– Teatre – CAMARGATE (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 12/03/2015

Ahir 12 de mar莽, nova nit d’estrena al Tantarantana, dins de “El Cicl贸“, Cicle de Companyies Independents de Barcelona. En aquesta ocasi贸, sota una enorme expectaci贸 per tal de veure el resultat de CAMARGATE, una recreaci贸 teatral basada en la famosa conversa en el restaurant La Camarga de la l铆der del PPC Alicia Sanchez Camacho i Victoria 脕lvarez (ex-amant de Jordi Pujol fill) enregistrada per M茅todo 3. Aquesta proposta de Teatre-documental ens la presenta la companyia resident Jorge-Yamam / TeatrodeCerca (Catalunya).

Fa menys de 3 mesos, v脿rem veure RUZ-B脌RCENAS聽al Teatre lliure, una obra de teatre “valent”, que ens va agradar for莽a i que t茅 una similitud a la que ahir v脿rem poder veure, ja que tractava en format documental, de l’actualitat de la corrupci贸 del partit al poder a l’estat espanyol, el PP o Partit “Popular”…. i que ens mostrava llavors, la trista realitat d’un estat al qual molts ciutadans, entre els que m’incloc, ens fa vergonya pert脿nyer, sentiment que es va agreujant a mesura que van passant els dies i es van destapant m茅s afers repugnants.

Fa poques setmanes que vaig tenir la sort de tenir acc茅s a trav茅s de les xarxes socials al 脿udio de la conversa de la Camarga i vaig escoltar mitja conversa, fins que l’allau de noms que Victoria 脕lvarez vomita (no s’escau millor paraula que aquesta, pel que vaig poder escoltar) …. em va fer farragosa l’audici贸 i vaig plegar.

脡s per aix貌 que us puc assegurar que l’equip de la companyia Jorge-Yamam / TeatrodeCerca ha fet un treball intens i immens, en la presentaci贸 d’aquesta conversa, amb els di脿legs REALS de la mateixa. A ulls dels espectadors, podria semblar una broma, o un di脿leg manipulat per fer riure al p煤blic, per貌 ben us asseguro que no es tracta pas cap com猫dia i que no s’ha afegit RES m茅s del que es va dir amb aquella trista trobada entre els dos voltors disfressats de persones respectables, una d’elles que s’autonomena constantment com a “Presidenta”.聽L’acci贸 del que veiem t茅 un caire gaireb茅 esperp猫ntic i c貌mic, per貌 la realitat 茅s que ens mostra cruament com funciona la corrupci贸, la pol铆tica en aquest pais i els seus passadissos.

Haig de recon猫ixer que en alg煤 moment vaig riure de la situaci贸 i del que es deien, i 茅s que no hi ha per menys quan els “voltors” entren a parlar del nombre de “polvos, sin聽sacarla” …o quan es mofen de companys de partit als que menyspreen com a “homes”. Per貌 la riallada es congela r脿pidament al rostre, quan t’adones que no 茅s pas una eina teatral que s’utilitza per a qu猫 el p煤blic pugui “respirar”, sin贸 que tot el di脿leg 茅s pura realitat; 茅s llavors quan provoca un enorme rebuig i f脿stic, especialment de les pressions i presses de la “Presidenta” per fer buidar el pap a la persona que t茅 al davant.

Una posada en escena senzilla per貌 molt atractiva, a la que ajuda i molt la pantalla dels fons en la que se’ns mostren v铆deos que interactuen amb “la Camacho” per tal de mostrar el seu cinisme davant les preguntes a l’inici en una roda de premsa…. o fotografies de personatges als quals es fa referencia. No em va agradar massa la disposici贸 de dues taules d’espectadors a l’escenari, ja que l’acci贸 va passar en una sala privada i aillada del restaurant La Camarga, 聽a porta tancada. Curiosament la mateixa sala que vaig triar per tal de celebrar el 50 aniversari de l’Imma, ara fa exactament 10 anys !!!

Les actuacions de les dues actrius for莽a aconseguides, encara que comprenc que 茅s molt dif铆cil competir amb el personatge real de “la Camacho” i crec que mai s’aconseguir脿 imitar fil per randa aquest personatge amb tota la seva plenitud de cinisme i repulsi贸 que el p煤blic catal脿 guarda malauradament a la seva retina, per les seves sortides de to i per anar en contra de tot el que sona a “catal脿” i a cultura catalana. Tot i aix貌 valorem des d’aqu铆 l’estudi exhaustiu dels seus gestos, del to de veu, dels tics i del tarann脿 dels dos personatges.

Felicitem a tot l’equip per la valentia de portar endavant aquesta proposta. Cal que molta gent pugui veure aquesta representaci贸, per qu猫 s’adonin de la trista realitat que patim a casa nostra.

La podreu veure fins al 29 de mar莽, si no intervenen abans algunes forces pol铆tiques “democr脿tiques” o tribunals “pseudo constitucionals”, per tal de censurar la llibertat d’expressi贸 de tot un poble.

CAMARGATE

JORGE-YAMAM SERRANO – TEATRODECERCA聽(Catalunya)
Direcci贸 i Dramat煤rgia: Jorge-Yamam Serrano
Ajudant de direcci贸 i dramat煤rgia: Nico Aguerre
Int猫rprets: Cristina G脿miz, Anna Sabat茅, Pep Dur谩n
Caracteritzaci贸: Toni Santos /聽Vestuari: Eugenia Gusmerini /聽Cap de producci贸: Cristina Ferrer /聽Producci贸 executiva: Carmen Flores /聽Audiovisuals: La Rueda Films /聽Distribuci贸: Claps Produccions Culturals /聽Producci贸: coproducci贸 TeatrodeCERCA, La Rueda i Teatre Tantarantana

 

Un pensament a “– Teatre – CAMARGATE (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 12/03/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari