– Teatre Musical – POL脪NIA, El Musical – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Poliorama – 01.05.2015

S贸c seguidor del programa POL脪NIA a TV3, des del seu inici; haig de recon猫ixer que m’agrada molt, perqu猫 considero que tracta el m贸n de la pol铆tica a Catalunya, de forma intel路ligent, amb humor i molta ironia; encara avui en dia em faig creus de qu猫 no hagin tingut problemes seriosos de censura amb alguns dels seus esquetxos cr铆tics, molt especialment amb el partit en el poder a les “espanyes”…. el PP i la monarquia.

POLONIA-CARTELL-623x890Ja fa molts mesos que van estrenar al Teatre Poliorama, POL脪NIA, el Musical i reconec que si haig de ser sincer, vaig pensar “quina bajanada crear un Musical … s贸n ganes de fer calerons de forma f脿cil, aprofitant el moviment pro independ猫ncia que es viu a Catalunya”; en cap moment em va passar pel cap comprar entrades per un espectacle que vaig considerar err貌niament que no tenia res a veure amb el Teatre i que era un producte 煤nicament comercial.

Com que l’espectacle acabava aquest cap de setmana, van oferir una oferta que era del tot impossible rebutjar, a trav茅s de les xarxes socials… i vaig pensar… per qu猫 no ?

La sorpresa ha estat maj煤scula, perqu猫 considero que la productora “Minoria Absoluta“, ha aconseguit portar a terme un producte teatral for莽a bo, que encara que evidentment 茅s molt comercial, est脿 ben plantejat tant en la seva trama argumental com en la seva posada en escena; crec que encara que els personatges s贸n els mateixos que podem veure cada setmana a la Tele, s’ha volgut crear un espectacle de qualitat, molt ben dirigit per Xavier Ricart.

Pol貌nia. El musical 3

Moltes vegades (jo el primer de tots), menystenim representacions teatrals pel sol fet de ser productes comercials al 100% i que 煤nicament pretenen fer riure al p煤blic… d’aquells que un cop surts del Teatre ja t’has oblidat de tot el que has vist; aquest Musical de POL脪NIA, per comen莽ar te la signatura de l’escriptor Jordi Galcer谩n (autor d鈥櫭▁its com El m猫tode Gr枚nholm i 鈥淓l cr猫dit鈥)… i aix貌 es nota for莽a, en recolzar l’equip de guionistes habituals de l’equip televisiu (J煤lia Cot, Jaume Buix贸, Pau Escribano, Joan Rufas i Toni Soler).

La direcci贸 Musical de Xasqui i Toni Ten, ha volgut aprofitar m煤siques ja conegudes per gaireb茅 tothom i adaptar-les a l’argument; crec que ha estat tot un encert. La posada en escena m’ha agradat molt perqu猫 ha volgut fer un homenatge a les com猫dies que utilitzaven “el fet d’obrir i tancar portes” per amagar els amants del gel贸s esp貌s…. aqu铆 convertit en tripijocs pol铆tics.聽L’escenografia de Jordi Queralt, juga molt amb les caixes plenes de portes i calaixos d’on apareixen els personatges, combina a la perfecci贸 amb els efectes visuals i v铆deos de Francesc Isern, que ens fan creure que pugem a un ascensor per canviar de planta dins de l’hotel “nacional”.

Pol貌nia. El musical 6

Considero que la feinada per la recerca de “gags” ha estat molt complicada, pel fet que els personatges poden estar ja una mica “cremats” per la s猫rie televisiva; no ha estat aix铆 i el p煤blic s’ho ha passat molt b茅 i ha rigut amb ganes; m’ha recordat en algun moment els espectacles de La Cubana, en el que els actors, incl煤s abans de comen莽ar, jugant de valent amb el p煤blic i d’entrada ja se’ls posen a la butxaca.

Els tripijocs per evitar que el president Mas, surti al balc贸 de la Generalitat per fer la declaraci贸 d’Independ猫ncia, m’han fet riure de valent durant les gaireb茅 dues hores que dura l’espectacle; la doble personalitat de Mas/Aznar est脿 molt aconseguida…. i aqu铆 t茅 un m猫rit molt important l’actor Bruno Oro, que gaireb茅 no desapareix de l’escenari durant tota la representaci贸.

Pol貌nia. El musical 1

Tots els actors s贸n importants i tenen els seus papers tan assumits que a vegades semblen reals…. i aqu铆 de nou estan que se surten: Bruno Oro (Mas – Aznar) – Queco Novell (Rajoy – Vila Abadal) – Ivan Labanda (Junqueras – Iceta) – Mireia Porta (Espe – Forcadell – Monja Forcades) –聽Xavi Serrano (Herrera – Duran) – Agn猫s Busquets (Camacho – Terribas) – David Olivares (Fern谩ndez – Navarro) – Anna Bertran (Muriel – Bibiana).

El Teatre de “fer riure” 茅s m茅s dif铆cil del que sembla, perqu猫 t茅 el perill de caure en una astracanada; aqu铆 els actors han fet molt b茅 el pallasso…. i com en el millor circ, ens han fet riure per貌 tamb茅 pensar, mentre ens despullaven personatges menyspreables que tothom t茅 a la punta de la llengua, per deixar-los encara mes en rid铆cul que a la realitat…. i aix貌 es for莽a dif铆cil superar-ho.

Em sap greu fer la cr貌nica un cop acabades les representacions, per貌 volia deixar const脿ncia de qu猫 a Voltar i Voltar, tamb茅 ens agraden els productes comercials ben fets i de qualitat.

Cargols i pol铆tics independentistes

 

2 pensaments a “– Teatre Musical – POL脪NIA, El Musical – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Poliorama – 01.05.2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari