– GREC2015 – Dansa – À LOUER – Peeping Tom (🐌🐌🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 15/07/2015

No sé pas com podré expressar amb paraules escrites, les sensacions que vaig rebre en veure aquest magnífic espectacle que ens va deixar literalment clavats a la butaca i bocabadats de tot el que estàvem veient. À LOUER, és l’espectacle que ara ens ha presentat la companyia PEEPING TOM i de la que esperàvem molt, moltíssim, però les nostres expectatives han estat sobrepassades amb escreix.

À LOUER - Peeping Tom cartell

Ens porten enguany un dels seus primers espectacles: À louer, creat l’any 2011….. una barreja de dansa i teatre, que combina les atmosferes cinematogràfiques amb el virtuosisme dels ballarins.

Per dir-ho clarament en una sola frase: ha estat un dels espectacles de dansa més fascinants que he conegut, potser el que m’ha fet gaudir més, en tota la meva vida.

Ja coneixíem molt bé a Peeping Tom, perquè els darrers anys i també dins del Festival Grec de Barcelona, ens ha presentat espectacles extraordinaris; el primer a l’any 2012, va ser…”32 RUE VANDENBRANDEN que ja aleshores vaig valorar amb la màxima qualificació Voltaire de 5 estrelles. La temporada passada un nou espectacle de Peeping Tom ens va sorprendre de nou, VADER (Pare), encara que aquest no va arribar a les cotes de la proposta anterior.

Aquest extraordinari espectacle ens explica la història d’una família burgesa en decadència que viu tancada en un espai laberíntic, entre real i irreal, envoltat amb uns enormes cortinatges vermells que van obrint per deixar pas a altres espais. Tot plegat constitueix una metàfora de l’existència del teatre, d’una escena que no pertany als artistes més que de manera momentània, un espai provisional i sempre en lloguer, que els actors i ballarins es veuen forçats a reinventar i transformar a cada instant.

À LOUER - Peeping Tom 1

Tot transcorre en un gran saló buit, testimoni d’èpoques passades millors. La peça parla de la fragilitat de l’art, de l’efímer, d’aquest món canviant on de la nit al dia tot pot canviar, L’obra explora no només la por a quedar-se sense veu de la protagonista, també indaga en les dificultats per unir el seu treball i la seva vida familiar amb el seu fill i el seu marit…. una cantant d’òpera al final de la seva carrera, centra una proposta que retrata pors i dubtes que afecten a tot ésser humà en algun moment de la seva vida; en el fons l’obra parla de la soledat, d’aquesta mare que sempre està de viatge i d’aquest fill que està com perdut en un laberint, on es confonen l’espai íntim i el teatral.

Els espectadors se submergeixen en un univers paral·lel fet de records, al·lucinacions i malsons que aquest cop pren com a tema central el caràcter efímer de l’art i, per extensió, de la vida. Una posada en escena del millor que he vist mai.

À LOUER - Peeping Tom 2

Però el més meravellós de tot, és la dansa que en aquest entorn màgic ens mostren uns ballarins que semblen d’un altre món, especialment els asiàtics Hun-Mok Jung i Seoljin Kim, que amb els seus peus “trencats” ens deixen amb la boca oberta des de la seva aparició; però tots els ballarins, TOTS, són realment excepcionalsJos Baker, Leo De Beul, Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Simon Versnel.

Es tracta d’un espectacle TOTAL, que barreja dansa, teatre, música, mímica, contorsionisme, humor, terror, tècnica cinematogràfica, i sobretot fantasia e imaginació desbocada

La Companyia PEEPING TOM va ser fundada l’any 2000 per l’argentina Gabriela Carrizo i el francès Franck Chartier …. i hores dara es tracta d’una de les formacions més reconegudes en l’àmbit mundial, obtenint grans èxits en tot el que interpreten.

Companyia Peeping Tom
Concepte i direcció: Gabriela Carrizo, Franck Chartier
Intèrprets: Jos Baker, Leo De Beul, Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Seoljin Kim, Simon Versnel
Figuració: Manel Chico, Antonella d’Ascenzi, Marián de la Chica, Pau Estrem, Irene Eva, Ignazio Perra, Sole Revuelto, Jordi Soler // Ajudant de direcció: Diane Fourdrignier // Vestuari: Diane Fourdrignier, HyoJung Jang // Il·luminació: Ralf Nonn //Disseny de so: Juan Carlos Tolosa, Raphaëlle Latini, Eurudike De Beul, Yannick Willox // Escenografia: Peeping Tom, Amber Vandenhoeck, Frederik Liekens
Dansa de Cargols

Dansa de Cargols

 

Un pensament a “– GREC2015 – Dansa – À LOUER – Peeping Tom (🐌🐌🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 15/07/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari