– Concert OBC – WATER MUSIC HÄNDEL (🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori – 20/03/2015

Concert de l’OBC en divendres al vespre?, a nosaltres se’ns ha fet força estrany, perquè estem acostumats des de fa molts anys a assistir els diumenges al matí a aquests concerts…. per la senzilla raó que estem acabats de llevar i per tant més frescos per percebre la música amb els cinc sentits; un altre de les raons, és amb tota seguretat, que nosaltres prioritzem el Teatre sobre la música, i els diumenges al matí, ara per ara Teatre matinal encara no representen.

Aquest concert però va ser diferent i fins i tot divertit, i ara us explico el perquè… ja per començar el director convidat, JAN WILLEM DE VRIEND, ens va caure molt bé per la seva simpatia i perquè semblava que la música li traspassava tot el cos per la seva forma de bellugar-se en dirigir l’orquestra… crec que havia prescindit del graó on s’acostumen a posar els directors, per por a caure amb un dels saltirons al que de seguida ens vàrem acostumar. Serà el principal director convidat de l’OBC per la temporada vinent 2015-2016.

El programa del concert va estar el següent:

1 – LUDWIG VAN BEETHOVEN (Bonn 1770 – Viena 1827)

Coriolà, op. 62 Obertura (1807)  (🐌🐌🐌)

2 – WOLFGANG AMADEUS MOZART (Sazburg 1756 – Viena 1791)

Simfonía concertant per a violí, viola i orquestra en Mi bemoll, KV364 (1779) (🐌🐌🐌)

VILDE FRANG i  LAWRENCE POWER

Aquesta Simfonia va estar protagonitzada per dos extraordinaris solistes: la jove violinista noruega VILDE FRANG (1986), i el solista britànic de viola, LAWRENCE POWER, nascut l’any 1977. Merescudament van rebre els aplaudiments unànimes del públic que omplia de gom a gom aquesta vegada L’Auditori.

Però la joia de la corona arribaria a la segona part amb aquesta espectacular interpretació del WATER MUSIC de Händel …

Handel's Water Music

3 – GEORG FRIEDRTICH HÄNDEL (Halle 1685 – Londres 1759)

Música aquàtica (1906-1907) . 1era audició intergral (🐌🐌🐌🐌)

El 17 de juliol de 1717, el rei Jordi I d’Anglaterra, acompanyat d’innombrables barques plenes de gent, va navegar pel Tàmesi fins a Celsea per assistir a un sopar. Dins de l’embarcació més propera a la del rei, una cinquantena de músics tocaven la Música aquàtica de Händel, dirigits pel mateix compositor.

Diuen fins i tot que el mateix rei, tocava la flauta en aquest concert, i que s’ho va passar tan bé que la travessia la va repetir diverses vegades fins a les dues de la matinada. A poc a poc anaven apareixent més barques que s’afegien a la comitiva.

Canaletto,_Westminster_Bridge_from_the_North_on_Lord_Mayor's_Day,_1746-47,_detail

A L’Auditori es va intentar reproduir aquella nit com si les barques estiguessin varades a diferents llocs de la Sala de concerts, com si aquesta és tractes en realitat del riu Tàmesi; la música va arribar als espectadors de totes bandes i el resultat va ser espectacular, encara que va haver-hi alguna asincronia en les trompetes, però res d’importància. Sensacional !!!

WATER MUSIC HÄNDEL

Us deixo el link de l’audició de diumenge al matí de Catalunya Música.

vaixell_cargol

Vaixell Cargol

 

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Música clàssica i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s