– Òpera al cinema – LA BOHÈME (🐌🐌🐌🐌) de Puccini – en directe des de la Royal Opera House de Londres – Cinemes Bosque – 2015/06/10

La Boheme cartellQue més podem dir ja de LA BOHÈME ?… una de les òperes que ens han fet vibrar mes al llarg de la nostra vida i de la que ja hem publicat diverses cròniques en aquests quatre anys de vida del Blog… al 2010 la de la pel.licula als cinemes de la versió de Rolando Villazón, Anna Netrebko, … la del 2012 al Gran Teatre del Liceu (la millor fins ara) protagonitzada per Fiorenza Cedolins i Ramón Vargas … i la de l’any 2014 al Metropolitan de New York amb Kristine Opolais i Vittorio Grigolo. Sense cap mena de dubte LA BOHÈME ès l’òpera de Giacomo Puccini, que ens agrada més, ja que malgrat que l’hem pogut veure en moltes versions, mai ens ha decebut, perquè des del primer compàs a l’últim, la considerem l’òpera perfecta.

Aquest passat dimecres tornem a veure una versió d’aquesta òpera, en directe a través dels cinemes i retransmesa des del Royal Opera House de Londres.

L’orquestra de la Royal Opera House, aquesta vegada va estar molt ben dirigida pel israelià Dan Ettinger, que en l’actualitat és director musical de l’Òpera de Mannheim, Director Musical i Director Principal de l’Orquestra Simfònica d’Israel i director titular de l’Orquestra Filharmònica de Tòquio.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La posada en escena de John Copley que va estrenar l’any 1974, va ser el darrer dia que es podia veure al petit escenari del ROH, i és que malgrat els innumerables èxits que ha donat a aquest Teatre per la seva escenografia realista, ja fa massa anys que s’està utilitzant i avui en dia es veu força antiquada.  John  volia portar la veritable essència del París bohemi al Covent Garden, amb els records d’una cafeteria parisenca que va visitar quan era estudiant, per tal d’utilitzar-la per a l’escena de la taverna. Va comptar amb l’ajut de la dissenyadora Julia Trevelyan Oman, per acabar de capturar aquell esperit, que ha marcat des de aleshores moltes produccions de La Boheme, d’altres teatres.

La Boheme 5 La Boheme 6

Aquesta producció que vàrem poder veure als Cinemes Bosque, tenia l’al·licient de comptar amb grans solistes, encapçalats per la soprano russa Anna Netrebko (que també va protagonitzar la pel·lícula del 2010), juntament amb el tenor maltès Joseph Calleja, el baríton nord-americà Lucas Meachem i la magnífica soprano Jennifer Rowley, que va debutar recentment l’any 2014 al Metropolitan amb el mateix paper de Musetta.

Amb aquest repartiment, era gairebé impossible que no ens agrades aquesta versió. Una altra nit d’òpera que vàrem gaudir de valent.

Música: Giacomo Puccini // Llibret: Giuseppe Giacosa i Luigi Illica // Posada en escana: John Copley // Dissenys: Julia Trevelyan Oman // Disseny d’il·luminació: John Charlton
Director Musical: Dan Ettinger
Mimì: Anna Netrebko // Rodolfo: Joseph Calleja // Marcello: Lucas Meachem // Musetta: Jennifer Rowley // Schaunard: Simone Del Savio // Colline: Marc Vinco // Banoît: Jeremy Blanca // Alcindoro: Donald Maxwell // Parpignol: Lucas Preu
Orquestra i Cor de la Royal Opera House

Cargol La Boheme

 

Deixa un comentari