– Concert – COR VIVALDI – COBLA SANT JORDI (****) – Auditori Axa – 16/11/2014

Aquest passat diumenge vàrem assistir al primer concert de la temporada del COR VIVALDI – Petits Cantors de Catalunya,  a l’Auditori Axa. Sota el títol de “Les quatre estacions del Cor Vivaldi”, varen encetar amb aquest “Concert de Tardor“,  una sèrie de quatre concerts al llarg d’aquesta temporada.

Cor Vivaldi - Concert de Tardor

La novetat més important d’aquest concert, és que ho han fet amb la col·laboració de la prestigiosa COBLA SANT JORDI – CIUTAT DE BARCELONA i aquesta combinació de Cor infantil i Cobla, ha estat magnífica.

Crèiem que el programa estaria dedicat bàsicament a la Sardana, però no ha estat així expressament, per tal de remarcar que la Cobla pot arribar a interpretar qualsevol melodia que no sigui específicament sardanístic. De fet, en el programa del concert al qual assistim, han vist la llum per primer cop, versions noves per a cor i cobla.

El concert va començar amb el cor envoltant les butaques de platea, buscant l’efecte estereofònic del qual segurament hauran gaudit únicament les persones situades al mateix centre de la sala; aquest no va ser el nostre cas, ja que vàrem quedar fora del cercle, amb una bona pila de cantaires d’esquena a la nostra posició i sobretot massa propers a nosaltres, per la qual cosa escoltàvem el cor totalment descompensat.

Camperola – Eduard Toldrà (1895 – 1962)
Nigra sum – Pau Casals (1876 – 1973)

Així i tot, hem de reconèixer que les dues composicions ens van agradar i molt. Ja a l’escenari com de costum, i com a continuació de la primera part, vàrem poder escoltar:

Lliana’s song – Salvador Brotons (1959)
Missa brevis Op. 110 – Salvador Brotons (Kyries – Gloria – Santus Benedictus – Agnus Dei)

La llegenda de Sant Nicolau – Àngel Rodamilans (1874-1936)

_______________________

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ja a la segona part:

Puigsoliu – Joaquim Serra (1907-1957)

La Mare de Déu – Àngel Rodamilans

Himme al gloriós Sant Nicolau – Àngel Rodamilans

Concert pera piano, cor i cobla sobre temes de MAR i CEL  – Albert Guinovart (1962)

En aquesta peça va interpretar com a solista al piano en JOSEP BUFORN, barceloní que va començar a descobrir el món de la música precisament amb el mestre Òscar Boada, director del Cor Vivaldi, i que de petit també va participar com a membre del cor. Us deixo els últims instants d’aquest concert…

Cantate Domino – Josu Elberdin (1976)

El concert amb algun desajust amb la cobla, en general va ser extraordinari i es van esvair aviat les pors que la Cobla Sant Jordi tapes amb el seu so, la veu dels petits cantors.

Per tal d’agrair els aplaudiments del públic es va arribar a interpretar fins a tres peces de propina:

– Sardana de les Monges  de Morera

– Santa Espina deMorera i Guimerà

 Els Segadors, himne nacional de Catalunya

Cor Vivaldi, petits Cantors de Catalunya

Cobla Sant Jordi, ciutat de Barcelona

piano solista : Josep Buforn

direcció: Òscar Boada

Els propers concerts seran doncs:
Concert de Nadal – 20 i 21 desembre al Gran Teatre del Liceu – Els pastorets d’Albert Guinovart – amb l’orquestra simfònica del Gran Teatre del Liceu
Concert de Primavera – 25 d’abril – Auditori Axa
Concert d’Estiu – 28 de juny – Auditori Axa

Cargol i musica

 

Deixa un comentari