– Exposici贸 – L’ART MOCHICA DE L’ANTIC PER脷 – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – CaixaForum – 01/05/2015

Aprofitant que v脿rem anar a CaixaFoum ben d’hora, ben d’hora …. despr茅s de veure l’exposici贸 de PIXAR, vam tenir temps per veure for莽a b茅 i sense cap aglomeraci贸 l’altra exposici贸 important del recinte … ‘L’ART MOCHICA de L’ANTIC PER脷. Or, mites i rituals‘.

M茅s de 200 peces d’art precolomb铆 peru脿 procedents del Museu Larco de Lima protagonitzen la mostra, que es podr脿 visitar fins al 7 de juny , on es poden veure cer脿miques, joies i objectes cerimonials de metalls preciosos, t猫xtils i objectes d’煤s ritual de fusta, pedra, conquilla i os.

L’art mochica de la costa nord peruana constitueix un art molt desenvolupat. Els seus creadors van mostrar no tan sols mestria sin贸 un gran coneixement de les narratives cosmol貌giques i mitol貌giques que permetien explicar el m贸n. Les seves magn铆fiques obres ens fan con猫ixer com aquesta societat va plasmar les seves hist貌ries, les creences, els mites i els rituals en atuells de cer脿mica, i com els seus l铆ders van expressar el poder i la seva ascend猫ncia divina a trav茅s de la vestidura, amb els atributs dels animals sagrats.

La cultura ‘mochica’ es va desenvolupar al nord del Per煤 entre els anys 200 i 850 dC, i formava part d’unes societats anteriors a la dominaci贸 inca. 聽Aquestes societats s贸n un cas singular de desenvolupament cultural, econ貌mic i pol铆tic, que va inventar una de les metal路l煤rgies i terrisseries m茅s avan莽ades del m贸n.

Les peces exposades procedeixen de tombes de persones que van tenir un rol destacat en les societats precolombines. L’exposici贸 es divideix en diverses seccions que expliquen com aquesta civilitzaci贸 va plasmar les seves hist貌ries, creences, mites i rituals en objectes de cer脿mica, i com els seus l铆ders van expressar el seu poder i ascend猫ncia divina a trav茅s de la vestimenta, mitjan莽ant els atributs dels animals sagrats.

Les peces es mantenen en molt bon estat de conservaci贸, ja que es van crear per acompanyar als morts a les tombes. Despr茅s de Barcelona, l’exposici贸 passar脿 per Madrid, Palma, Saragossa, Tarragona i Girona.

Cargol cultura Mochica

Cargol cultura Mochica

Deixa un comentari