– GREC2015 – Circ – PALS (🐌🐌🐌 + 🐚) – Mercat de les Flors – Sala OM – 07/07/2015

Avui tenim la cita a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors per tal de trobar-nos amb un grup d’artistes de circ. Es tracta d’una coproducció internacional del Grec 2015 Festival de Barcelona, Buenos Aires Polo Circo, Ministerio de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires i Cíclicus, una companyia de circ espanyola creada el 2008.

pals Grec2015

Un grup d’artistes es desplacen amb el seu carromat, van cantant però estan tristos, un membre del grup ha mort i cal que trobin el lloc idoni per dipositar les seves cendres.

I és aquí que comença a jugar el concepte de transformació que inspira l’espectacle. El carro es descompon en una infinitat de pals que han estat construïts per ells mateixos, ja que els seus números de circ s’executen utilitzant elements rústics i naturals.

Volen viure col·lectivament el dol i assumir l’absència del company desaparegut. Cadascú d’ells ens mostra les seves habilitats individuals i amb els pals acabaran construint un carrusel des d’on decidiran escampar les cendres. El llenguatge del circ en un homenatge a la mort i alhora un cant a la vida.

Diferents generacions i especialitats s’han unit per explicar la mateixa historia, reflectint el que passa en els circs nòmades on tota la família treballa dins i fora de la pista.

pals_1

Itziar Castro és actriu, cantant, directora i productora i ha participat en nombrosos projectes de cinema, televisió i teatre. També ha format part de diferents cors de música.

Irene Estradé és artista de circ especialista en tècniques àrees.

Miguel Angel Fernandez (Tinga Tinga) amb més de 70 anys, porta més de 50 anys en el món del circ, un avi entranyable, acròbata i pallasso que ens va deixar bocabadats. Fa més de 10 anys que actua pels carrers de Fuengirola.

Miguel García actor i acròbata ha treballat amb diferents companyies d’animació musical, teatre i circ.

Tanja Haupt és actriu i música multiinstrumentista que toca diferents tipus d’acordió, saxofons, bambú, campanes ….

Asvin López Echarri és acròbata, trapezista i especialista de pal.

Joel Martí Melero és equilibrista.

pals_2

El vestuari de Mariel Soria també té un tractament natural i està fet amb cuir i cordes de cànem. L’escenografia a base dels pals i les rodes del carro conformen paisatges alhora que serveixen per a l’execució de les diferents disciplines circenses. La llum recorda l’evolució de la llum del sol al llarg del dia.

Si haguéssim de criticar algun aspecte menor, aquest seria la lentitud inicial on es passeja el carro una estona massa llarga, que frena al nostre entendre la vitalitat que posseeix la resta de l’espectacle i potser l’aparició excessiva de la caixeta amb les cendres que hauria de ser únicament un lligam molt subtil per enllaçar els diferents números de circ.

pals_6

Malgrat aquests aspectes, considerem que es tracta d’un bon espectacle de circ, amb unes molt bones actuacions individuals, molt ben lligades per conformar una unitat força espectacular.

Concepció, direcció i dranatúrgia : Leandro Mendoza Artagaveitia
Intèrprets : Itzíar Castro, Irene Estradé Niubó, Miguel Ángel Fernández (Tinga Tinga), Miguel García, Tanja Haupt, Asvin López Echarri, Joel Martí Melero
Direcció musical: Nacho López // Ajudant de dirección: Joan Arqué // Assessorament de coreografia: Mònica Alsina, Fàtima Campos //Assessorament artístic: Piero Steiner //Disseny i construcción d’escenografia: Leandro Mendoza Artagaveitia // Vestuari: Mariel Soria //Disseny d’il·luminació: Cube.bz // Producció: Laia Alzueta, Gebra Serra

Cargol Caravana

Leave a Reply