– Concert de LLUÍS VIDAL (***) amb projecció de la pel·licula – THE CIRCUS de Charles Chaplin – Teatre Lliure – Sala Fabià Puigserver – 10/11/2014

El Teatre Lliure, també s’ha afegit a les moltes sales de cinema o Teatre, que últimament projecten pel·lícules de cinema, generalment de cinema mut, acompanyades de música interpretada al piano en directe. Un exemple d’això, ha estat la iniciativa dels Cinemes Girona de Barcelona, que ja des de l’any 2012 han anat celebrant “Les nits de Jordi Sabatés” interpretant al piano les bandes sonores en directe de moltes pel·lícules mudes, mentre a la pantalla es podia veure la filmació.

IMG_9273.JPG

També ho fan sovint i des de fa molt més temps, la Filmoteca de Catalunya…. i per rematar-ho, aquesta temporada, també l’OBC celebrarà concerts a l’Auditori, dedicats al món del cinema i al mateix temps es podran veure escenes de les pel·lícules seleccionades, o bé senceres com va ser el cas d’ahir a la nit.

Per tant, no té res d’innovadora aquesta iniciativa, en un “Fora d’hores” al Teatre Lliure, pel que respecte al format. La Sala Fabià Puigserver, força plena, a un 75% de la seva capacitat, però de forma artificiosa, ja que el tipus de públic assistent, per àmplia majoria, eren gent convidada, de la faràndula teatraire, i la resta…. paganos/abonats com nosaltres, a un preu reduït de 6 euros.

El més notori en aquesta ocasió, és que la banda sonora que s’interpretava era una nova creació del músic LLUÍS VIDAL, per la pel·lícula THE CIRCUS de Charles Chaplin. Aquesta banda sonora de nova creació està basada, segons indica el programa de mà, en temes propis del compositor i peces inspirades en el circ d’alguns autors, com el del mateix Charles Chaplin i Chick Corea, Charles Mingus, Manel Blancafort, Igor Stravinski i Egberto Gismonti.

IMG_9271.GIF

En Charlie és un rodamón que no té un ral i que tendeix a enamorar-se de noies inabastables. Un dia el confonen amb un lladre i, fugint de la policia, s’amaga en un circ dirigit per un personatge cruel i autoritari que maltracta els treballadors i la seva filla, la trapezista. Inesperadament, en Charlie es convertirà en l’atracció principal.

La nova banda sonora ens va agradar força i el que és més digne d’admirar, és la perfecta sincronització de la interpretació amb els moviments de les imatges que es veuen projectades a la pantalla. Pel que respecta a la pel·lícula, sempre és un plaer poder tornar a revisar una peli de Charlot a la pantalla d’un “cinema”, rodejat d’espectadors que t’encomanen les seves riallades més sonores.

La nostra valoració en aquest cas es refereix a la música i interpretació d’aquesta nova banda sonora; no valorem pas la qualitat del film de Charles Chaplin, ja que és prou conegut que estem tractant d’un dels millors exemples de clown en l’àmbit mundial de l’època del cine mut….. inqüestionable.

Si ús bé de gust veure la pel·lícula sencera, subtitula en castellà, us deixo un enllaç del portal d’internet FILMIN, a un preu molt raonable, de 1,95 euros.

https://www.filmin.es/pelicula/el-circo

 intèrprets
Lluís Vidal piano, piano de joguina i harmònium hindú / David Xirgu bateria
en pantalla
Henry Bergman / Charles Chaplin / Harry Crocker / George Davis / Al Ernest Garcia / Merna Kennedy / Steve Murphy / John Rand /Tiny Sandford

IMG_9272.JPG

Deixa un comentari