– Teatre Musical – MISS SAIGON (*****) – Prince Edward Theatre – Londres – 06/12/2014

Tan sols una horeta i escaig de descans entre Musical i Musical, tot fent una curta passejada per tal d’apropar-nos al Prince Edward Theatre per tal de veure el Musical que de fet ha provocat aquest viatge a Londres, MISS SAIGON, recomanat a finals d’aquest passat mes d’agost per en Xavier un seguidor del Blog. L’Imma s’ho va anotar i per la meva onomàstica em va regalar el viatge a Londres i les entrades per aquest i un altre espectacle. El millor regal que em va poder fer….. VIATGE + MUSICALS. 

MISS SAIGON, es tracta ja d’un Musical ja  llegendari, dels mateixos creadors de “Les Miserables”, musicada per Claude-Michel Schönberg i Alain Boublil, amb lletres de Boublil i Richard Maltby, Jr.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En realitat és una adaptació moderna de l’òpera de Giacomo Puccini Madama Butterfly, i narra de manera similar la història tràgica d’un romanç maleït entre una dona asiàtica abandonada pel seu amant estatunidenc. La trama és recol·locada al Saigon de la dècada de 1970, durant la guerra de Vietnam, i la parella de Madame Butterfly formada per una geisha japonesa i un tinent americà és reemplaçada per un romanç entre un soldat de  la branca terrestre de les Forces Armades dels Estats Units i  una noia de bar vietnamita.

Va ser estrenada l’any 1989 al Theatre Royal, Drury Lane de Londres i va ser representada més de 10 anys, amb 4.264 funcions; al Broadway Theatre de Nova York, també va ser representada des de 1991 fins al 2001, amb 4.092 funcions, i també representada a diverses ciutats en posteriors gires.

Aquest any 2014, concretament al mes de maig, ha estat reestrenada amb un nou i espectacular muntatge, al Prince Edward Theatre del West End de Londres, amb Eva Noblezada (Kim), Jon Jon Briones (Engineer), Alistair Brammer (Chris), Tamsin Carroll (Ellen), Hugh Maynard (John), Kwang-Ho Hong (Thuy) i Rachelle Ann Go (Gigi).

D’aquest Musical ens ha agradat absolutament TOT, …. la música, les veus i la posada en escena, que segurament és la més espectacular que nosaltres hem vist mai en directe. La recomanem amb els ulls tancats perquè estem segurs que a qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat musical o teatraire, sortirà del Teatre realment satisfet. Un espectacle que es mereix la màxima valoració Voltaire de 5 estrelles en aquest Blog.

MISS SAIGON

Musica: Claude-Michel Schönberg / textos: Richard Maltby JNR & Alain Boublil / Direcció: Laurence Connor / Orquestració: William David Brohn / Coreografia: Geoffrey Garratt / Direcció Musical: Alfonso Casado Trigo / Disseny de so: Mick Potter / Vestuari: Andreane Neofitou / disseny de llums: Bruno Poet/ Producción: Cameron Mackintosh

Cargol en guerra

 

6 pensaments sobre “– Teatre Musical – MISS SAIGON (*****) – Prince Edward Theatre – Londres – 06/12/2014

  1. Miquel Gascon Autor de l'entrada

   Benvinguda Margarida a “Voltar i Voltar”

   T’agraeixo el teu interès i sobretot l’aclariment sobre el director Musical, que en el moment de fer la crònica desconeixia que fos el sevillà Alfonso Casado Trigo. Aquesta manca d’informació de l’equip tècnic i artístic d’aquest grandíssim Musical és degut al fet que ni tan sola a la mateixa Web del Teatre l’únic que ofereixen és comprar entrades, però no faciliten absolutament cap informació del mateix, cosa que considero totalment indigne i intolerable per un teatre de la categoria del Prince Edward Theatre.

   A conseqüència del teu comentari, he afegit ara, com veuràs, el següent:

   Direcció Musical: Alfonso Casado Trigo / Disseny de so: Mick Potter / Vestuari: Andreane Neofitou / disseny de llums: Bruno Poet

   No t’imagines prou, l’esforç que m’ha costat aconseguir alguna informació referent a aquesta producció. Gràcies de nou per la teva aportació.

   M'agrada

   Respon
   1. Xavier

    Miquel, a la web del musical tens tota la informació, inclosa la biografia de tot l’equip d’actors, músics,… inclosa la d’Alfonso Casado a banda d’altre informació de l’espectacle.
    Busca sempre la informació a la web del mateix musical, cada musical té la pròpia web amb tota la informació, videos, cançons,…

    http://www.miss-saigon.com

    M'agrada

    Respon
 1. Xavier

  M’alegra saber que us va agradar. Tal i com dieu vosaltes mateixos és un d’aquells musicals en que t’agrada TOT.
  Ja espero llegir les vostres crítiques de THE LION KING i de WICKED. Aquest últim, un músical pel que tinc una debilitat especial, sobretot després d’haver vist l’Elphaba de Idina Menzel (la mateixa que ha cantat ara la cançó principal de Frozen, “Let it go”) en directe. Si no l’heu vist, busque el seu video al youtube cantant Dfying Gravity.

  Una abraçada
  Xavier

  M'agrada

  Respon
  1. Miquel Gascon Autor de l'entrada

   Com suposo que ja has vist a la nostra crònica d’aquest Musical, hem fet referència a la teva recomanació que agraïm de debò. Va ser l’espurna que va fer que l’Imma comences a preparar aquest magnífic regal que em va fer el 29 de Setembre per la diada dels MIQUEL’S.

   Intentarem escriure, com més aviat millor, les cròniques d’aquests dos Musicals que encara tinc pendents d’explicar, encara que ja t’avanço que THE LION KING com a Musical em va decebre força.

   Una forta abraçada Xavier

   M'agrada

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.