– Exposició – L’ART MOCHICA DE L’ANTIC PERÚ – (🐌🐌🐌🐌) – CaixaForum – 01/05/2015

Aprofitant que vàrem anar a CaixaFoum ben d’hora, ben d’hora …. després de veure l’exposició de PIXAR, vam tenir temps per veure força bé i sense cap aglomeració l’altra exposició important del recinte … ‘L’ART MOCHICA de L’ANTIC PERÚ. Or, mites i rituals‘.

Més de 200 peces d’art precolombí peruà procedents del Museu Larco de Lima protagonitzen la mostra, que es podrà visitar fins al 7 de juny , on es poden veure ceràmiques, joies i objectes cerimonials de metalls preciosos, tèxtils i objectes d’ús ritual de fusta, pedra, conquilla i os.

L’art mochica de la costa nord peruana constitueix un art molt desenvolupat. Els seus creadors van mostrar no tan sols mestria sinó un gran coneixement de les narratives cosmològiques i mitològiques que permetien explicar el món. Les seves magnífiques obres ens fan conèixer com aquesta societat va plasmar les seves històries, les creences, els mites i els rituals en atuells de ceràmica, i com els seus líders van expressar el poder i la seva ascendència divina a través de la vestidura, amb els atributs dels animals sagrats.

La cultura ‘mochica’ es va desenvolupar al nord del Perú entre els anys 200 i 850 dC, i formava part d’unes societats anteriors a la dominació inca.  Aquestes societats són un cas singular de desenvolupament cultural, econòmic i polític, que va inventar una de les metal·lúrgies i terrisseries més avançades del món.

Les peces exposades procedeixen de tombes de persones que van tenir un rol destacat en les societats precolombines. L’exposició es divideix en diverses seccions que expliquen com aquesta civilització va plasmar les seves històries, creences, mites i rituals en objectes de ceràmica, i com els seus líders van expressar el seu poder i ascendència divina a través de la vestimenta, mitjançant els atributs dels animals sagrats.

Les peces es mantenen en molt bon estat de conservació, ja que es van crear per acompanyar als morts a les tombes. Després de Barcelona, l’exposició passarà per Madrid, Palma, Saragossa, Tarragona i Girona.

Cargol cultura Mochica

Cargol cultura Mochica

Deixa un comentari