– Concert OBC – Festival Beethoven 2 – triple concert – L’Auditori ( 🐌🐌 🐌 ) – 19/04/2015

Tornem a assistir a un nou concert d’abonament, aquesta vegada i per primera vegada amb el nostre “descapotable”; haig de dir que no va haver cap possibilitat de contactar prĂšviament amb l’Auditori per avisar, perĂČ un cop allĂ­, no van posar cap problema per col·locar-nos en un lloc adequat a les nostres necessitats.

Si no estem equivocats, aquest concert Ă©s el penĂșltim, en quĂš nosaltres veurem dirigir al seu actual director titular, Pablo GonzĂĄlez… i aixĂČ ens entristeix, per quĂš Ă©s un molt bon director d’orquestra i l’hem agafat afecte, inclĂșs personalment, en trobar-nos sovint amb ell, fins i tot al “super” o al forn de davant de casa nostre; creiem que s’ha volgut integrar a la cultura de Catalunya i al seu idioma…. i ho ha aconseguit de debĂČ.

Dinamarca torna a ser present aquesta temporada per partida doble: d’una banda, per la col·laboraciĂł del seu Consolat amb l’OBC en l’encĂ rrec d’una obra a un dels nostres compositors mĂ©s rellevants: Joan Albert AmargĂłs…. i de l’altra, amb la descriptiva Simfonia nĂșm. 2 de Nielsen, el simfonista danĂšs per excel·lĂšncia.

1 – Joan Albert AMARGÓS (Barcelona 1950)

En la solitud. Homenatge a Carl Nielsen (obra encĂ rreg del Consulat de Dinamarca) – estrena ( 🐌🐌 🐌 )

Triple concert de Beethoven - l'OBC - Voltar i Voltar 1-imp

2 – Ludwig Van BEETHOVEN (Bonn 1770 – Viena 1827)

Concert per a violí, violoncel i piano, op.56   ( 🐌🐌 🐌  + 🐚)

Trio d’asos per al Triple de Beethoven: el jove violoncel·lista francĂšs revelaciĂł de l’any, Edgar Moreau, la virtuosa georgiana mĂ©s premiada del moment, Khatia Buniatishvili, i el distingit Cavaller de l’Orde Nacional del MĂšrit de la RepĂșblica Francesa, Renaud Capuçon. El Triple concert de Beethoven Ă©s una obra ben especial i Ășnica en el seu gĂšnere. La seva interpretaciĂł acostuma a ser un esdeveniment irrepetible perquĂš permet reunir en un mateix escenari solistes que no acostumen a coincidir.

Triple concert de Beethoven - l'OBC - Voltar i Voltar 2-imp

3 – Carl NIELSEN (Norre-Lyndelse 1865 – Copenhagen 1931)

Simfonia nĂșm. 2, op. 16  ( 🐌🐌 🐌 )

Un concert que potser no ha estat tan espectacular com els que hem pogut gaudir Ășltimament, perĂČ que ens ha agradat en el seu conjunt.

Us deixo l’enllaç per si voleu escoltar sencer el concert que es va retransmetre en directe per Catalunya MĂșsica.  Cliqueu aquĂ­

Orquestra SimfĂłnica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pablo GonzĂĄlez, director
Katia Buniatishvili, piano // Renaud Capuçon, violí // Edgar Moreau, violoncel
Cargol diada Sant Jordi 2015

Cargol diada Sant Jordi 2015

Leave a Reply