– Teatre Musical – MARES i FILLES ( 🐌🐌 + 🐚) – Teatre Gaudi – 18/04/2015

Fa uns mesos que vàrem intentar per tots els mitjans, poder assistir a alguna de les darreres representacions al Círcol Maldà, però no va haver-hi manera, malgrat que ens van inscriure a la llista d’espera. Potser aquestes ganes de veure-la i no poder, ens han jugat una mala passada, per què ara un cop l’hem pogut veure a la seva reposició al Teatre al Teatre Gaudí, no ens ha arribat a emocionar com tothom ens assegurava.

MARES_FILLES_TGB“Mares i Filles” és la primera creació del tàndem format per Clara Peya i David Pintó. Un espectacle musical de poc més d’una hora de durada íntegrament cantat amb acompanyament de piano en directe. L’espectacle és un collage impressionista de la relació entre una mare (Nina) i una filla (Mariona Castillo) en el moment que la petita decideix viure la seva pròpia vida lluny de casa. Aquest petit gest obrirà la caixa dels trons de la mare i aquesta farà tot el que està al seu abast per retenir-la i no deixar-la marxar.

Valorem molt l’esforç de crear un Musical de “butxaca”, pensat i realitzat des de Catalunya, amb la música de Clara Peya i el llibret i direcció de David Pintó i per tant, solament per aquest motiu ha valgut la pena veure-la en directe a escena. El que més ens ha agradat, sense cap mena de dubte ha estat la música interpretada en viu i en directe per la seva compositora, al piano.

Mares i filles 2

Malauradament i suposo que a causa de una mala acústica de la Sala del Gaudí, no hem entès gairebé cap frase sencera del que es cantava en directe per Mariona Castillo i per la nostra estimada Nina; una mala passada que segurament ha influenciat en la nostra baixa qualificació cargolaire, que equival a un 5 sobre 10 (aprovat justet).

Encara i així han hagut moments que la veu d’ambdues (fins i tot sense entendre el que deien), ens ha semblat admirables, especialment quan havien de cantar amb un fil de veu allargassat en el final d’algunes cançons…. i no estem parlant de potència de veu, que ja la coneixem prou bé, sinó de cantar com els àngels i amb una sensibilitat exquisida. Crec que l’amplificació de les seves veus en aquest cas, els ha jugat una mala passada.

Mares i filles 3

Una obra de teatre amb cançons que té ganes de fer emocionar l’espectador mostrant la humanitat d’aquestes dues dones que no fan altra cosa que intentar ser felices. El seu amor, la seva pena, les seves tristeses, les seves pors, el seu sentit de l’humor observats des del forat del pany ens permetran descobrir aquestes dues vides anònimes que estan connectades.

Aquest últim paràgraf és el que diu el dossier de premsa, però sincerament a “Voltar i Voltar” creiem que l’argument i el seu text (almenys el que hem pogut entendre), és francament pobre per un Musical, malgrat la seva curta durada i també força previsible.

MARES I FILLES
Llibret i direcció: David Pintó
Música i direcció musical: Clara Peya
Intèrprets: Nina – Mariona Castillo – Clara Peya (Piano)
Il·luminació: Xavi Gardés // Coreografia: Ariadna Peya // Escenografia: Héctor Barbas Llosa // Fotografia: May Zircus // Fotografies d’escena: Ernesto Aradilla // Producció executiva: Cristina Raventós // Producció: Bohèmia’s
Amb la col·laboració de: Círcol Maldà i Teatre Auditori Sant Cugat

Cargols mare i filla

2 pensaments a “– Teatre Musical – MARES i FILLES ( 🐌🐌 + 🐚) – Teatre Gaudi – 18/04/2015

 1. Imma C.

  Hoola!
  Com va? Anar suant la cansalada per la recuperació?
  A Mares i filles em va agradar molt la música i la manera d´interpretar de la Clara Peya, ho sabeu que fa un concert a la sala Luz de Gas el 18 de juliol dins el Grec? Presenta MÍMULUS, nou CD.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Suant la cansalada efectivament amb la rehabilitació de la cama, però no va massa bé la cosa; la fractura està consolidada però m’ha provocat una malaltia rara, provocada pel dolor i sembla que tindre per molts mesos de tractament amb magnetoteràpia i medicació.

   Clara Peya ens va agradar força, però ara sincerament tenim una empatxada de Grec i no tenim temps ni ganes per res més. Esperarem veure-la després de vacances, a la primera actuació que faci. Gràcies per l’info.

   Respon

Deixa un comentari