– Voltar per la literatura : RODAM脫N, una volta al m贸n amb bici de Xavi Narro (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 16/06/2015

Una autopromesa va comprometre en Xavi a deixar la feina de guionista al programa de TV3 芦Alguna pregunta m茅s?禄 per fer la volta al m贸n amb bicicleta.

Rodam贸n de Xavi Narro 3

14 mesos

聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 36 pa茂sos

聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 40.000 kms

聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 10.080 hores

Rodam貌n de Xavi Narro

Des de ben jove havia sentit la necessitat de viatjar per tot el planeta, en transport p煤blic, a peu o amb bicicleta. Amb els seus pares havia recorregut bona part del m贸n, per貌 va ser als 18 anys quan va decidir fer el seu primer viatge en solitud I va passar uns quants dies voltant per l鈥橢mpord脿. Dos anys m茅s tard va anar caminant des de Barcelona a Fran莽a per la costa, i despr茅s va decidir travessar els Pirineus a peu, des del mar Cant脿bric fins al cap de Creus.

鈥渋 despr茅s d鈥檃questa ruta, quan se鈥檓 van curar els peus, vaig entendre que ja no havia marxa enrere. Havia d鈥檃nar encara m茅s lluny鈥

L鈥檈stiu seg眉ent, en 2004, amb 22 anys, va anar de Barcelona a Xina amb bicicleta aquesta vegada acompanyat del seu amic Enric. De tornada a casa, despr茅s de la duresa del viatge realitzat, va decidir aparcar la bici i encara que va fer molts altres viatges no va tornar a fer-ho en bici fins que va comen莽ar a enyorar la vida a la carretera i es va fer la promesa de fer el viatge definitiu quan compl铆s els 30 anys: la volta al m贸n en bicicleta.

鈥淎bans d鈥檈star-ne completament conven莽ut, vaig comunicar les meves intencions a les persones que m鈥檈nvoltaven. Un cop ho sab茅s prou gent, no podria suportar el rid铆cul de fer-me enrere i quedar com un covard davant de tothom鈥.

鈥淪abia que si no complia la meva paraula, m鈥檈sperava un futur encara m茅s trist: passar-me la vida penedint-me鈥檔 i morir amb la sensaci贸 de no haver fet res realment gran鈥

Rodam贸n de Xavi Narro

Rodam贸n de Xavi Narro

Al llarg de 14 mesos i 40.000 km viur脿 un munt d鈥檃ventures i durant aquest llarg periple s鈥檈nfrontar脿 amb si mateix amb temes com la solitud, l鈥檃mor a dist脿ncia, la seva professi贸 de futur i la por a la mort mentre descobreix els paisatges m茅s ex貌tics i els personatges m茅s pintorescos del planeta.

鈥淢arxava per adonar-me de qu猫 implicava viure a Barcelona amb tots els luxes de qu猫 disposava. La resta del m贸n 茅s un desert amb gent que va tirant .鈥. Era la manera de no fastiguejar-me amb la vida鈥.

鈥淧odia assegurar, un cop m茅s, que el meu viatge no tractava de fer-se una foto en un paisatge bonic i desfilar cap a una altra banda, sin贸 de con猫ixer la gent del m贸n i establir-hi vincles que fructifiquessin i perduressin鈥.

Un llibre am猫 ple d鈥檃n猫cdotes i viv猫ncies personals, amb un llenguatge molt proper. M鈥檋a agradat molt poder llegir-ho i el recomano. Sembla que aquest 茅s el primer llibre de la nova faceta narrativa d鈥檈n Xavi, esperarem doncs la seva propera publicaci贸.

Cargol-bicicleta

 

4 pensaments a “– Voltar per la literatura : RODAM脫N, una volta al m贸n amb bici de Xavi Narro (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 16/06/2015

 1. lluis ferrer

  L’he llegit i m’ha agradat moltIssim. Una aventura molt dura pero molt emocionant, que no tothom esta preparat per fer-la. Us el recomano.

  Respon
  1. Imma Barba

   Crec que s’ha de tenir molta for莽a f铆sica i espiritual per fer un viatge d’aquesta mena, desconnectar de tot i de tothom …. el que si comparteixo amb ell 茅s que segurament, una experi猫ncia aix铆 t’ajudar脿 a valorar el que tens i a les persones que estimes. Gr脿cies per comentar.

   Respon
 2. Imma C.

  Quina il.lusi贸 veure el comentari de RODAM脫N, vaig anar a una presentaci贸 divertida, sincera, i et feia venir unes ganes de llegir i pedalar. A punt a punt per comen莽ar la lectura Una volta al m贸n amb bici. Seria volta el m贸n i torna al born.
  Quin viatge m茅s positiu i de saber-ne valorar cada moment.
  Bon viatge!!

  Respon
  1. Imma Barba

   Jo l’he trobat un llibre molt engrescador i escrit amb un llenguatge molt proper. La veritat 茅s que l’he llegit d’una tirada. Ja ens donar脿s la teva opini贸. Una abra莽ada.

   Respon

Leave a Reply