– Dansa – UMBRA – Cia. M煤cabDans (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Espai Francesca Bonnemaison – 12/06/2015

Fa unes setmanes v脿rem rebre una invitaci贸 per assistir a la presentaci贸 d’un nou treball de dansa de la Cia. M煤cabDans, a la seu de l’Espai Francesca Bonnenaison, i encara que aquella tarda ja la ten铆em compromesa amb una altra activitat, la proposta ens va seduir, i tamb茅 la manera de demanar amb insist猫ncia la nostra assist猫ncia a l’acte; l’espectacle de dansa amb el nom d’UMBRA, no ens va deixar indiferents, sin贸 tot el contrari, com ja heu vist per la nostra qualificaci贸 cargolaire.

This slideshow requires JavaScript.

UMBRAUn espectacle de petit format que combina les noves tecnologies audiovisuals multim猫dia, perfectament sincronitzades, 聽amb la dansa que executa f铆sicament una ballarina a l’escenari; 煤ltimament s贸n molts espectadors que creuen que s’abusa de les projeccions per reomplir artificialment un espectacle, per貌 creieu-me que no 茅s el cas que ens ocupa, ja que aquest llenguatge interactiu 茅s un altre element important dins de l’espectacle, que combrega perfectament amb la coreografia dissenyada per Toni Mira i Irina Martinez.

Per acabar-ho d’arrodonir, la m煤sica 茅s en directe interpretada in situ per Joan Laporta a la trompeta, combinada amb altres m煤siques seleccionades i pregravades, acaben de donar una p脿tina m脿gica a un espectacle fascinant, que ens parla de qu猫 hem de ser capa莽os d’enfrontar-nos a les pors per aconseguir trencar les regles imposades per altres persones i aix铆 ser capa莽os d’alliberar-nos.

UMBRA, segons els seus autors, vol ser un granet de sorra, que ajudi a l’actual transformaci贸 social per tal de qu猫 ens poden arribar a plantejar el negar-nos a assumir, que estem dins d’un m贸n globalitzat que ens intenta engolir, sense cap sortida, dins d’un m贸n gris sense possibilitat de matisos, oblidant que cada un de nosaltres tenim els nostres “colors” preferits…. que cada un de nosaltres respirem per nosaltres mateixos, mirem, toquem i sentim coses diferents.

Un espectacle que ens agradaria molt que es pogu茅s veure programada en sales convencionals; creiem que t茅 darrere del que hem vist, un esfor莽 de treball i de creaci贸 immens.

UMBRA - salutacions - Voltar i Voltar 1-imp

idea i creaci贸: M煤cab Dans
coreografia: Toni Mira i Irina Mart铆nez // direcci贸: Toni Mira
composici贸 musical: Marc Bahamonde // ballarina: Irina Mart铆nez // m煤sic: Joan Laporta // programaci贸 interactiva: Jordi Salvad贸, Marta Verde i Joan Laporta // disseny de llums: Bernat Jans脿 // disseny d’escenografia: Sant Cab煤s // vestuari: Elisa Echegaray // video: Francesc Isern // fotograf铆a: Xavier Torres-Bacchetta
Producci贸: B脿cum

Ombra de Cargol

 

Un pensament a “– Dansa – UMBRA – Cia. M煤cabDans (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Espai Francesca Bonnemaison – 12/06/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Leave a Reply