– Voltem i Voltem per ALACANT del 27 desembre 2014 a l’1 de gener del 2015 – GUADALEST (1 de 4)

No acostumem a fer-ho, ja que per aquestes dates Nadalenques sempre (fins a enguany), ens movem per Barcelona per tal de comprar els regals amb els quals intentem coincidir amb els gustos dels nostres éssers estimats; aquest any, però hem agafat uns dies de vacances i hem marxat 5 dies a ALACANT, una zona que coneixíem molt poc.

De fet sabem que també serà un petit viatge gastronòmic, perquè assistirem a un sopar el cap d’any en un restaurant d’una estrella Michelin. Per començar, pel camí d’Alacant fem una parada a Castelló i anem a dinar al restaurant ARBEQUINA (***), del cuiner Modesto Fabregat, que ha aconseguit un “sol” a la guia Repsol.

El local és força lleig i impersonal i tenim la mala sort de què un petit es passa tota l’estona amb una “rabieta” insofrible….. el dinar està bé, però no és dels millors d’aquesta sortida…. Carxofes laminades amb formatge de Almedijar, Cua de bou, arròs melós amb peix de llotja.

De fet l’estada ha estat a l’hotel Hospes Amerigo de la mateixa ciutat d’Alacant, però ens hem bellugat per bona part de la província com veureu tot seguit…

La primera nit a Alacant sopem en un restaurant que ens han recomanat moltíssim, i la veritat és que es tracta d’un dels millors… o el millor de la ciutat; es tracta del NOU MANOLIN (****) i sopem a base de tapes molt a gust…. tant, que tornarem en aquests dies vinents.

A banda de la ciutat d’Alacant, hem recorregut molt especialment el nord de la província al que vàrem dedicar un parell de dies. Primer el petit poble i castell de GUADALEST que potser és el que ens va sorprendre més, del que hem conegut aquests dies.

Guadalest - Alacant 28-12-2014 c

Guadalest – Alacant

Un dia de molt de vent i fred, però així i tot el gaudim al màxim visitant el castell i la població amb unes vistes increïbles.

El Castell de Guadalest, se situa en la Vall de Guadalest, a 595 m. d’altitud, i està voltat per les serres de l’Aixortà, Aitana i la Serrella. L’encant del poble i la proximitat nuclis costaners com Benidorm o Altea han convertit una economia tradicionalment agrícola, a la qual ja pocs s’hi dediquen, en una altra dedicada completament al turisme.

El castell va ser fundat a l’època musulmana, pel cabdill àrab Al-Azraq, personatge que va desenvolupar un complex sistema de regadiu que va fer desenvolupar l’agricultura a la regió; després de la conquesta cristiana va mantenir la seva població morisca, fins que l’any 1293 Jaume el Just el dóna a Bernat de Sarrià. El 1971 es va acabar de construir l’embassament i el 1974 el poble és declarat conjunt històric-artístic.

Visitem també un museu de cases de nines molt maco, en el que també està construït un Betlem artesà gegant, on moltes figures tenen vida pròpia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La veritat, és que per començar el nostre “Voltar” per la província Alacantina, GUADALEST ha estat una troballa excel·lent.

____________________________

Cargol - Castell de Guadalest - Alacant

Cargol – Castell de Guadalest – Alacant

4 pensaments a “– Voltem i Voltem per ALACANT del 27 desembre 2014 a l’1 de gener del 2015 – GUADALEST (1 de 4)

  1. Miquel Gascon

   Home !!!! Gran escapada, més aviat NO, i encara menys si ho comparem amb el viatge de 45 dies que acabeu de fer vosaltres per Australia !!!

   Però cal aprofitar els moments que la vida ens ho permet i “Voltar” encara que sigui a 500 quilòmetres de casa, ja que sempre trobes llocs on t’agradaria passar uns quants dies més; de fet quan vàrem marxar cap a Alacant pensàvem erròniament que no tindria massa interès i ens ha sorprès molt favorablement (almenys en aquesta època de l’any)… i ens han quedat forces coses pendents.

   Una abraçada.
   I

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Tens tota la raó Maac, és MORAIRA i no Moraima, com havia escrit anteriorment. Corregit!!

   De totes maneres si fas una recerca per Google, també surt Moraima com si també es pogués anomenar d’aquesta manera.

   Gràcies per l’avís i també pel teu primer comentari

   Respon

Deixa un comentari