– Concert OBC – WATER MUSIC HÄNDEL (🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori – 20/03/2015

Concert de l’OBC en divendres al vespre?, a nosaltres se’ns ha fet força estrany, perquè estem acostumats des de fa molts anys a assistir els diumenges al matí a aquests concerts…. per la senzilla raó que estem acabats de llevar i per tant més frescos per percebre la música amb els cinc sentits; un altre de les raons, és amb tota seguretat, que nosaltres prioritzem el Teatre sobre la música, i els diumenges al matí, ara per ara Teatre matinal encara no representen.

Aquest concert però va ser diferent i fins i tot divertit, i ara us explico el perquè… ja per començar el director convidat, JAN WILLEM DE VRIEND, ens va caure molt bé per la seva simpatia i perquè semblava que la música li traspassava tot el cos per la seva forma de bellugar-se en dirigir l’orquestra… crec que havia prescindit del graó on s’acostumen a posar els directors, per por a caure amb un dels saltirons al que de seguida ens vàrem acostumar. Serà el principal director convidat de l’OBC per la temporada vinent 2015-2016.

El programa del concert va estar el següent:

1 – LUDWIG VAN BEETHOVEN (Bonn 1770 – Viena 1827)

Coriolà, op. 62 Obertura (1807)  (🐌🐌🐌)

2 – WOLFGANG AMADEUS MOZART (Sazburg 1756 – Viena 1791)

Simfonía concertant per a violí, viola i orquestra en Mi bemoll, KV364 (1779) (🐌🐌🐌)

VILDE FRANG i  LAWRENCE POWER

Aquesta Simfonia va estar protagonitzada per dos extraordinaris solistes: la jove violinista noruega VILDE FRANG (1986), i el solista britànic de viola, LAWRENCE POWER, nascut l’any 1977. Merescudament van rebre els aplaudiments unànimes del públic que omplia de gom a gom aquesta vegada L’Auditori.

Però la joia de la corona arribaria a la segona part amb aquesta espectacular interpretació del WATER MUSIC de Händel …

Handel's Water Music

3 – GEORG FRIEDRTICH HÄNDEL (Halle 1685 – Londres 1759)

Música aquàtica (1906-1907) . 1era audició intergral (🐌🐌🐌🐌)

El 17 de juliol de 1717, el rei Jordi I d’Anglaterra, acompanyat d’innombrables barques plenes de gent, va navegar pel Tàmesi fins a Celsea per assistir a un sopar. Dins de l’embarcació més propera a la del rei, una cinquantena de músics tocaven la Música aquàtica de Händel, dirigits pel mateix compositor.

Diuen fins i tot que el mateix rei, tocava la flauta en aquest concert, i que s’ho va passar tan bé que la travessia la va repetir diverses vegades fins a les dues de la matinada. A poc a poc anaven apareixent més barques que s’afegien a la comitiva.

Canaletto,_Westminster_Bridge_from_the_North_on_Lord_Mayor's_Day,_1746-47,_detail

A L’Auditori es va intentar reproduir aquella nit com si les barques estiguessin varades a diferents llocs de la Sala de concerts, com si aquesta és tractes en realitat del riu Tàmesi; la música va arribar als espectadors de totes bandes i el resultat va ser espectacular, encara que va haver-hi alguna asincronia en les trompetes, però res d’importància. Sensacional !!!

WATER MUSIC HÄNDEL

Us deixo el link de l’audició de diumenge al matí de Catalunya Música.

vaixell_cargol

Vaixell Cargol

 

Leave a Reply