– Teatre al cinema – OF MICE AND MEN (🐌🐌🐌🐌) – en diferit des del National Theatre de Londres – Cinemes Yelmo Icaria – 16/04/2015

Tornem als cinemes Icaria Yelmo per tal de veure la ultima producció teatral filmada de la temporada del National Theatre Live; aquesta vegada es tracta de OF MICE AND MEN (de ratolins i homes), des del Longacre Theatre de New York.

Aquestes obres de Teatre en versió original anglesa amb subtítols en castellà són una verdadera troballa que aquí a l’estat espanyol tot just ha començat a provar-se aquesta temporada i solament amb 4 obres en diferit (de les que hem pogut veure tres… Frankenstein, A street named desire i aquesta). Esperem que la temporada vinent pugui fer-se la retransmissió en directe com ja s’està fent a alguns estats europeus on la passió per la cultura està molt més arrelada.

Of nice and men 10OF MICE AND MEN (de ratolins i homes), és una novel·la escrita pel Premi Nobel John Steinbeck, publicada al 1937; ens explica la història de George Milton i Lennie Petit, dos amics emigrants (un d’ells autista), que es desplacen a un ranxo per tal de treballar per tal de poder viure i si pot ser, estalviar una mica per poder complir el seu somni d’establir-se pel seu compte; els dos amics es mouen d’un lloc a un altre a la recerca de noves oportunitats de treball durant la Gran Depressió, a Califòrnia – Estats Units.

En Lennie, malgrat la seva grandària, és com un nen petit que per sobreviure necessita el suport i l’amistat de George; somia constantment en acaronar conills de pell suau o fins i tot ratolins que es posa a la butxaca, que malauradament acaben morint a les seves mans, perquè ell no és conscient de la gran força que té, i a vegades no la sap controlar. La innocència infantil de Lennie, a vegades li porten mals de cas al seu amic George, que intenta protegir-lo per sobre de tot, tractant-lo gairebé com un pare.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El títol de l’obra (de ratolins i homes), està pres del poema de Robert Burns “a un ratolí” que encara avui en dia és una lectura obligada en moltes escoles escoceses. De ratolins i homes, és sense cap mena de dubte una obra molt dura i dramàtica i a més a més no està massa ben considerada per una part de la societat nord-americana (la més carrinclona), per què a vegades a la novel·la s’utilitzen mots “mal sonants i vulgars”. La realitat és que es tracta d’un text exquisit, tendre al màxim, en el que prima els valors de l’amistat per sobre de tot i que al mateix temps vol ser també una denúncia contra el racisme de la societat americana i el masclisme que posseeix a la dona com si és tractes d’una propietat de l’home.

Els grans protagonistes són James Franco en el paper de “George” (guanyador d’un Globus d’Or i nominat a l’Oscar) i Chris O’Dowd en el paper de “Lennie”, nominat a un premi Tony. Els acompanyen un munt mes d’actors, entre els quals destaquen Leighton Meester i Jim Norton.

Of mice and men 2
De ratolins i homes està dirigida per Tony Award, Drama Desk i la guanyadora del Premi de la Crítica Anna D. Shapiro. La producció va ser nominada a dos Premis Tony, incloent-hi millor actor principal per Chris O’Dowd.

Les interpretacions són brutals… un regal per la gent que estem “malalts” de Teatre; quan acaba la representació en pantalla et vénen ganes de comprar els DVD de la producció teatral… de fet, de totes les que fins ara hem pogut veure del National Theater Live.

Of nice and men 12

Si us agrada el TEATRE… de debò, feu el possible i l’impossible per assistir a les representacions de la temporada vinent als Yelmo.

cargol jugant amb un ratolí

cargol jugant amb un ratolí

 

Un pensament sobre “– Teatre al cinema – OF MICE AND MEN (🐌🐌🐌🐌) – en diferit des del National Theatre de Londres – Cinemes Yelmo Icaria – 16/04/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.