– GREC2015 – Teatre – BANGKOK (馃悓馃悓馃悓馃悓) – La Villarroel – 27/06/2015

Segona representaci贸 Teatral del Festival GREC2015, que v脿rem poder veure abans de la inauguraci贸 oficial de l’1 de juliol. Es tracta de BANGKOK, una obra escrita i molt ben dirigida per Antonio Morcillo L贸pez.

Bangkok 3

En un aeroport buit de la geografia espanyola, apareix un misteri贸s anci脿 amb un bitllet per volar a Bangkok. All脿 es troba amb l鈥櫭簄ica persona que encara treballa en aquelles instal路lacions; un jove gu脿rdia de seguretat. Aquest l鈥檌nforma de la impossibilitat de realitzar el viatge que havia planejat: en aquell aeroport no hi ha avions. Mai n鈥檋i ha hagut. Es tracta d鈥檜n aer貌drom que malgrat haver estat inaugurat, mai ha estat operatiu. Davant la incredulitat i la insist猫ncia del viatger, el gu脿rdia de seguretat li permet quedar-se. A partir d鈥檃quest moment s鈥檌nicia entre els dos un di脿leg en qu猫 no nom茅s es q眉estionaran les seves vides, les seves feines i la situaci贸 pol铆tica en qu猫 estan immersos, sin贸 que tamb茅 es revelar脿, a poc a poc, l鈥檃ut猫ntica naturalesa de la seva trobada.

Ens va agradar molt el text i molt especialment el gir inesperat que d贸na l’autor a un argument que canvia de sobte 180 graus en direcci贸 contr脿ria al que semblava. En clau tragic貌mica ens parla de les feines de “merda”, dels joves que han de treballar en llocs que no li corresponen per la seva preparaci贸 intel路lectual i a sobre cobrant uns salaris que cada vegada m茅s s’assemblen a l’esclavitud; a la vegada tamb茅 ens parla de la pol铆tica que en aquest pa铆s, ha fet la dreta espanyola en aquests 煤ltims anys, malgastant recursos econ貌mics en obres p煤bliques totalment innecess脿ries, a costa d’embutxacar-se un bon grapat de calerons a trav茅s de comissions fosques. La corrupci贸 absoluta.

Bangkok 2

Per貌 el m茅s important de tot el que reflecteix en el seu argument, 茅s la falta de democr脿cia “real” en la que la llibertat d’expressi贸 est脿 perseguida constantment d’una manera o d’un altre, demostrant que al final el poder aconsegueix el que vol, perqu猫 t茅 totes les armes al seu abast, encara que sigui fent servir la guerra bruta, utilitzant els mitjans que calguin per a perpetuar-se en el poder.

Una posada en escena senzilla per貌 molt atractiva i lluminosa i solament dos actors que fan la seva feina molt b茅; malgrat que Carlos 脕lvarez-N贸voa 茅s un gran actor i que ha estat guanyador del Premi Goya al millor Actor Revelaci贸 per la pel路l铆cula Solas….. personalment m’agrada m茅s la manera de fer de Dafnis Balduz…. molt m茅s natural i sense el manierisme del teatre que es fa a Madrid, mes declamatiu.

Bangkok 1

Excel路lent escenografia de Paco Azor铆n i bona il路luminaci贸 de Kiko聽Planas.

Recomanem molt aquesta proposta teatral i tamb茅 si pot ser聽agafeu millor la grada A, ja que encara que la representaci贸 茅s amb p煤blic a dues bandes, els actors interpreten molt m茅s de cara a la graderia principal. Aquesta obra va ser la guanyadora del XXII Premi SGAE de Teatre 2013.

Estar脿 a La Villarroel fins al 2 d’agost.

Autor i Direcci贸:聽Antonio Morcillo L贸pez
Repartiment:聽Carlos 脕lvarez-N贸voa i聽Dafnis Balduz
Escenografia: 聽Paco Azor铆n // Vestuari:聽聽Gimena Gonz谩lez // Il.luminaci贸:聽Kiko Planas聽
Coproducci贸: La Villarroel, Centro聽Dram谩tico聽Nacional i Grec 2015 Festival de Barcelona

Cargol pujat a l'avi贸 de Bangkok

Un pensament a “– GREC2015 – Teatre – BANGKOK (馃悓馃悓馃悓馃悓) – La Villarroel – 27/06/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari