– Concert PALAU100 (4/11) – CHRISTOPHE ROUSSET – ORATORI DE NADAL DE BACH (**) – Palau de la música Catalana – 18/12/2014

Ni fet a posta…. els responsables del Palau de la Música, ha tingut el mal gust de programar en 2 dies seguits dos concerts del cicle PALAU100….. i no val a dir que el de l’Anna Netrebko, pertanyia a la temporada passada. El fet és que als abonats a aquest cicle de música clàssica ens ha obligat a assistir en menys de 24 hores a dos concerts. Crec que és inacceptable des de tots els punts de vista.

BachPer altra banda, malauradament, aquest concert de Johann Sebastian Bach, L’ORATORI DE NADAL, ha resultat del tot fallit per falta absoluta de qualitat de molts dels seus intèrprets, començant pel conjunt musical Les Talens Lyriques, dirigit per Christophe Rousset.

També s’ha de dir que el Cor de Cambra del Palau, va salvar la nit amb una professionalitat a prova de bombes, ajudat per un gran contratenor, Damien Guillon, que ens va agradar molt.

J. S. Bach: Oratori de Nadal, BWV 248 (cantates 1, 2, 3 i 6)

L’Oratori de Nadal BWV 248 és una agrupació de sis cantates que Johann Sebastian Bach estrenà entre el 25 de desembre de 1734 i el 6 de gener de 1735. Aquesta dilatació temporal és deguda al fet que no es tracta d’un oratori convencional sinó d’un conjunt de sis cantates destinades a commemorar les diferents festivitats que l’església luterana celebrava entre la diada de Nadal i la de Reis.

La denominació “oratorium” amb què Bach bateja aquesta obra prové del fet que totes sis cantates comparteixen la presència d’un evangelista, encarnat en la veu del tenor, que és qui va explicant els fets que s’esdevenen.

IMG_0268-imp

Coneixíem prou bé L’Oratori de Nadal, escoltat altres vegades en directe, però aquesta vegada va ser gairebé insuportable i avorrit, fins al límit de què, a poc a poc la gent va anar desfilant cap a casa amb cara de males puces. Realment lamentable que una obra extraordinària, s’arribi a desitjar que s’acabi el més aviat possible.

Les Talens Lyriques
Christophe Rousset, director
Katherine Watson, soprano
Damien Guillon, contratenor
Julian Prégardien, tenor
Matthew Brook, baix
Cor de Cambra del Palau (Josep Vila i Casañas, director)

Cargol sorprès o espantat

Leave a Reply