– Exposició – WORLD PRESS PHOTO 2014 (***) – Centre de Cultura Contemporàniea de Barcelona – CCCB – 22/11/2014

Aprofitem el cap de setmana i ben d’hora el dissabte al matí estàvem al CCCB, com acostumem cada any per tal de veure WORLD PRESS PHOTO 2014, sense gaires aglomeracions, aquesta exposició de fotografies que ens agrada tant. Cal donar les gràcies a la nostra amiga Maria Lluïsa, que ens va facilitar dues invitacions. La tranquil·litat de bon matí va durar només mitja hora i val a dir que quan havia passat més d’una hora l’aglomeració era brutal i gairebé impedia poder gaudir de l’exposició.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la desena edició de l’exposició internacional World Press Photo, podem veure les 130 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme. Aquest any, la selecció compta amb cinc guanyadors de la ciutat: Pau Barrena, en la categoria de Retrats a l’entorn….

World Press Photo 2014 1

Pau Barrena

…. Moisés Samán, segon premi en la categoría de Temes d’Actualitat…

World Press Photo 2014 2

Moisés Samán

… i l’equip format per David AirobDavid Ramos i José Bautista, que han obtingut el 3er premi en la categoria de curtmetratges en el marc de la secció Multimèdia del concurs.

En aquesta edició, han participat 5.754 fotògrafs, dels quals 254 són espanyols, de 123 nacionalitats diferents. En total, s’han rebut 98.671 imatges classificades segons categories (Noticies d’actualitat, Temes d’actualitat, Temes contemporanis, Vida quotidana, Retrats, Retrats en l’Entorn, Natura, Esports d’Acció i Esports Cròniques…)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta cita ineludible pels amants de la fotografia s’ha convertit en una de les fites més senyalades de la cultura i del periodisme visual a Barcelona, atraient any rere any milers de visitants. Una oportunitat per testimoniar, a través dels ulls, l’estat del món i la realitat global que ens envolta. Visions, històries, relats i realitats, que es tradueixen en imatges capaces de traslladar-te, canviar-te, commoure’t o, fins i tot, fer entendre’t el món. 

La fotografia guanyadora d’enguany és del fotògraf americà John Stanmeyer, per a National Geographic.

World Press Photo 2014 a

Immigrants africans, a la vora de la ciutat de Djibouti, aixequen els seus telèfons mòbils en un intent per captar un senyal de baix cost de la veïna Somàlia per mantenir el contacte amb els seus familiars a l’estranger. Djibouti és un punt de parada habitual a la ruta dels immigrants de Somàlia, Etiòpia i Eritrea cap a Europa i Orient Mitjà, a la recerca d’una vida millor.

Cargol fotograf

 

2 pensaments sobre “– Exposició – WORLD PRESS PHOTO 2014 (***) – Centre de Cultura Contemporàniea de Barcelona – CCCB – 22/11/2014

 1. josep

  Una molt bona exposició, com sempre. Tractant-se d’una mostra de reporterisme, prima l’oportunisme del moment i la denúncia social per sobre de la qualitat tècnica, tot i que hi ha alguna autèntica obra d’art.
  Una abraçada

  M'agrada

  Respon
  1. Miquel Gascon Autor de l'entrada

   Efectivament, el que menys importa en aquest cas, és la qualitat de la fotografia i el que mes… l’impacte emocional que pot donar a la persona que la veu, sigui per la seva actualitat o per poder mostrar altres realitats allunyades del que podem viure en el nostre dia a dia.

   Si vols veure qualitat fotogràfica de debò, vés a veure en el mateix edifici del CCCB i a la segona planta, l’altra exposició fotogràfica, ARISSA. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936

   Una abraçada

   M'agrada

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.