– Teatre – TEENAGE DREAM – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 05/02/2015

Dijous passat v脿rem assistir a l’estrena de la primera proposta del cicle “El Cicl贸”, una creaci贸 de “Projecte NISU“; es tracta de TEENAGE DREAM, una trag猫dia familiar amb forma de com猫dia esbojarrada que ens va atrapar al cap de pocs minuts de comen莽ar.

TEENAGE DREAM - Tantarantana - Voltar i Voltar - 1-imp

Solament tres actors masculins a l’escenari, que interpreten els papers de pare, mare i filla respectivament, d’una fam铆lia que sembla immensament feli莽 i que tenen els seus rols molt definits, en l’猫poca de l’adolesc猫ncia de la filla.

Haig de confessar que les primeres escenes em van descol路locar for莽a, perqu猫 el que jo veia a l’escenari, era una crua realitat del que sovint passa a totes les fam铆lies, en la que la sobreprotecci贸 del fill, aniquila de soca-rel, la seva personalitat i la seva llibertat com a persona; en canvi el p煤blic al meu voltant reia per qualsevol paraula o gest dels int猫rprets…. i jo no em trobava gaire c貌mode en aquesta situaci贸…. fins que per fi, em vaig deixar anar i vaig estar sedu茂t per la comicitat de les situacions.

TEENAGE DREAM - Tantarantana - Voltar i Voltar - 2-impProjecte NISU 聽pret茅n indagar sobre la viv猫ncia de tres personatges que viuen de ple la fase de l鈥檃dolesc猫ncia; tant els pares com l鈥檃dolescent construeixen un m贸n nou, de tr脿nsit, on emergeixen noves formes de relacionar-se, nous rols, nous valors. L鈥檃dolesc猫ncia 茅s una fase de conflu猫ncia de sensibilitats com el dubte, el despotisme, l鈥檈xperimentaci贸 o el desbordament i tamb茅 de t貌pics i patrons que serveixen de fonaments pels valors de l鈥檈dat adulta.

Realment el plantejament de la posada en escena conviden a riure de tot i per tot; ens trobem dins de l’habitaci贸 de la filla, i veiem com els pares any rere any tornen a repetir el seu ritual en el dia de l’aniversari de la seva filla…. felicitacions, regals, petons i sobretot demostracions d’un amor desmesurat; a tot aix貌 la filla s’ho mira tot des de la “barrera” com si es tract茅s d’un somni o potser m茅s aviat com un malson, on ella mateixa s’imagina que un “tigre” que acabar脿 atacant als seus pares…. fins que en despertar, tot esclata i salta pels aires i la conviv猫ncia resulta insuportable.

Els components del Projecte NISU ens expliquen: Hem volgut recuperar un llenguatge tret de la cultura televisiva distorsionant-lo per generar un discurs sobre els moviments interns i externs que provoca l鈥檃dolesc猫ncia posant en q眉esti贸 els models que ens arriben, mons comercialitzats, de colors alegres aparentant una realitat bonica per貌 tot i aix铆 mons de cartr贸 pedra revelant una mediocre fragilitat.

Les reiteracions de la mateixa escena repetida una i una altra vegada, a cada aniversari, ens mostra l’evoluci贸 de l’actitud dels pares a mesura que passa el temps; 茅s delirant com ho exposen i no pots parar de riure en comprovar que expliquen una realitat que en menor o major mesura tots nosaltres hem viscut … i molt especialment si ets pare, perqu猫 tens l’experi猫ncia de les dues visions.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

La filla en canvi, quan realment entra en acci贸, ens desmunta tots els esquemes en pocs minuts i els pares no entenen de qu猫 va la pel路l铆cula….. com pot ser que la seva filla actu茂 aix铆, amb la bona educaci贸 que li han transm猫s?…. i 茅s que…. 聽el “tigre” dels somnis de la filla, 茅s segurament ella mateixa.

El gui贸 de la hist貌ria, ens fa reflexionar i molt, de si l’estimaci贸 dels pares ha anat de deb貌 en tots aquests anys, o han intentat fabricar una filla com ells voldrien que fos, sense comptar amb la voluntat d’ella mateixa.

Tota la proposta 茅s excel路lent i diferent de tot el que nosaltres hem vist fins ara…. i creieu-me que hem vist unes quantes; la posada en escena, el text i les interpretacions s贸n realment extraordin脿ries… i el millor 茅s que entre riure i riure et vas adonant que ens estan explicant una realitat molt dura i feridora. Teatre divertit, si, per貌 que fa reflexionar segurament molt m茅s que altres propostes que a priori semblen molt m茅s serioses.

Jo us la recomano de totes, totes…. ara si, heu d’anar amb la ment totalment oberta a veure situacions esbojarrades que potser a alguns espectadors m茅s conservadors, els pot arribar a ferir la seva “sensibilitat” teatraire.

Si us pica la curiositat, ja sabeu… teniu temps fins a l’1 de mar莽 per comprovar-ho. Un molt bon comen莽ament d’aquest cicle innovador de Teatre.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

TEENAGE DREAM
Una creaci贸 de Projecte NISU.
Int猫rprets: Guillem Gefaell, Xavier Torra, Albert P茅rez Hidalgo聽
Escenografia i vestuari: Margherita Mantovani /聽Disseny de so: Oscar Palenque i Guillem Gefaell /聽Disseny de llums: Oscar Palenque /聽Disseny gr脿fic i v铆deo: Oscar Palenque i Alex S谩nchez
Una co-producci贸 de Projecte NISU i Teatre Tantarantana.
Somni d'un Cargol

Somni d’un Cargol adolescent

 

Un pensament a “– Teatre – TEENAGE DREAM – (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 05/02/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari