– Dansa – REFUGIEE POETIQUE – Claire Ducreaux (*****) – Mercat de les Flors – 21/12/2014

Sensibilitat és la paraula que defineix més clarament aquest espectacle de Claire Ducreaux, però també poesia visual, acrobàcia, dansa contemporània, clown, mímica i sobretot un gust exquisit que des del primer moment atrapa a l’espectador. Tot això és l’espectacle “Refugiee Poetique”.

Un rodamón tria un encreuament de carrers com a refugi provisional, converteix dues tanques en les portes del seu univers, un pont es torna vaixell i una escultura el seu company de viatge; a “Refugiee Poetique” (Refugiada poètica), el personatge del rodamón és la metàfora de la vulnerabilitat i serveix a Ducreux en allò que ella mateixa considera el seu “senzill repte artístic i humà: buscar autenticitat i humilitat per compartir simples emocions i veritables moments de màgia teatral”.

Claire Ducreux obté el 1992 el diploma del Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de Lió a la secció dansa contemporània i passa uns anys a França com a ballarina en diverses companyies del país veí. El 1999 funda la Companyia Leandre-Claire amb el clown Leandre Ribera i creen plegats l’espectacle de carrer Fragile i el de sala Madame et monsieur, ambdós premiats i en gira per múltiples països durant diversos anys. A més a més de la seva carrera en solitari va participar com a ballarina-clown en l’espectacle de circ Rodó (Premi Nacional de Circ de Catalunya, 2006) i, juntament amb Toni Mira, va crear i interpretar En attendant l’inattendu (premi del públic al millor espectacle de la Fira de Teatre de Manacor, 2010). Actualment segueix representant els seus espectacles arreu del món.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle que ens va recomanar fa molt de temps, el nostre amic Xavier Cairó i que nosaltres erròniament havíem catalogat a priori, com únicament de “dansa”; un cop vist el catalogaríem molt més com de circ, però amb una gran quantitat de petits afegits d’altres arts escèniques. Una meravella, que segurament ens haguéssim perdut, si no ens avisen a través de l’espai, que jo mateix vaig crear fa uns mesos a Internet…. “TEATRE – l’opinió dels espectadors – Arts escèniques”

Creació i interpretació Claire Ducreux
Escultor Eduardo Cuadrado
Músiques originals David Moreno, Jorge Sarraute, Mayte Martín
Llums Nani Valls, Rafel Roca
Ajudant escena Quique De Benito

Coproducció Mercat de les Flors

Cargol i dansa

3 pensaments a “– Dansa – REFUGIEE POETIQUE – Claire Ducreaux (*****) – Mercat de les Flors – 21/12/2014

  1. Retroenllaç: – Teatre – REFUGIADA POÈTICA (🐌🐌🐌🐌🐌 ) – La seca – Espai Brossa – 07/10/2015 | Voltar i Voltar

Deixa un comentari