– GREC2015 – Dansa – THE GUEST (🐌🐌🐌🐌🐌) – Ina Ch. Johanesen – Teatre Lliure – escenari de la Sala Fabiá Puigserver – 23/07/2015

…. per tal de què quedi clar, i ja d’entrada …. ras i curt, THE GUEST és el millor espectacle de dansa que hem vist en molts anys!!!

Estem en l’interior de l’escenari de la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure, i les poques localitats (potser un centenar?) del públic envolten l’espai escènic per les quatre bandes, per esdevenir, tal com declara Ina Christel Johannessen, autora d’aquesta coreografia, testimoni propers de les relacions que els intèrprets estableixen entre ells.

L’espectacle està inspirat parcialment en El convidat de l’escriptor francès Albert Camus i tot que només ens parlen d’una coreografia nosaltres vam veure dues totalment diferents, encara que el tema que ens proposen sigui el mateix.

Ens plantegen intentar esbrinar quina és la frontera entre l’hospitalitat i l’amistat per una banda i entre l’oposició i l’hostilitat en l’altre. Quin és el tracte que dispensem als qui acaben d’arribar a la nostra comunitat??? En quin moment som els convidats, quan som els amfitrions???

A la primera part 12 ballarins vestits de negre presents en tot moment a l’escenari juguen amb l’espai i amb el públic ajudats d’un munt de tamborets que prenen formes i disposicions totalment diferents, a un ritme d’infart. És absolutament genial el moviment i la capacitat de transmetre que tenen tots i cada un dels ballarins tant en intervencions individuals com en coreografies quasi perfectes.

A la segona part que deriva de la primera amb la desaparició de tots els ballarins, són 6 els ballarins que, aquest cop per parelles, vestits de colors i amb el suport d’uns bidons buits d’aigua ens tornen a deixar bocabadats; aquesta segona part, a més a més va acompanyada per una composició musical de música sufí turca, que ens va provocar “gallina de piel”.

Un espectacle realment esplèndid i inoblidable, que està a anys llum del que veiem normalment a casa nostra.

La coreògrafa noruega Ina Christel Johannessen, és una de les coreògrafes més premiades i reconegudes al món i va fundar la companyia Zero Visibility l’any 1996. La seva feina es caracteritza per l’alta energia en els moviments físics, moviments que fusiona amb elements poètics i teatrals. La música dels seus espectacles són gairabè sempre adaptacions personals de composicions electròniques de compositors internacionals.

THE GUEST 11

Ella treballa a partir d’un diàleg amb els ballarins creant un entorn on la confiança entre ells és bàsica.

Amb ganes de tornar a veure un altre treball de col.laboració d’aquesta coreografa amb IT Dansa, … una nova proposta d’aquest Grec AQUIL.LES O L’ESTUPOR.

Direcció: Ina Christel Johannessen
Repartiment: Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Mate Meszaros, Jon Filip Fahlstrøm, Dimitri Jourde, Merete Hersvik, Antero Hein, Valtteri Raekallio, Edhem Jesenkovic, Yaniv Cohen, Camilla Spidsøe Cohen, Cecilie Lindeman Steen
Composició musical: Demdike Stare i le Trio Joubran // Concepció visual: Ina Christel Johannessen //Il·luminació:
Chrisander Brun // So: Morten Pettersen // Supervisió de vestuari: Therese Vagane // Coordinació técnica: Nico Benz // Relacions internacionals: Lene Bang // Cap de producció : Linn Eidas // Fotografia: Erik Berg
Cargol Convidat

Cargol Convidat

 

Un pensament a “– GREC2015 – Dansa – THE GUEST (🐌🐌🐌🐌🐌) – Ina Ch. Johanesen – Teatre Lliure – escenari de la Sala Fabiá Puigserver – 23/07/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Leave a Reply