– Voltar per la literatura : LA AMBULANCIA (🐌🐌🐌) de Xavier Molins – 18/03/2015

Vam saber d’aquest llibre quan tan sols era un projecte, el Xavier ens va explicar l’origen de la necessitat d’escriure’l un dia de Sant Jordi a la paradeta que tenien a la Rambla de Catalunya. I tal com vam fer amb el seu últim llibre de viatges també vam decidir col·laborar perquè aquest llibre es pogués escriure i publicar.

I finalment al mes de desembre vam saber que el seu somni era una realitat i el llibre va arribar a les nostres mans, amb una dedicatòria molt maca, fa unes quantes setmanes. Un llibre molt bonic, amb una enquadernació i una portada realment atraient.

Com ell mateix indica és una novel·la basada en fets reals i ens explica la història de la seva àvia Filo, que tenia quinze anys quan va conèixer en Salvador, el que seria el seu marit. Però esclata la guerra civil i al final de la mateixa es veuen obligats a fugir a França.

2015022712014268934

Xavier Molins

En el llibre, en Xavier alterna els capítols on ens explica la història dels seus avis, amb notes d’aquell moment històric que ens ajuda a situar els fets.

Xavier ha escrit un llibre enormement emotiu, on l’admiració per la figura de la seva àvia es fa patent a cada línia, un llibre que ens ajuda a no oblidar uns fets que s’estan repetint una vegada i una altra arreu del món, guerra, odi, mort, separació de famílies, incomprensió, vides trencades per fets que els hi són aliens però que impacten de ple en el seu camí.
Un llibre engrescador que malgrat la duresa del que ens explica no pots deixar de llegir. I potser el paràgraf que em va enganxar des de l’inici està en el pròleg del llibre quan ell mateix ens diu:ambulancia-una-historia-amor-el-exilio-L-HMZAA8

Conseguí adentrarme tanto en la historia , que había momentos en que me creía un personaje mas. Trascendía a mi papel de narrador, y a menudo tenia la sensación de que yo estaba allí también, sufriendo con ella. A veces, incluso, me sorprendía  a mi mismo tratando de hablarle , como si fuera posible que yo pudiera calmarla y decirle que todo iba a salir bien, como si hubiera un nexo entre el pasado y el futuro y, desde mi postura de narrador, pudiera hablar con la joven que no sabia que iba a sobrevivir a la guerra

Doncs això és el que m’ha passat a mi com a lectora d’aquest llibre quan em venien ganes de dir-li que sí, que sobreviuria i que el seu nét explicaria la seva historia.

Xavier Molins va néixer l’any 1975 i es defineix a si mateix com a viatger i escriptor, quan va conèixer a la seva parella, la Carme Corretge van decidir fer un canvi de vida, van fer dues vegades la volta al món i van escriure les seves experiències en tres llibres:

*Diario de viaje de un viaje diario (2007)

*Pasaporte hacia ningún lugar (2009)

*Todo al 69 (2012)

descarga

2 pensaments a “– Voltar per la literatura : LA AMBULANCIA (🐌🐌🐌) de Xavier Molins – 18/03/2015

Deixa un comentari