– Teatre Musical – THE LION KING (***1/2) – Lyceum Theatre – Londres – 07/12/2014

Continuem amb la nostra relació de Musicals que vàrem veure el passat cap de setmana a Londres, i de pas recollim a grans fets la nostra estada en aquesta ciutat. Avui, diumenge, tot veien que el centre de la ciutat està envaïda per turistes i que no es pot fer un pas, preferim escapar cap a barris no gaire visitats i l’encertem de ple.

El dia s’aixeca núvol i fins i tot, ens plourà durant una hora, però de forma pausada, gairebé un simple “xirimiri,” encara que en algun moment hem d’obrir el paraigua.
Ens apropem a l’estació de metro Aldgate East, i caminem tot el mati pel carrer Brick lane per després arribar al mercat de puces a Shoreditch.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Continuem caminant i ens apropem al mercat de flors de Columbia Road, que se celebra únicament els diumenges al matí i ben d’hora….. i ara està esplèndid amb la venda dels arbres i les flors per tal de celebrar el Nadal.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després visitem el Geffye Museum, unes cases victorianes increïblement ben conservades, gràcies a què han estat reconvertides en museu. Finalment visitem la mesquita Sulemaniye.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dinem de pressa i corrent i com podem, perquè hem comprat entrades pel Musical THE LION KING, a la sessió matinee, que és a dos quarts de 3 de la tarda…. quins horaris aquests anglesos !!!

The Lion King va ser portada al cinema l’any 1994, pel·licula produïda per Walt Disney. Les cançons van ser escrites pel compositor Elton John i el lletrista Tim Rice. Encara que molta gent ho desconeix, la trama està basada en la tragèdia Hamlet, de William Shakespeare.

En contrast amb la majestuositat de les planures del Serengeti i els ritmes evocadors d’Àfrica, l’espectacle comença d’una forma molt i molt espectacular, ple de colors esclatants, efectes impressionants i una música que enganxa de seguida perquè ja és prou coneguda per tothom; els actors disfressats d’animals surten per tot arreu i envolten al públic que està assegut a la platea. La història de Simba, el petit lleó, ja prou coneguda per la pel·lícula, un viatge a través del seu cicle de vida, fins que és coronat com a rei inqüestionable d’Africa.

Julie Taymor, una de les directores més innovadores del món, va portar una gran varietat de disciplines per a THE LION KING, incloent-hi una àmplia experiència a escena en obres de teatre i òpera; però ho fa magistralment mitjançant disfresses a base de titelles gegants, màscares i una coreografia molt estudiada. THE LION KING va ser el primer musical que va dirigir i Julie Taymor va fer història en convertir-se en la primera dona a guanyar el premi Tony pel “Millor Director d’un Musical a Broadway”.

Aquesta aclamada producció ha estat vist per més de 75 milions de persones de tot el món, i a més de les dues produccions del Regne Unit, en l’actualitat es pot veure a Nova York, Hamburg, Tòquio, Madrid, Brisbane i de gira per Amèrica del Nord i Japó.

De l’espectacularitat de la primera mitja hora, i sempre segons el nostre punt de vista, passa poc després a un cicle en el qual entra en una sèrie de repeticions d’efectes, que un cop vistos un parell de vegades, li treu l’efecte de l’inici i arriba a cansar; fins al punt de què arriba un moment que es fa un pèl avorrida tanta desfilada d’animals; els números musicals, magnífics, això si, també són reiteratius. És per això, que a nosaltres, tot i que ens va agradar, ens va decebre una mica, i suposo que això és degut al fet que esperàvem molt més d’aquest Musical; és per aquesta causa que el valorem amb 3 1/2 estrelles voltaires.

De ben segur que si el ritme hagués estat el de l’inici, la nostra valoració hauria pogut arribar a la màxima puntuació.

Director, disseny de vestuari, co-dissenyador màscares i titelles:  Julie Taymor / Mùsica:  Elton John / Lletres: Tim Rice / Música addicional i Lletres, arranjaments vocals, Director Coral: Lebo M / Música addicional i lletra: Mark Mancina / Coreograf: Garth Fagan / disseny escènic: Richard Hudson / disseny de llums: Donald Holder / co-dissenyador màscares i titelles: Michael Curry
Cantants: Scar: George Asprey / Mufasa: Shaun Escoffery / Rafiki: Brown Lindiwe Mkhize / Zazu: Howard Gossington / Timon: Richard Frame / Pumba: Keith Bookman / Simba: Jonathan Andrew Hume / Nala: Ava Brennan / Shenzi: Sarah Amankwah / Banzai: Taofique Folarin / Ed: Mark McGee….. i d’altres

 ___________________________

Tornem a voltar pel centre i ens apropem de nou al Coven Garden i acabem prenent un cafeto i fem alguna compra. Despres sopem al Chinatown el tipic ànec lacat.

_____________________________

El rei lleo amb cargols

El rei lleo amb cargols

Anuncis

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre Musical, VIATGES i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s