– Concert – NATALIE DESSAY (*****) – Gran Teatre del Liceu – 22/11/2014

Tornem al Gran Teatre del Liceu a una representació fora del nostre abonament, per tal de poder assistir a un concert de l’extraordinària soprano Natalie Dessay (Lió, 1965).

IMG_5528-imp

Natalie, a la seva joventut, volia ser ballarina de ballet, després actriu., i va descobrir el seu talent com a cantant quan prenia classes d’actuació. Ja en el cim de la seva carrera professional, com una de les millors sopranos del món, malauradament durant la temporada 2000/2001 a Viena va començar a experimentar dificultats vocals i va d’haver estat reemplaçada en la majoria de les presentacions de La sonnambula. Es va retirar dels escenaris i la varen operar d’una de les seves cordes vocals el juliol de 2002 i a un altra operació un any després. Reprèn la seva activitat amb normalitat a mitjans del 2005.

Natalie Dessay, una de les poques cantants també reconegudes per les seves qualitats actorals –memorables les seves interpretacions en el Liceu de Manon i Ophélie–, ha tornat al Liceu amb un concert dedicat a les escenes de Giulio Cesare de Händel. La soprano francesa va estar acompanyada per Le Concert d’Astrée, orquestra barroca amb què ha establert una col·laboració estable cada cop que s’apropa a aquest període artístic.

This slideshow requires JavaScript.

El concert del passat dissabte, Escenes de Giulio Cesare de Georg Friedrich Händel, …. va ser memorable, especialment per la qualitat que ens va oferir Natalie durant tota la nit, encara que al principi de la primera part, va haver-hi un moment que molts de nosaltres ens vàrem sentir una mica “estafats” per la seva absència a l’escenari; aviat però es va tornar a posar el públic a la butxaca, amb una interpretació antològica de l’ària de Cleopatra “Se pietà di me non senti”. A la segona part, “Piangerò”, “Da tempeste” i el duet “Caro! Bella! “, ens va deixar gairebé sense alè, en una de les millors actuacions que hem pogut veure d’ella al Liceu.

Però el concert va ser rodó,  no únicament per la seva actuació, sinó que va estar molt equilibrat amb l’actuació del contratenor Christophe Dumaux, que a mi em va agradar i molt. L’orquestra barroca “Le concert d’Astree”, va sonar a la perfecció sota la batuta de Emmanuelle Haïm.

Concert-Natalie-Dessay-tots-rat

Un altre esdeveniment que passa al quadre d’honor de “Voltar i Voltar amb la màxima qualificació de 5 estrelles. Un concert per no oblidar.

Nota: els vídeos han estat trobats a l’atzar a youtube, però cal donar les gràcies de la seva publicació al o la responsable del Blog OPERA MINORA, que no coneixia fins ara i que de ben segur em faré seguidor de forma immediata.

Intèrprets:
Natalie Dessay, soprano
Christophe Dumaux, contratenor
Le concert d’Astree, sota la Direcció deEmmanuelle Haïm
Programa: Georg Friedrich Händel – Escenes de Giulio Cesare

Cargol soprano

4 pensaments a “– Concert – NATALIE DESSAY (*****) – Gran Teatre del Liceu – 22/11/2014

  1. Miquel Gascon

   Benvingut Daniel a “Voltar i Voltar”

   Havíem vist a la Dessay alguna vegada i força recentment a les òperes retransmeses en directe des del Metropolitan de Nova York … i a nosaltres ens acostuma a agradar….. però aquest concert en directe ens va fer gaudir moltíssim mes.

   Un concert que com veus valorem amb la màxima qualificació del Blog i que no oblidarem mai.

   Gràcies pel teu comentari. Esperem que ho facis sovint a partir d’ara.

   Respon
 1. josep

  Dissabte no devia ser el meu dia. La primera part se’m va fer molt llarga i em vaig avorrir bastant. A la segona, la cosa va millorar, però sense entusiasmar-me. Definitivament no era el meu dia.
  La responsable de Opera Minora es la nostra amiga Teresa Garcia.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Si, …. ja et vaig veure al descans, que no estaves gaire satisfet del concert; la veritat és que la Dessay, al principi no va cantar gaire i va cedir tot el protagonisme a Christophe Dumaux, cosa que no té gaire lògica tractant-se d’un concert a nom de Natalie Dessay.

   Com veus, a mi en canvi el concert el vaig gaudir moltíssim i l’he arribat a valorar amb la màxima puntuació. La Gloria potser estaria més satisfeta que tu…. oi que si ?

   Avui ens toca ARABELLA i en un dia laborable, després de tot el dia tancat a l’oficina, quatre hores d’Òpera, pot arribar a ser una mica “durillo”.

   Diumenge potser sí que tornem a coincidir al concert de l’OBC.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply