– GREC2015 – Teatre – DIGUE’M LA VERITAT (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Cia. E贸lia – Museo d’Arqueologic – 16/07/2015

DIGUE鈥橫 LA VERITAT –聽Fa uns dies vam con猫ixer a Pablo Ley i mig de broma va comentar que si ja ten铆em entrades per aquesta producci贸 que es presentava en un lloc inusual, el Museu d鈥橝rqueologia, de fet ja ho hav铆em pensat per貌 com que no eren numerades i desconeix铆em si hi hauria o no cadires ens havia fet desistir a priori. Aquella mateixa nit vam comprar les entrades 鈥. I si era realment una de les sorpreses del Festival Grec??

digam-la-veritat

I hem de dir que absolutament, per nosaltres, si, ha estat una sorpresa, amb una obra d鈥檜na tem脿tica pensada i escrita per aprofitar l鈥檈spai en el qual s鈥檋a presentat.

脡s la primera producci贸 de la Companyia E貌lia integrada per actors que s鈥檋an format a l’Escola E貌lia, fundada l鈥檃ny 2000, i que per nosaltres han estat magn铆fics.

Un grup d鈥檃mics han estat convidats a un sopar que 茅s el primer d鈥檜ns sopars en qu猫 els plats principals estaran elaborats amb ingredients prehist貌rics i que han aconseguit tornar a produir. Quatre dels convidats tenen un passat com煤 que els uneix. Comparteixen el misteri d鈥檜n fet ocorregut en un viatge a la vall d’Hunza, a la frontera entre l’脥ndia i el Pakistan.

digam-la-veritat 2

Set persones presents i una d鈥檃bsent per貌 que hi 茅s, al llarg de tota l’obra.

Els personatges es presenten entre ells i se’ns presenten a nosaltres els espectadors, per貌 qui s贸n en realitat aquests convidats??, perqu猫 han coincidit en el sopar una arque貌loga, una traductora d鈥櫭爎ab i estudiosa dels protoidiomes de la humanitat, un ex capell脿 enginyer, una cooperant d鈥檜na ONG, una corresponsal, un fot貌graf de guerra i un militar pilot d鈥檃vions???

Pablo Ley 茅s l鈥檃utor i Josep Galindo el director, ambd贸s han aconseguit crear un cl铆max per un thriller que revisant el passat ens alerta sobre el futur. El que comen莽a com a ficci贸 s鈥檃tura de cop i volta i es torna present real per acabar de nou en ficci贸 amb un sorprenent final.

digam-la-veritat 3

La interacci贸 amb els espectadors 茅s constant, fins i tot al Miquel 鈥淛uli聽C茅sar鈥 li van demanar de sortir a l’escenari per fer una foto del grup.

La naturalitat dels actors des del principi de la representaci贸 茅s un dels valors m茅s positius, fins i tot els noms dels personatges s贸n els noms reals, i aquest fet li d贸na frescor i credibilitat. El jo personatge interacciona amb el jo persona en un joc de realitat i ficci贸 realment fascinant.

digam-la-veritat 4

Una proposta que ens ha semblat valenta i agosarada, una forma de fer diferent i un munt de temes a escena: les religions, les pors, l’amistat, l鈥檃mor, la pol铆tica, la cultura, el fanatisme, la viol猫ncia, la labor de les ONG鈥檚, la manipulaci贸 de la informaci贸聽鈥︹ i la veritat, … on est脿 la veritat de tot plegat??

No 茅s m茅s cert que la veritat la constru茂m entre tots ??

Autor : Pablo Ley
Direcci贸 : Josep Galindo
Repartiment: Cristina Blanco Aloy, Eugenia Manzanares, Kathy Sey, Rai Borrell, Sonia Espinosa, Tasio Acezat, Toni Soldevila.
Producci贸 executiva: Ana Esteban // Ajudant de direcci贸n : Anna Serrano // Disseny de llums: Anna Espunya // Disseny gr脿fic: Miquel Llach // Escenograf铆a: Projecte Galilei // Espai sonor: Javi Gamazo // Fotografia : Ima Garmendia // Vestuari: Projecte Galilei
Cargol prehistoric

Cargol prehistoric

Un pensament a “– GREC2015 – Teatre – DIGUE’M LA VERITAT (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Cia. E贸lia – Museo d’Arqueologic – 16/07/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari