– Concert OBC – Festival Beethoven 2 – triple concert – L’Auditori ( 🐌🐌 🐌 ) – 19/04/2015

Tornem a assistir a un nou concert d’abonament, aquesta vegada i per primera vegada amb el nostre “descapotable”; haig de dir que no va haver cap possibilitat de contactar prèviament amb l’Auditori per avisar, però un cop allí, no van posar cap problema per col·locar-nos en un lloc adequat a les nostres necessitats.

Si no estem equivocats, aquest concert és el penúltim, en què nosaltres veurem dirigir al seu actual director titular, Pablo González… i això ens entristeix, per què és un molt bon director d’orquestra i l’hem agafat afecte, inclús personalment, en trobar-nos sovint amb ell, fins i tot al “super” o al forn de davant de casa nostre; creiem que s’ha volgut integrar a la cultura de Catalunya i al seu idioma…. i ho ha aconseguit de debò.

Dinamarca torna a ser present aquesta temporada per partida doble: d’una banda, per la col·laboració del seu Consolat amb l’OBC en l’encàrrec d’una obra a un dels nostres compositors més rellevants: Joan Albert Amargós…. i de l’altra, amb la descriptiva Simfonia núm. 2 de Nielsen, el simfonista danès per excel·lència.

1 – Joan Albert AMARGÓS (Barcelona 1950)

En la solitud. Homenatge a Carl Nielsen (obra encàrreg del Consulat de Dinamarca) – estrena ( 🐌🐌 🐌 )

Triple concert de Beethoven - l'OBC - Voltar i Voltar 1-imp

2 – Ludwig Van BEETHOVEN (Bonn 1770 – Viena 1827)

Concert per a violí, violoncel i piano, op.56   ( 🐌🐌 🐌  + 🐚)

Trio d’asos per al Triple de Beethoven: el jove violoncel·lista francès revelació de l’any, Edgar Moreau, la virtuosa georgiana més premiada del moment, Khatia Buniatishvili, i el distingit Cavaller de l’Orde Nacional del Mèrit de la República Francesa, Renaud Capuçon. El Triple concert de Beethoven és una obra ben especial i única en el seu gènere. La seva interpretació acostuma a ser un esdeveniment irrepetible perquè permet reunir en un mateix escenari solistes que no acostumen a coincidir.

Triple concert de Beethoven - l'OBC - Voltar i Voltar 2-imp

3 – Carl NIELSEN (Norre-Lyndelse 1865 – Copenhagen 1931)

Simfonia núm. 2, op. 16  ( 🐌🐌 🐌 )

Un concert que potser no ha estat tan espectacular com els que hem pogut gaudir últimament, però que ens ha agradat en el seu conjunt.

Us deixo l’enllaç per si voleu escoltar sencer el concert que es va retransmetre en directe per Catalunya Música.  Cliqueu aquí

Orquestra Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pablo González, director
Katia Buniatishvili, piano // Renaud Capuçon, violí // Edgar Moreau, violoncel
Cargol diada Sant Jordi 2015

Cargol diada Sant Jordi 2015

Deixa un comentari