– Exposici贸 – PIXAR, 25 anys d’animaci贸 – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – CaixaForum – 01.05.2015

Per fi hem pogut anar a veure una exposici贸 que des del primer dia, ten铆em moltes ganes de veure; hem aprofitat aquest pont de 1er de maig per apropar-nos amb el nostre “descapotable” i encara l’hem pogut gaudir amb certa tranquil路litat.

Cartell PIXAR

Acollida, amb gran 猫xit, per primera vegada al MoMA de Nova York, i despr茅s d’una itiner脿ncia internacional, ha arribat a Barcelona l’exposici贸 “Pixar. 25 anys d’animaci贸“.

L’any 1986, nom茅s uns quants experts havien sentit a parlar de l’animaci贸 per ordinador. Un quart de segle despr茅s, Pixar 茅s un s铆mbol del talent i la innovaci贸 en el cinema d’animaci贸.

PIXAR 3PIXAR 1

Des de l’estrena de Toy Story (1995), el primer llargmetratge creat 铆ntegrament amb efectes d’animaci贸 digitals, Pixar Animation Studios ha continuat produint pel路l铆cules d’animaci贸 de gran 猫xit, tant de taquilla com de cr铆tica, i ha aconseguit 26 premis Oscar i 7 Globus d’Or.

L’exposici贸 presenta els llargmetratges i curtmetratges que ha produ茂t Pixar durant els 25 primers anys i aprofundeix en els seus personatges, les hist貌ries i els mons que ha creat, elements clau que John Lasseter, director creatiu de l’estudi d’animaci贸 nord-americ脿, considera necessaris per a la realitzaci贸 d’una bona pel路l铆cula d’animaci贸.

A trav茅s d’aquest recorregut, els visitants poden descobrir el m脿gic m贸n dels estudis Pixar a partir de dibuixos, storyboards, maquetes i instal路lacions digitals. Aquestes obres mostren la creativitat i el talent dels artistes, que a Pixar treballen tant amb mitjans tradicionals 鈥揹ibuix a m脿, pintura, pastels o escultura鈥 com digitalment. La gran quantitat d’obres d’art que creen aquests equips humans per a cada film surt molt poques vegades de l’estudi, per貌 la pel路l铆cula que, una vegada acabada, fa la volta al m贸n no seria possible sense elles.

Quan ja gaireb茅 acab脿vem de veure l’exposici贸, era tanta la gent que no es podia “fer un pas” i jo encara menys, ….. amb el perill de qu猫 pogu茅s rebre algun cop a la cama “tonta”; v脿rem optar per donar-la per acabada; en sortir hi havia una cua enorme de fam铆lies i el cartell de l’entrada posava que la previsi贸 per poder entrar era de 30 minuts.

Haurien d’haver previst una pr貌rroga de l’exposici贸, perqu猫 ha obtingut un 猫xit brutal.

cartoon-snail-6

2 pensaments a “– Exposici贸 – PIXAR, 25 anys d’animaci贸 – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – CaixaForum – 01.05.2015

 1. Imma C.

  Hola!
  Posats a parlar d麓exposicions us recomano el MUSEU ABELL脫 de Mollet del Vall猫s, exposa la col.lecci贸 d麓art, grans col.leccions, del pintor Joan Abell贸 (Mollet del Vall猫s 1922 -BCN 2008) i la seva mateixa obra.
  Fem tard per anar a veure l麓exposici贸 de la PIXAR.

  Respon
  1. Imma Barba

   Encara hi sou a temps, fins a les 8 del vespre estar脿 oberta !!!!!
   Ens apuntem lo del Museu Abell贸 tot i que ens falta temps per fer tot el que ens agradaria. Dem脿 dilluns Sant Tornem-hi ….

   Respon

Deixa un comentari