– Teatre al cinema – OF MICE AND MEN (馃悓馃悓馃悓馃悓) – en diferit des del National Theatre de Londres – Cinemes Yelmo Icaria – 16/04/2015

Tornem als cinemes Icaria Yelmo per tal de veure la ultima producci贸 teatral filmada de la temporada del National Theatre Live; aquesta vegada es tracta de OF MICE AND MEN (de ratolins i homes), des del Longacre Theatre de New York.

Aquestes obres de Teatre en versi贸 original anglesa amb subt铆tols en castell脿 s贸n una verdadera troballa que aqu铆 a l’estat espanyol tot just ha comen莽at a provar-se aquesta temporada i solament amb 4 obres en diferit (de les que hem pogut veure tres… Frankenstein, A street named desire聽i aquesta). Esperem que la temporada vinent pugui fer-se la retransmissi贸 en directe com ja s’est脿 fent a alguns estats europeus on la passi贸 per la cultura est脿 molt m茅s arrelada.

Of nice and men 10OF MICE AND MEN (de ratolins i homes), 茅s una novel路la escrita pel Premi Nobel John Steinbeck, publicada al 1937; ens explica la hist貌ria de George Milton i Lennie Petit, dos amics emigrants (un d’ells autista), que es desplacen a un ranxo per tal de treballar per tal de poder viure i si pot ser, estalviar una mica per poder complir el seu somni d’establir-se pel seu compte; els dos amics es mouen d’un lloc a un altre a la recerca de noves oportunitats de treball durant la Gran Depressi贸, a Calif貌rnia – Estats Units.

En Lennie, malgrat la seva grand脿ria, 茅s com un nen petit que per sobreviure necessita el suport i l’amistat de George; somia constantment en acaronar conills de pell suau o fins i tot ratolins que es posa a la butxaca, que malauradament acaben morint a les seves mans, perqu猫 ell no 茅s conscient de la gran for莽a que t茅, i a vegades no la sap controlar.聽La innoc猫ncia infantil de Lennie, a vegades li porten mals de cas al seu amic George, que intenta protegir-lo per sobre de tot, tractant-lo gaireb茅 com un pare.

This slideshow requires JavaScript.

El t铆tol de l’obra (de ratolins i homes), est脿 pres del poema de Robert Burns “a un ratol铆” que encara avui en dia 茅s una lectura obligada en moltes escoles escoceses. De ratolins i homes, 茅s sense cap mena de dubte una obra molt dura i dram脿tica i a m茅s a m茅s no est脿 massa ben considerada per una part de la societat nord-americana (la m茅s carrinclona),聽per qu猫 a vegades a la novel路la s’utilitzen mots “mal sonants i vulgars”. La realitat 茅s que es tracta d’un text exquisit, tendre al m脿xim, en el que prima els valors de l’amistat per sobre de tot i que al mateix temps vol ser tamb茅 una den煤ncia contra el racisme de la societat americana i el masclisme que posseeix a la dona com si 茅s tractes d’una propietat de l’home.

Els grans protagonistes s贸n James Franco en el paper de “George” (guanyador d’un Globus d’Or i nominat a l’Oscar) i Chris O’Dowd en el paper de “Lennie”, nominat a un premi Tony. Els acompanyen un munt mes d’actors, entre els quals destaquen Leighton Meester i Jim Norton.

Of mice and men 2
De ratolins i homes est脿 dirigida per Tony Award, Drama Desk i la guanyadora del Premi de la Cr铆tica Anna D. Shapiro. La producci贸 va ser nominada a dos Premis Tony, incloent-hi聽millor actor principal per Chris O’Dowd.

Les interpretacions s贸n brutals… un regal per la gent que estem “malalts” de Teatre; quan acaba la representaci贸 en pantalla et v茅nen ganes de comprar els DVD de la producci贸 teatral… de fet, de totes les que fins ara hem pogut veure del National Theater Live.

Of nice and men 12

Si us agrada el TEATRE… de deb貌, feu el possible i l’impossible per assistir a les representacions de la temporada vinent als Yelmo.

cargol jugant amb un ratol铆

cargol jugant amb un ratol铆

 

Un pensament a “– Teatre al cinema – OF MICE AND MEN (馃悓馃悓馃悓馃悓) – en diferit des del National Theatre de Londres – Cinemes Yelmo Icaria – 16/04/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Leave a Reply