– Teatre Musical al Cinema – SHOW BOAT (🐌🐌🐌🐌) – Bosque cine – 22/03/2015

Un parell de dies abans de l’absurd accident que vaig patir, aquella tarda de diumenge vàrem tenir sessió doble de música; a primera hora de la tarda, un Musical al cinema gravat a l’òpera de San Francisco i a continuació un concert d’orquestra simfònica al Palau de la Música, dirigit per Ricardo Muti.

Aquesta vegada en diferit, en una sala dels cinemes Bosque i en alta definició vàrem poder gaudir d’un veritable clàssic del teatre musical americà, SHOW BOAT, que tracta de la vida al Mississippi dels anys 1880 al 1920,combinant alhora una història d’amor commovedora i un poderós recordatori de l’amarga herència del racisme en el nou món.

Show-Boat -San Francisco 1

SHOW BOAT, és un musical de l’any 1927 en dos actes, amb música de Jerome Kern i llibret i lletres d’Oscar Hammerstein; està basat en la novel·la del mateix nom d’Edna Ferberèxit; l’argument segueix les vides dels artistes intèrprets, ballarins, tramoistes i treballadors portuaris en el vaixell “Cotton Blossom” una mena de music-hall nàutic que va navegar pel riu Mississipí més de quaranta anys, de 1887 a 1927. El musical va fer famoses cançons, ara ja clàssiques com “Ol ‘Man River“,”Make Believe” i “Can not Help Lovin ‘Dat home“.

L’estrena de SHOW BOAT a Broadway va ser un moment decisiu en la història dels musicals americans. En comparació amb les trivials i poc realistes operetes de llavors, aquest espectacle va resultar ser una mena de revolució, en implantar un canvi radical en la narració musical, lligant l’espectacle amb un argument seriós.

La versió actual que vàrem poder veure és una producció de l’Òpera de San Francisco de l’any 2014 i que actualment s’està projectant a molts cinemes de tot el món. No té res a veure amb la pel·lícula que es va realitzar l’any 1951, perquè és una filmació actual feta en directe en el mateix teatre de l’òpera de San Francisco.

Evidentment no compta amb exteriors ni  amb l’espectacularitat que pot oferir el cinema, però es tracta d’una molt bona versió, que a nosaltres ens va agradar molt. La valorem amb la nostra peculiar forma de fer-ho, amb quatre cargols “voltaires” … que vindria a ser per les persones amb seny, un 8 sobre 10.

MAGNOLIA HAWKS: HEIDI STOBER // GAYLORD RAVENAL:  MICHAEL TODD SIMPSON // CAP’N ANDY HAWKS: BILL IRWIN // JULIE LA VERNE: PATRICIA RACETTE // QUEENIE: ANGELA RENÉE SIMPSON // PARTHY ANN HAWKS: HARRIET HARRIS // ELLIE MAE CHIPLEY: KIRSTEN WYATT // JOE: MORRIS ROBINSON // FRANK SCHULTZ: JOHN BOLTON // SRA. O’BRIEN: SHARON MCNIGHT // PETE, MESTRE DE CERIMÒNIES: AMES ASHER  // SHERIFF VALLON, MAITRE: KEVIN BLACKTON // STEVE BAKER, MAX GREENE: PATRICK CUMMINGS   // JAKE: MATEO PIATT   // NATCHEZ NOIA, YOUNG KIM: CARMEN STEELE  // AMIC DE QUEENIE, LADY AL MALECÓN: TRACY CAMPAMENT   // NOIA: KATHLEEN BAYLER // NOIA: A SALLY MOUZON // SUPERIORA: MARIA FINCH  // AMIC DE QUEENIE: SAMANTHA MCELHANEY // LOTTIE: ERIN NEFF // AMIC DE QUEENIE, DONA: SIMONE PAULWELL // AMIC DE QUEENIE: RACHELLE PERRY // POCA COSA: CHRISTOPHER JACKSON // JOVE: ANTHONY MCGLAUN   // BORRATXO, DEALER: PHILLIP PICKENS
 DIRECCIÓ: JOHN DEMAIN // DIRECTOR: FRANCESCA ZAMBELLO // DECORATS: PETER DAVISON //        DISSENYADOR DE VESTUARI: PAUL TAZEWELL // DISSENYADOR D’IL·LUMINACIÓ: MARC MCCULLOUGH // DISSENYADOR DE SO: TOD NIXON // DIRECTOR DE COR: IAN ROBERTSON //COREÒGRAF: MICHELE LYNCH  // DIRECCIÓ DE LLUITA : DAVID MAIER

Producció de l’Òpera de San Francisco

Us deixo el vídeo sencer de la pel·licula estrenada l’any 1951, d’aquest mateix Musical, protagonitzat per: Kathryn GraysonAva Gadner i Howard Keel.

cargol en un vaixell

Un pensament a “– Teatre Musical al Cinema – SHOW BOAT (🐌🐌🐌🐌) – Bosque cine – 22/03/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Leave a Reply