– Festival Grec2015 – La nostra Valoració

Creiem que aquest Grec, ha estat un dels més fluixos dels últims anys; això evidentment és la nostra opinió molt personal del que hem pogut veure, escollint el que a priori ens semblava que era el millor del que ens oferien.

Malauradament en forces casos ens hem equivocat de ple i alguns d’ells no ens han agradat gens; per altra banda, alguns espectacles ens els hem perdut per manca de temps disponible i sobretot per culpa de què la direcció del Festival Grec, no anuncia quines d’aquestes propostes tenen pensat programar-les a la temporada vinent…. i d’aquesta manera hem escollit alguns espectacles prioritzant-los erròniament, sobre d’altres, que possiblement no podrem veure mai.

GREC2015També ens agradaria denunciar des d’aquest espai, el greuge comparatiu que representa que gairebé la meitat de les localitats han estat INVITACIONS, i també que els que som realment aficionats a les Arts escèniques i a la CULTURA, hem estat una altra vegada castigats amb preus excessius que han malmès la nostra economia; novament la direcció d’aquest Festival Grec, no ha recolzat en absolut (més aviat al contrari) als que paguem la nostra entrada, i NO ens han oferit abonaments, que tinguin en compte el nombre d’entrades que vols comprar, oferint majors descomptes a mesura que aquests s’incrementen.

En veure les llargues cues per recollir INVITACIONS, molts de nosaltres ens hem sentit dolguts pel greuge comparatiu…   a vegades arribem a considerar-nos estafats, mentre els “amics” i a “dit”, obtenen entrades gratuïtes. Avui en dia, aquest fet s’hauria de considerar també com una mena de corrupció i més tenint en compte que es juga amb diners públics ….que paguem entre els pocs que declarem la totalitat dels nostres ingressos. Una autèntica vergonya, que hauria de provocar la destitució immediata dels responsables d’aquest Festival.

Nosaltres ens hem gastat una “pasta gansa” per tal de poder veure 28 produccions del GREC, durant el mes de juliol… i la veritat és que els resultats no han estat ni molt menys els que ens esperàvem d’un Festival d’aquesta categoria.

Deixem constància aquí dels espectacles que ens han agradat més, intentant posar-los per ordre de preferència:

1 – THE GUEST – Dansa (🐌🐌🐌🐌🐌)

2 – À LOUER – Peepin Tom – Dansa (🐌🐌🐌🐌🐌)

3 – NEUS CATALÀ – UN CEL DE PLOM – Teatre (🐌🐌🐌🐌🐌)

4 – IL N’EST PAS ENCORE MINUIT – Circ (🐌🐌🐌🐌🐌)

5 – JOAN MANUEL SERRAT – Concert (🐌🐌🐌🐌🐌)

6 – SOEURS – Teatre (🐌🐌🐌🐌🐌)

7 – LA IMAGINACION del FUTURO (🐌🐌🐌🐌🐌)

8 – VORÒNIA – Dansa (🐌🐌🐌🐌 + 🐚)

9 – LA NIT d’HELVER – Teatre (🐌🐌🐌🐌 )

10 – CINÉMATIQUE – Dansa (🐌🐌🐌🐌 )

11 – DIGUE’M LA VERITAT – Teatre (🐌🐌🐌🐌 )

12 – BANGKOK – Teatre (🐌🐌🐌🐌 )

13 – SÓCRATES – Teatre (🐌🐌🐌🐌 )

14 – LA TORTUGA DE CALIFORNIA – Teatre –  (🐌🐌🐌 + 🐚)

15 – PALS – Circ (🐌🐌🐌 + 🐚)

16 – THE CIVIL WARS – Teatre (🐌🐌🐌 + 🐚)

Per altra banda, fora del Festival GREC, també es poden veure produccions de força qualitat … encara que els Teatres que no poden entrar en el “GREC”, ho tenen realment difícil per sobreviure; hem vist 6 obres de Teatre durant el mateix període i ens agradaria ressaltar les següents:

1 – RAGAZZO – Teatre  (🐌🐌🐌🐌🐌)

2 – LA PISTA – Teatre  (🐌🐌🐌🐌 + 🐚)

3 – iME – Teatre (🐌🐌🐌 + 🐚)

Durant aquest mes d’Agost el Blog “Voltar i Voltar” deixarà de publicar noves cròniques, tot esperant la nova temporada.

Us desitgem que passeu unes molt BONES VACANCES !!!

shells and beach bling of the caribbean islands

2 pensaments a “– Festival Grec2015 – La nostra Valoració

 1. José Ramón Puig "Koke"

  Bones vacances també a vosaltres. Desconeixia el tema de les invitacions. Nosaltres vam anar a algun que altra concert i ara em fa rabia haver pagat el dineral que demanen. A veure si ho tenen en compte al nou consistori i pren mesures.
  Salut!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Ara ens toca a tots descansar…. i potser també va bé fer una pausa teatral després d’aquesta marató, tot esperant un altre al setembre a Tàrrega.

   No tinc massa fe amb el nou consistori i encara menys després de veure les primeres decisions massa precipitades sense gaire sentit i més tenint en compte que la Cultura la consideren cosa de burgesos. Ja comencen a voler repartir el Festival Grec de la temporada vinent per tots els barris…. una mesura populista amb l’únic objectiu de guanyar vots.

   Bones vacances!!!

   Respon

Deixa un comentari