– Teatre Musical – MEMPHIS (*****) – Shaftesbury Theatre – Londres – 06/12/2014

Exactament quatre anys més tard i més o menys en les mateixes dates, tornem a viatjar a Londres, encara que aquest cop en lloc de 10 dies, (veieu la crònica),  únicament la meitat, 5 dies… i amb un altre tarannà, ja que coneixem prou bé els principals monuments i museus de la ciutat, que forçosament han de ser visitats pels “güiris” com nosaltres.

Aquest cop, tenim una fita molt clara, passejar tranquil·lament i poder veure alguns Musicals que encara tenim pendents de veure, entre ells “the lion king” que a l’estat espanyol únicament es podrà veure a Madrid; tal com estan les coses, no ens be gens de gust trepitjar la capital d’aquest estat tan poc democràtic i preferim fer uns quants quilòmetres més, per veure’l i així aprofitar l’estada per gaudir de molta més oferta, escollint entre desenes de Musicals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El primer dia quan arribem, per horari, ja no estem a veure cap Musical, i simplement prenem contacte amb el centre de la ciutat i les multituds que envaeixin per aquestes dates el centre comercial; però l’endemà, per compensar veiem dos Musicals, a les 14:30 (matinee) veiem MEMPHIS i a les 19:30 fem el doblet, MISS SAIGON, els dos absolutament imprescindibles pels que ens agrada aquest tipus d’espectacle.

Londres -  Leicester Square - 7 desembre 2014 1-imp

Dediquem el primer matí per seguir una ruta a peu pel popular Soho i apropar-nos a Leicester Square per adquirir entrades per algun Musical; aconseguim únicament per MEMPHIS en sessió matinee… encara sort que hem estat previsors i ja havíem comprat entrades des de Barcelona per 3 Musicals més…. i és que aquestes dates és gairebé impossible accedir als espectacles més populars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Guanyador de quatre premis Tony l’any 2010, incloent-hi el Millor Musical, MEMPHIS, ha esclatat al West End de Londres, encara amb més força i virulència que ho va fer fa uns anys a EEUU.

Aquest Musical va iniciar el seu camí, l’any 2003, però no va arribar a Broadway fins al 2009 on va triomfar durant més de 3 anys. No és però, fins al 23 d’octubre del 2014, que s’instal·la al Shaftesbury Theatre del West End de Londres, fa tan sols unes setmanes.

MEMPHIS, té una banda sonora original, molt electritzant i espectacular, guanyadora dels Premis Grammy®, amb música de David Bryan i llibret de Joe DiPietro. La seva història està Inspirada en fets reals dels clubs de ball underground dels anys 1950 a Memphis, Tennessee; MEMPHIS segueix el camí vers a la fama i l’amor prohibit d’un DJ de ràdio que vol canviar el món i un cantant de club, que està a punt per la seva gran oportunitat.

Ens unim als dos protagonistes en aquest viatge als confins de les ones de ràdio, tant importants en aquells anys 50 del segle passat, on la música és la protagonista principal…. el soul i el rock and roll.

Protagonitzada per la Reina del soul britànic, multi-premiada artista Beverley Knight (El Guardaespatlles) com la cantant d’un club de Soul, “Felicia Farrell”. El protagonista masculí, és el famós cantant Killian Donnelly (The Commitments, Billy Elliot the Musical, Les Misérables) que interpreta al DJ de ràdio ‘Huey Calhoun’.

Curiosament va ser l’únic Musical que no havíem previst poder veure en sortir de Barcelona i el que possiblement ens va agradar i sorprendre més, en una lluita molt renyida amb MISS SAIGON que veuríem aquella mateixa tarda. Encara que té una escenografia força espectacular, no arriba però,  al súmmum de la seva contrincant. Segurament la vàrem gaudir molt perquè és molt “musical” amb poques parts parlades, cosa d’agrair quan el nostre coneixement de l’anglès, és gairebé de pàrvuls. Ens agrada molt el SOUL i això acompanyat d’un cos de ball increïblement perfecte i un so extraordinari, ens va acabar de convèncer per tal de qualificar-la amb la màxima puntuació Voltaire de 5 estrelles.

Si teniu la sort de fer una escapada a Londres, no us la perdeu !!!

MEMPHIS

CAST: Felicia : Beverley Knight / Huey: Killian Donnelly / Delray: Rolan Bell / Gladys: Claire Machin / Bobby: Jason Pennycooke / Mr Simmons: Mark Roper

Music and Co-Lyrics – DAVID BRYAN /  Book and Co-Lyrics – JOE DIPIETRO / Director: CHRISTOPHER ASHLEY / Choreographer – SERGIO TRUJILLO / Music Producer/Music Supervisor – CHRISTOPHER JAHNKE / Set Design – DAVID GALLO / Costume Design – PAUL TAZEWELL / Lighting Design – HOWELL BINKLEY / Sound Design – GARETH OWEN / Co-Orchestrator – DARYL WATERS / Co-Projections Design – SHAWN SAGADY / Hair and Wig Designer – CHARLES G LAPOINTE / UK Musical Supervisor – NICK FINLOW / Musical Director – TIM SUTTON / Dance Arrangements – AUGUST ERIKSMOEN

12888740-six-logos-constructed-on-the-basis-of-a-snail-black-and-white

Deixa un comentari