– Concert PALAU100 – ANNA NETREBKO (*****) – Palau de la Musica Catalana – 17/12/2014

La temporada passada del PALAU100, es va veure obligat a anul·lar el concert de la que segurament actualment és la millor soprano del món, ANNA NETREBKO (Krasnodar, Rússia, 1971). Per sort, aquest passat dimecres el vàrem poder recuperar….. i com ja ens imaginàvem, va ser un concert extraordinari, que com veieu el valorem amb la màxima qualificació Voltaire de 5 estrelles.

Anna Netrebko - Palau 2

La seva popularitat traspassa fins i tot el món de l’òpera i va molt més enllà; per posar un exemple la revista Time la va escollir com una de les 100 personalitats més influents de l’any 2007. La veu de Netrebko és notable perquè tant presenta la suavitat i la flexibilitat d’una soprano lírica com la ressonància i el timbre obscur d’una soprano lírico-spinto. Té una tessitura molt àmplia, ja que és capaç d’arribar -pel cap baix- al mi bemoll alt de soprano.

El programa del dimecres el va dedicar a les grans àries veristes de G. Verdi: Il trovatore, Macbeth, Otello, Don Carlo, Manon Lescaut i Adriana Lecouvreur. En tots els moments que ella va estar present a l’escenari ens va meravellar amb la seva veu, i a mi em va arribar a emocionar en més d’una ocasió, malgrat que l’orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Massimo Zannetti, no va tenir el seu millor dia….. i vàrem haver de patir el càstig d’escoltar al “tenor” Yusif Eyvazov, parella d’Anna Netrebko, que pel que sembla, la diva obliga a contractar-lo en molts dels concerts en què ella actua.

Oblidant aquests dos entrebancs, jo i la majoria de gent present al Palau vàrem gaudir moltíssim d’aquesta veu prodigiosa, com poquíssimes vegades ho podem fer a casa nostra; tot un luxe poder escoltar-la en directe. Quina meravella de veu !!!

Anna Netrebko, soprano

Yusif Eyvazov, tenor 
Orquestra Simfònica del Vallès

Massimo Zannettidirector 

Cargol soprano. jpg

Deixa un comentari