– Dansa – Shantala Shivalingappa / Ferran Savall – “la dansa de la veu” (***) – Mercat de les Flors – 14/12/2014

Un espectacle de “dansa” que havíem escollit en el nostre abonament del Mercat de les Flors i que en part ens va decebre perquè de dansa va haver-hi ben poca cosa. De totes maneres ens va acabar agradant, sobretot perquè vàrem descobrir un cantautor que no coneixem, en Ferràn Savall, que ens va oferir un concert de “músiques del món” amb molta qualitat.

El 2007 Pina Bausch va escollir una cançó de Ferran Savall per fer-li una coreografia a Shantala Shivalingappa que, integrada en l’espectacle Namasya, va fer una gran gira internacional. A partir d’aquell moment els dos artistes han fet altres col·laboracions puntuals. Ara, en una trobada singular, Ferran Savall interpreta noves improvisacions i peces musicals del seu repertori mentre la ballarina índia les dansa amb les formes i la bella gestualitat del kuchipudi, la dansa sagrada del sud del seu país. La combinació dels dos artistes és un experiment, un diàleg franc i obert entre dos llenguatges musicals i corporals de tradicions ben diferents que sorprendrà l’espectador.

Shantala Shivalingappa

Shantala Shivalingappa

Shantala Shivalingappa gaudeix del privilegi, des dels seus 13 anys, de treballar amb figures de primera fila: Maurice Béjart, Peter Brook, Bartabas, Pina Bausch o Ushio Amagatsu. Actualment es dedica a la creació de noves coreografies dins el Kuchipudi alhora que col·labora amb diferents artistes occidentals per explorar la dansa i la música.

Ferran SavallFill de Montserrat Figueras i Jordi Savall, Ferran Savall ha estat sempre en contacte amb l’ambient musical d’estudi, d’assaigs i de concerts que tenen lloc a casa seva. A l’edat de set anys comença la seva formació musical: violí, piano, guitarra i més tard els instruments antics. És també un cantant autodidacte a la recerca de la veu natural. El 2004 inicia l’aventura de tocar professionalment amb la seva família, seguida de l’enregistrament del disc Du temps & de l’instant, que els porta a realitzar concerts arreu del món.

Creació musical Ferran Savall / Coreografia Shantala Shivalingappa
SOLO Coreografia creada al Tanztheater Wuppertal-Pina Bausch
SMARANA Coreografia del Savitry Nair / Música tradicional del nord de l’Índia
Veu i guitarra Ferran Savall / Contrabaix Jordi Gaspar /Percussió David Mayoral
Kaval (flauta) Nedyalko Nedyalkov / Oud (llaüt) Driss El Maloumi
Disseny de llums i direcció tècnica Nicolas Boudier / Producció executiva [H]ikari – Compagnie Shantala Shivalingappa, Fundació Centre Internacional de Música Antiga / Producció Gaëlle Seguin – gaelle@h-ikari.com
Cargol word music

Cargol word music

2 pensaments a “– Dansa – Shantala Shivalingappa / Ferran Savall – “la dansa de la veu” (***) – Mercat de les Flors – 14/12/2014

 1. Imma C.

  Hoola!
  Per nosaltres va ser una sorpresa darrera una altra, tant per les improvisacions musicals d´en Ferran Savall, les danses i la gestualitat de la ballarina Shantala, el nivell de tots els músics i la complicitat entre tots ells. Ens va agradar moltíssim, com un regal.
  El nivell de veu d´en Ferran Savall em sembla molt bo, per la seva manera de fer i cantar semblava que veia la seva mare a l´escenari.
  Trobo que està buscant el camí propi, partint de tots els aprenentatges i influències que ha anat tenint en tots aquests anys.
  Una gran DANSA DE LA VEU!!!

  RHUM al LLIURE de Gràcia, ben recomenable en el món del pallasso intel.ligent.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies Imma C. per deixar aqui la teva opinió d’aquest espectacle.

   No voldria que dones la sensació de què l’espectacle NO ens va agradar. Ferran Savall ens va sorprendre molt favorablement i segurament a partir d’ara intentarem seguir el que faci. Per altra banda, les Músiques del Món, és una de les passions que he tingut sempre i aquest espectacle en realitat va ser, ni més ni menys que això.

   Nosaltres quan vàrem comprar les entrades ja fa uns mesos, ho vàrem fer per tal de veure un espectacle de dansa…. i la dansa va estar present però d’una manera molt complementaria. Crec que seria molt més honest vendre un espectacle informant que en realitat era una presentació d’un disc i es tracta més d’un concert que d’un espectacle de dansa, inclòs dins d’una temporada de dansa en el Mercat de les Flors.

   Nosaltres, hem vist alguna vegada, dansa hindú i t’asseguro que és molt més del que vàrem poder veure en aquest espectacle…. Shantala Shivalingappa serà una ballarina extraordinària, però en aquest treball, crec que no ho va demostrar.

   RHUM no el podrem veure, perquè no tenim espai dins de la nostra agenda, durant el període que es representa aquest espectacle. De fet demà diumenge serà l’últim dia de l’any de poder assistir a alguna activitat cultural.

   Et desitgem que pasis unes festes molt, molt feliçes. Una forta abraçada

   Respon

Deixa un comentari