– Concert PALAU100 (3/11) – LEONIDAS KAVAKOS i YUJA WANG (***) – Palau de la Música Catalana – 20/10/2014

Aquest passat dilluns vàrem acudir a escoltar el nostre tercer concert de la temporada PALAU100 i com en aquesta ocasió era un concert de cambra, teníem entrades molt més properes als músics; és una opció que vàrem prendre en adquirir el nostre abonament, pagant un suplement per aquells concerts que creiem que des de la fila 14 del segon pis, no arriba el so amb la suficient potencia.

IMG_8743.JPG

Es tractava d’un concert de tan sols un violí i un piano, interpretats per LEONIDAS KAVAKOS (violí) i YUJA WANG (piano); un programa basat en tres sonates de Brahms… i encara que no és pas el tipus de concert que mes ens atrau, la categoria dels solistes era suficient per acudir aquella nit, tot i que, els nostres ànims no estan a hores d’ara per escoltar músiques massa malenconioses.

IMG_8748.JPG

Johannes Brahms (Hamburg, 1833 – Viena, 1897)

Sonata per a violí i piano núm 1, en Sol major, op.78

Sonata per a violí i piano núm. 2, en La major, op.100

Sonata per a violí i piano núm. 3 en Re menor, op. 108

IMG_8770.JPG

Brahms és una figura prominent de la música del segle XIX, potser l’últim gran compositor clàssic. Considerat l’antítesi passada de moda de Wagner i Liszt, la seva música ha demostrat per ella mateixa no només ser commovedora, sinó també molt influent en el posterior desenvolupament de la música. Home de vegades difícil i intransigent, va compondre obres mestres en tots els gèneres excepte en òpera.

La interpretació de Kavakos i Wang va ser un autèntic luxe pels sentits, ja que cada un d’ells són músics prodigiosos, però la combinació dels dos a l’hora, i amb la música de Brahms, aconsegueix moments irrepetibles.

IMG_8751.JPG

Encara que nosaltres no teníem el dia més adequat, vàrem arribar a gaudir del concert, molt especialment de, la Sonata per a violí i piano núm. 3, que ens va captivar molt més. En acabar el públic va premiar amb aplaudiments prolongats que va fer que haguessin de fer tres bisos.

IMG_8768.JPG

 

Deixa un comentari