– Teatre – Festa de presentació d’el CICLÓ – Tantarantana Teatre – 27/01/2015

Dimarts passat vàrem ser convidats a la festa de presentació del CICLÓ, primer cicle de TEATRE de companyies independents de Barcelona, que a partir de la setmana vinent i durant els mesos vinents es representara al Tantarantana. Donem gràcies des d’aquí a Julio Álvarez, per aquesta iniciativa de fer la presentació a altres mitjans complementaris a la premsa tradicionals, com són els Blogs on parlem de Teatre i sobretot a hores en què, els que encara treballem podem assistir.

CICLÓ - Tantarantana - Voltar i Voltar 1-imp

IMG_0193

Fa ja gairebé 3 anys el responsable del Teatre Tantarantana (Julio Álvarez), va obrir una sala a les golfes del mateix Teatre, on des de llavors es creen noves activitats al voltant del TEATRE; es tracta de “l’Àtic22” … que ha servit com espai de llibertat creativa per diferents grups exclosos moltes vegades de la xarxa “oficial” de Teatre a Barcelona.

Amb aquesta experiència enriquidora, ara Julio Álvarez i el codirector artístic Roberto Romei, volen transformar l’antiga sala del Tantarantana, per tal de fer quelcom complementari; per començar s’ha canviat el nom de la Sala que a partir d’ara s’anomenarà “Baixos22” i s’iniciarà una nova etapa, per tal de què companyies joves residents, puguin crear, assajar i desenvolupar noves propostes i que aquestes no siguin vistes, ni per ells ni pel públic, com a meres vendes de productes teatrals; s’intentarà que amb diferents iniciatives que inclouran activitats que van molt més enllà que les mateixes representacions teatrals, com poden ser concerts, col·loquis, trobades post-funció, lectures dramatitzades i qualsevol altra experiència que serveixi per apropar al públic, que ara mateix no acostuma a assistir al Teatre, i descobreixin i s’interessin per aquesta forma de viure la Cultura.

De moment aquesta temporada, cinc companyies faran una residència a “Baixos22”, amb total llibertat d’idees i creació de projectes, i tot el suport del Tantarantana. Aquestes companyies són Projecte Nisu, Teatro de Cerca, Arsenic Art Studio, Infants Terribles! i La Calòrica. Aquestes companyies treballaran de forma conjunta per tal de desenvolupar cinc espectacles de nova creació que formaran part d’ aquest CICLÓ.

El cicle s’inicia el pròxim 5 de febrer 2015, amb l’espectacle “Teenage Dream” de la companyia Projecte NISU, que s’endinsarà en el món de l’adolescència a partir de la cultura televisiva. (fins a l’1 de març)

CICLÓ - Tantarantana - Voltar i Voltar 2-imp

Més endavant, Teatro de Cerca ens presentaran dos projectes: “Exprés“(4 al 8 de març), una història de “por” i desesperació…. i “Camargate”, la recreació teatral de la conversa entre la líder del PP, Alícia Sánchez Camacho, i Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola (del 11 al 29 de març).

CICLÓ - Tantarantana - Voltar i Voltar 3-imp

La Calòrica, ens presentarà l’espectacle “Sobre el fenomen de les feines de merda” una reflexió sobre els treballs que molts de nosaltres fem i que del cert sabem que no serveixen per gairebé res…. treballs que possiblement no haurien d’existir, que et fan vergonya i que detestes tant que no vols ni fer-los bé ( de l’1 al 26 d’abril),

CICLÓ - Tantarantana - Voltar i Voltar 4-imp

Arsenic Produccions, està preparant l’espectacle “Souvenir”, sembla que serà un estudi crític del que Barcelona s’està convertint amb el turisme(del 27 de maig al 21 de juny).

Per finalitzar la temporada, veurem “Utilitat programada” de La Hydra, Un text de Marc Rosich que ens parla “d’una societat que marca la caducitat dels seus productes i els aparta del món quan encara els queden molts anys de vida útil”.

També haurà cabuda pel públic més petit, amb una producció de teatre infantil de la companyia Infants Terribles.

L’ambient de la festa va ser extraordinari i ens vàrem sentir molt a gust, encara que la mitjana d’edat com a mínim era la meitat que la nostra. Va acabar tot amb un pica pica i unes birres.

This slideshow requires JavaScript.

La setmana vinent ja tenim reservades entrades pel primer espectacle “Teenage Dream” de la companyia Projecte NISU.

IMG_0312

Cargol CICLÓ

 

2 pensaments a “– Teatre – Festa de presentació d’el CICLÓ – Tantarantana Teatre – 27/01/2015

  1. Miquel Gascon

   Benvinguda “Edu” a Voltar i Voltar

   Gràcies per fer-nos saber que tu també vas participar d’aquesta “festa” de Teatre, i de l’ambient extraordinari que es va crear.

   Nosaltres anirem demà al primer CICLÓ, amb Teenage Dream.

   Ens llegirem; Una abraçada

   Respon

Leave a Reply