– GREC2015 – Teatre – LA CLAUSURA DEL AMOR (馃悓+ 馃悮) – Teatre Lliure de Gr脿cia – 24/07/2015

Ja hi tornem a ser, quan una producci贸 ve precedida d鈥檈logis i li auguren un 猫xit garantit, nosaltres, potser q眉esti贸 d鈥檈xpectatives o potser nom茅s q眉esti贸 d鈥檕pinions, hem de constatar el contrari. LA CLAUSURA DEL AMOR 聽ens ha deixat freds, esper脿vem una conversa dura entre els dos membres d’una parella que ha decidit acabar amb la seva relaci贸 i ens hem trobat amb dos mon貌legs distanciats f铆sica聽i verbalment.

La Clausura del amor

Una parella clausura el seu amor.

El moment escollit per l鈥橧sra per plantejar el final de la relaci贸, 茅s just el moment en qu猫 arriben a la sala d鈥檃ssaig on tots dos treballen plegats i tot llen莽ant els llibres que porta a la m脿 a terra, es gira i comen莽a a cridar. Crida les seves queixes, el seu ofegament per una relaci贸 que fa anys que dura, la seva rabia per no haver enfrontat abans aquesta decisi贸. Crida el seu amor que encara sent per貌 que no 茅s prou per continuar, crida el seu desig de qu猫, malgrat la separaci贸, puguin mantenir una relaci贸 cordial amb els tres fills que comparteixen, crida que es vol quedar la cadira amb els brodats de color rosa i crida i crida 鈥. m茅s de 55 minuts en qu猫 nom茅s crida ell a ella, i la B脿rbara es mant茅 imp脿vida amb nom茅s petites mostres gestuals de qu猫 el que ell diu li arriba i no ho esperava.

La Clausura del amor 2

Recordem que estem en una sala d鈥檃ssaig i un grup de nens irromp perqu猫 la tenien reservada per assajar una can莽贸. 脡s potser el moment m茅s c脿lid de la representaci贸. L鈥橧sra i la B脿rbara aprofiten per intercanviar les posicions, 茅s el torn d鈥檈lla 鈥..

Ara 茅s ell el que callar脿 durant m茅s de 55 minuts i 茅s la Barbara qui diu el que pensa, i tamb茅 crida encara que potser d’una manera menys visceral, li diu que es pot quedar amb tot el que tenen compartit perqu猫 ella es quedar脿 amb els records del que han compartit i per descomptat es quedar脿 amb els tres fills. I deixa anar un seguit de records de viv猫ncies amb l’afegit贸 de 鈥渕e lo quedo鈥.

I 茅s ella la que posa el punt final als retrets amb la racionalitat, perqu猫 treballen plegats i ho continuaran fent. Separats per貌 junts. No els hi queda altra opci贸.

La Clausura del amor 3

Les interpretacions s贸n d鈥檜na entrega absoluta, aix貌 no podem pas negar-ho, per貌 a nosaltres no ens han conven莽ut, de fet no ens els hem cregut. Un text amb un llenguatge complex i d’una dificultat evident per interpretar-lo, per貌 el fet de ser dos mon貌legs sense descans, sense dialogar, ens ho ha dificultat.

La posada en escena l’hem trobat freda, molt freda i distant. No acabem d’entendre el perqu猫 se situen als dos extrems de l’espai esc猫nic, no parlen, no dialoguen i tot s’ho han de dir a crits, mitjan莽ant uns mon貌legs que es fan interminables i curiosament gaireb茅 no s’apropen l’un a l’altre, si no 茅s per demostrar una viol猫ncia absoluta, sense ni tocar-se….. una viol猫ncia psicol貌gica que descarta tota viol猫ncia f铆sica….. segurament m茅s intel路lectual, per貌 menys real. Alg煤 a la sortida comenta que potser 茅s un text per ser llegit, mes que per ser interpretat i segurament te ra贸, per貌 creiem tamb茅 que nosaltres ser铆em incapa莽os d’acabar de llegir-lo.

La Clausura del amor 4

Pascal Rambert 茅s l鈥檃utor d鈥檃questa producci贸 que va triomfar al Festival d鈥橝viny贸 el 2011, aquesta 茅s la ultima vegada que es representar脿 i la primera que es fa en castell脿. Ell mateix l鈥檋a dirigit en la seva gira per diversos pa茂sos i sempre ha exigit que els int猫rprets fossin parella real.

Dramaturgia, concepci贸 i direcci贸 : Pascal Rambert
Traducci贸 i versi贸: Coto Ad谩nez
Interpretaci贸: Israel Elejalde i B谩rbara Lennie
Cor de nens i nenes: Cor Petits Cantors Amics de la Uni贸
Escenograf铆a: Eduardo Moreno // Il.luminaci贸: Pau Fullana // Vestuari: Sandra Espinosa // Lligadures: Clara Cort脿zar // Ajudantia de direcci贸 : Fernanda S谩nchez-Cabezudo // Ajudant铆a de producci贸 : Pablo Ramos // Road Manager: L茅a B茅guin // Direcci贸 de producci贸 : Jordi Bux贸 i Aitor Tejada // Fotograf铆a : Fede Serra.
impossible l'amor ?

impossible l’amor ?

2 pensaments a “– GREC2015 – Teatre – LA CLAUSURA DEL AMOR (馃悓+ 馃悮) – Teatre Lliure de Gr脿cia – 24/07/2015

 1. CARME

  Aquest any ha estat l’any que menys coses he vist del Grec, i v脿rem triar aquesta per les magn铆fiques critiques obtingudes.
  A nosaltres tampoc ens va 鈥渁rribar鈥, dos mon貌legs interminables i repetitius, amb alguna espurna sentimental, com quant ella diu que prefereix quedar-se amb els bons records abans que amb els objectes que els inspiren.
  Com sempre, tot es q眉esti贸 de gustos, per貌 no acabo d鈥檈ntendre com d鈥檜na mateixa pe莽a es tenen opinions tan radicalment oposades…
  M鈥檃legro que ja estiguis b茅 del peron茅 trencat.
  Carme

  Respon
  1. Miquel Gascon

   脡s una aposta arriscada de l’autor/director, el fet de presentar una discussi贸 d’una parella, separant el possible “di脿leg” en dos mon貌legs que semblen interminables i sense l’oportunitat de r猫plica. 脡s la seva opci贸 i no la vull desmer猫ixer per aquest fet.

   Malauradament a mi no em va arribar, perqu猫 茅s molt diferent de la vida real i a qualsevol discussi贸, ja que la situaci贸 plantejada essencialment 茅s gaireb茅 impossible. El que em va agradar menys de tot s贸n precisament les interpretacions, que tan elogiades han estat pels espectadors que han sortit entusiasmats de veure aquesta producci贸. Reconec que 茅s una feinada pels actors, per貌 jo no em vaig creure a cap dels dos.

   Potser els que valoren sobretot 茅s l’esfor莽, s贸n els que han donat una opini贸 absolutament contraria a la nostra. Per nosaltres ha estat un dels espectacles m茅s decebedors d’aquest Grec.

   El meu peu, sembla que molt millor; aquesta setmana acabar茅 ja les sessions de rehabilitaci贸 i ja agafar茅 l’alta per anar a treballar. Gr脿cies pels teus desitjos Carme.

   Respon

Leave a Reply