– Dansa – UMBRA – Cia. MúcabDans (🐌🐌🐌🐌) – Espai Francesca Bonnemaison – 12/06/2015

Fa unes setmanes vàrem rebre una invitació per assistir a la presentació d’un nou treball de dansa de la Cia. MúcabDans, a la seu de l’Espai Francesca Bonnenaison, i encara que aquella tarda ja la teníem compromesa amb una altra activitat, la proposta ens va seduir, i també la manera de demanar amb insistència la nostra assistència a l’acte; l’espectacle de dansa amb el nom d’UMBRA, no ens va deixar indiferents, sinó tot el contrari, com ja heu vist per la nostra qualificació cargolaire.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

UMBRAUn espectacle de petit format que combina les noves tecnologies audiovisuals multimèdia, perfectament sincronitzades,  amb la dansa que executa físicament una ballarina a l’escenari; últimament són molts espectadors que creuen que s’abusa de les projeccions per reomplir artificialment un espectacle, però creieu-me que no és el cas que ens ocupa, ja que aquest llenguatge interactiu és un altre element important dins de l’espectacle, que combrega perfectament amb la coreografia dissenyada per Toni Mira i Irina Martinez.

Per acabar-ho d’arrodonir, la música és en directe interpretada in situ per Joan Laporta a la trompeta, combinada amb altres músiques seleccionades i pregravades, acaben de donar una pàtina màgica a un espectacle fascinant, que ens parla de què hem de ser capaços d’enfrontar-nos a les pors per aconseguir trencar les regles imposades per altres persones i així ser capaços d’alliberar-nos.

UMBRA, segons els seus autors, vol ser un granet de sorra, que ajudi a l’actual transformació social per tal de què ens poden arribar a plantejar el negar-nos a assumir, que estem dins d’un món globalitzat que ens intenta engolir, sense cap sortida, dins d’un món gris sense possibilitat de matisos, oblidant que cada un de nosaltres tenim els nostres “colors” preferits…. que cada un de nosaltres respirem per nosaltres mateixos, mirem, toquem i sentim coses diferents.

Un espectacle que ens agradaria molt que es pogués veure programada en sales convencionals; creiem que té darrere del que hem vist, un esforç de treball i de creació immens.

UMBRA - salutacions - Voltar i Voltar 1-imp

idea i creació: Múcab Dans
coreografia: Toni Mira i Irina Martínez // direcció: Toni Mira
composició musical: Marc Bahamonde // ballarina: Irina Martínez // músic: Joan Laporta // programació interactiva: Jordi Salvadó, Marta Verde i Joan Laporta // disseny de llums: Bernat Jansà // disseny d’escenografia: Sant Cabús // vestuari: Elisa Echegaray // video: Francesc Isern // fotografía: Xavier Torres-Bacchetta
Producció: Bàcum

Ombra de Cargol

 

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Dansa i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a – Dansa – UMBRA – Cia. MúcabDans (🐌🐌🐌🐌) – Espai Francesca Bonnemaison – 12/06/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.