– Concert – SHARON JONES and The Dap Kings (*****) – Palau de la Música – 18/11/2014

SHARON JONES, no era pas massa coneguda per nosaltres, aquesta mítica cantant de Soul …i gairebé sense adonar-nos, a partir d’una conversa, fa poques setmanes per tal de complaure a la nostra filla i la seva parella, vàrem comprar les entrades per aquest concert i anar plegats. A hores d’ara donem gràcies per aquesta decisió encertada, ja que hem descobert un “monstre” del món de la música.

sharon-jonesEl concert al Palau de la Música Catalana, va ser com veureu pels vídeos, realment antològic i nosaltres que el visitem sovint, creiem que mai havíem vist un ambient amb tan caldejat i amb tanta passió, com la nit del passat dimarts 18 de novembre.

Sharon Jones, va néixer a Augusta (Geòrgia) l’any 1956. Va passar la seva infància entre Nova York i el sud del país. La seva primera demostració de talent la va fer en el cor de l’església, i amb tan sols 14 anys tocava l’òrgan cada diumenge a Queens Universal Church of God. Posseeix una veu greu i potent, que molts diuen que evoca a Marva Whitney i Lynn Collins.; per la seva edat, té una vitalitat brutal que ens va deixar bocabadats.

La unió de Sharon Jones & The Dap-Kings, formen una meravellosa banda de funk / soul nord-americà, que són punta de llança d’un moviment revivalista que té com a objectiu captar l’essència d’aquest tipus de música tal com ho va ser en el seu apogeu entre les dècades dels 60 i 70. Part de la manera en què això s’aconsegueix, és fugint dels mètodes moderns de gravació digital a favor de l’ús d’equips de gravació analògica tradicional.

El públic que omplia gairebé la totalitat del Palau, en tot el concert va restar dret, ballant a platea o inclús dalt de l’escenari convidats per la banda o per la mateixa Sharon Jones; encara sort que nosaltres vàrem tenir l’encert de comprar fila 1 del primer pis i poder seguir asseguts durant una bona part del concert.

És bonic poder a aquestes alçades de la nostra vida poder encara emocionar-nos i vibrar tant en redescobrir una part de la cultura musical que havíem deixat de banda fa temps. Ha estat sense cap mena de dubte un dels millors concerts que recordem i el valorem per tant amb la màxima puntuació de “Voltar i Voltar”.

dream1

 

Deixa un comentari