– Teatre Musical – EL PETIT PRÍNCEP (🐌🐌🐌) – Teatre Barts – 02/04/2015

Estic content d’haver pogut sortir de casa, després de 10 dies d’estar “enclaustrat” entre les 4 parets de casa, per culpa d’un absurd accident que em va provocar la trencadura del peroné de la cama dreta. Vàrem fer la prova d’anar al Teatre amb una cadira de rodes que em van deixar i l’experiència va resultar totalment satisfactòria. Al Teatre BARTS ens van posar totes facilitats i per tant ara sabem que a partir d’ara, de tant en tant podem continuar la nostra sana costum de  “voltar i voltar” amb certa normalitat.

El petit princepVolíem poder veure el Musical EL PETIT PRÍNCEP que La Perla29 i Turruà Llàcer S.L. han produït i que fa alguns mesos s’està representant a Barcelona; per sort al final ho hem aconseguit malgrat tots els impediments.

La música d’aquest Musical ha estat creada per Manu Guix i les lletres de les cançons de Marc Artigau són de gran qualitat; pel meu gust és el millor d’aquesta producció de Teatre Musical.

Un treball minuciós també quant a l’escenografia que gairebé està realitzada totalment en forma d’audiovisual, que interactua perfectament amb els actors que interpreten moltíssims personatges. És una nova forma d’abaratir costos, a la que malauradament ens haurem d’anar d’acostumant, encara que a mi personalment no m’acabi de fer el pes…. però si els grans musicals d’enormes pressupostos, ja ho han començat a utilitzar (recordeu “Los Miserables” que va visitar Barcelona), … el treball dels escenògrafs, tal com el coneixíem fina ara, comença a perillar.

Tampoc m’entusiasma gaire que la música sigui “enllaunada” i que el treball dels músics en directe vagi a poc a poc desapareixen… però és lògic que les empreses privades sense suport econòmic dels governs i amb un IVA de vergonya, recerquin la seva rendibilitat per tal de sobreviure com sigui.

El petit princep 2

El petit príncep – fotografies de David Ruano

És la història prou coneguda per tothom en la que un nen ajuda un aviador a replantejar-se i valorar d’una altra manera la seva vida com a adult a través de diferents experiències que ha viscut en diferents planetes.

La sala plena de nanos que crec que s’ho van passar força bé, encara que estic segur que no van entendre massa del rerefons del complicat argument del “petit príncep”, que té molt de filosòfic i que està dirigit en gran mesura al públic adult. Així i tot, el director Àngel Llàcer ha aconseguit realitzar una posada en escena atractiva per tot tipus de públic, inclús també pels infants. Ell mateix ens diu en el programa de mà, entre altres coses:

El nostre objectiu a l’hora de posar-nos a treballar-hi ha estat dur-lo a escena com mai abans s’havia vist. Com fer-ho? Per començar, respectant la seva essència, el seu cor. El text de Saint-Exupéry té moltes lectures possibles, no és una obra que posa sucre a la vida, sinó que es pot llegir com una narració cruel, que ensenya les misèries de les persones. Per això hem treballat en el disseny de mappings per tal de creuar el desert, trepitjar l’herba, volar per sobre de l’asteroide B 612, visitar el planeta del rei i perdre’ns dins el món del geògraf.

Jo de gran vull ser com ell, com el Petit Príncep: una persona que diu sempre la veritat, que no té por, que es deixa estar de màscares i que no perd la curiositat. Que no vol deixar d’aprendre. Que no vol fer-se gran si això vol dir oblidar-se de ser un nen

Únicament 6 actors a sobre l’escenari, que semblem molts més; esperàvem veure a Àngel Llàcer en el paper d’aviador, però sembla que ja ha estat substituït fa algun temps per un altre actor de la companyia. Ens va agradar especialment l’actriu i cantant Elena Gadel que interpreta entre altres temes, “La Rosa”, un dels millors moments d’aquest musical.

La Rosa

Per altra banda volem destacar la comicitat de l’actor Xavi Duch en els papers del Vanitós, el Geògraf, l’home de negocis i l’astrònom turc. La resta d’actors/cantants dins de la normalitat sense destacar gaire cap d’ells. L’actor o actriu que fa el paper de Petit Príncep (no ens ho aclareix ni el programa de mà), no em va acabar de fer el pes, ja que en pocs moments em va fer creure de debò el paper que interpretava… això si, alhora de cantar, estava a l’altura de ser el protagonista principal.

L’espectacle en general ens ha agradat, especialment per l’esforç de creació d’un musical creat al 100% a Catalunya i el que això representa. Espectacle de petit format, recomanable pels enamorats dels Musicals, amb força qualitat, molt especialment en l’aspecte musical. Ens ha agradat en el seu conjunt, però com deia aquell de la tele …. “M’ho imaginava més gran”.

EL PETIT PRINCEP РAutor: Antoine de Saint-Exup̩ry
Dramatúrgia i adaptació: Marc Artigau i Àngel Llàcer // Lletres de les cançons: Marc Artigau // Composició i direcció musical: Manu Guix // Direcció: Àngel Llàcer
Intèrprets: Xavi Duch, Elena Gadel, Josep Palau, Marc Pociello i el Petit Príncep amb la col·laboració de: Guillem Martí 
Escenografia visual: Desilence Studio i Jordi Queralt  // Il·luminació: Albert Faura // Disseny de so: Roc Mateu // Disseny de vestuari, màscares i caracterització: Amadeu Ferré // Confecció de vestuari: Blanca Ferré Carreras // Perruqueria i maquillatge: Àngels Salinas // Coreografia: Xavi Duch // Ajudant de direcció: Daniel J. Meyer // Ajudant de direcció en pràctiques de l’IT: Àlvaro Sanjuán
Fotografia: David Ruano, Bito Cels i Marina Raurell
 Producció executiva: La Perla 29 , Àngel Llàcer, Manu Guix  – Producció de Turruà Llàcer S.L.

petit cargol

 

6 pensaments a “– Teatre Musical – EL PETIT PRÍNCEP (🐌🐌🐌) – Teatre Barts – 02/04/2015

  1. Miquel Gascon

   Estic convençut de què t’alegres de debò…. i mes sabent que has passat per la mateixa experiència fa pocs mesos.

   Una forta abraçada Josep !!!

   Respon
 1. Montse

  “Il étatit une fois un petit prince qui habitait une planète àpeine plus grande que lui, et qui avait besoin d´un ami…”
  És una de les meves lectures preferides… un dels meus llibres de capçalera, encara que soni estrany…. efectivament No Es Un Conte Per Nens… o és tant perfecte que pot arribar a ser-ho per les diferents lectures que pot arribar a tenir. Per a mí, és pura poesia, lligada amb filosofia, tendresa i innocència, una barreja màgica.. Una petita obra d´art literària que tinc sempre present davant del meu escriptori amb una postal comprada en l´últim viatge a Paris. I un conte que em van portar els reis quan era un infant i no vaig acabar d´entendre fins que em vaig fer gran. No he vist el musical…. no el veuré….. M´alegra moltíssim que el Manu i l´Àngel hagin reexit en la seva aventura de portar a escena aquesta obra… però no puc veure dalt d´un escenari una obra tant “especial” per a mí. Potser és de psicòleg… però és tant perfecte que no vull aventurar-me a la decepció!!

  Estic contenta que t´atrevegis amb la cadira de rodes…. la vida és massa curta i passan massa coses com per veure-les de casa estant… la pega és qui empeny la cadira…. o sigui que l´Imma ja pot agafar forces!!!
  I és veritat, quan vas amb cadira la gent sembla més amable, més humana… t´ho dic jo que l´´ he fet servir fin i tot a l´Índia!!
  Una abraçada i endavant…. si surts, el temps passarà més aviat!!
  Montse.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Sabent la teva “dèria” pel Petit Príncep, crec que has encertat, en no anar-hi, ja que encara que és molt lloable l’esforç de creació, el resultat segurament a tu no et satisfaria prou.

   Tu ets una experta en això de circulat amb “descapotable”…. i si, és veritat que en situacions d’aquesta mena, t’adones que la gent que t’envolta intent ajudar al màxim i és molt gratificant.

   Ja han passat dues setmanes!!!! Queda molt menys.

   Una forta abraçada “col·lega”

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Si llegeixes la ressenya sencera, veuràs que ja menciono en aquella crònica escrita l’any 2015, que ni en el programa de mà indicava el nom de l’actriu que llavors la interpretava. Al llarg dels anys els actors protagonistes han anat variant. M’he connectat al dossier de premsa de la cia. LaPerla 29 i tampoc consta ara mateix, encara que després dels noms dels artistes, indica el següent: “amb la col·laboració de Júlia Bonjach”. Doncs sembla en principi que en l’actualitat podria ser aquesta actriu.

   Si tens molt interès, escriu un email a la companyia: info@laperla29.cat o musicalelpetitprincep@gmail.com

   Respon

Deixa un comentari