– Teatre – GODOY Y YO (**) – Club Capitol – 17/09/2014

Els monòlegs de còmics que sovintegen a les nostres sales de Teatre, no són ni molt menys el tipus de Teatre que a nosaltres ens satisfà, encara que això no vol dir que els menyspreem, ja que tenen la seva funció, que no és ni més ni menys que fer passar una bona estona, intentant fer oblidar els mal de cap de la vida rutinària del dia a dia.

TEATRE_BARCELONA-Godoy_y_yo

Precisament el Teatre Club Capitol, té una sala dedicada al nostre monogolista per excedència, ara ja malauradament desaparegut i amb el que vàrem passar moments espatarrants que mai oblidarem…. estem parlant del nostre estimat PEPE RUBIANES.

Fa almenys 5 anys que any rere any el conegut còmic GODOY, actua al Teatre Club Capitol, però nosaltres mai l’havíem vist actuar en directe; ara podem dir que ens hem tret la curiositat de sobre, del perquè té tant d’èxit entre els seus fidels seguidors. Hem passat com a mínim una bona estona.

Godoy y yo és el nou espectacle en què aquest vell llop dels escenaris es despulla, metafòricament parlant, davant del públic.  Ens explica batalletes, anècdotes i històries meitat veritat meitat fantasia, tot això amb l’estil que Godoy ha desenvolupat al llarg de més de 50 anys recorrent cafès-cantants, tuguris de dubtosa reputació primer, i sales, auditoris i teatres després.

Wellington Ángel Romero Godoy, més conegut simplement com a Godoy, va néixer a Uruguai l’any 1942 i es va establir a Espanya el 1964. Va estudiar a l’Escola d’Art Dramàtic del seu país, que curiosament va ser fundada per Margarida Xirgu. El 1974 va fixar la seva residència a Barcelona i va començar a treballar en solitari.

Abans d’això havia treballat molt en els teatres a Madrid, i actualment en un entorn en el qual els monologuistes copen la televisió, Godoy destaca perquè fuig dels tòpics, practica un humor gens convencional…. juga amb les paraules, els equívocs i amb l’absurd.

El 10 desembre 2009 va estrenar al Club Capitol de Barcelona, el seu espectacle “Verás que todo es mentira”, dirigit per Andreu Buenafuente ….

… i des d’aleshores cada any estrena un espectacle a la mateixa sala.

Encara que sabem que és un tipus de teatre exclusivament d’entreteniment, ens va agradar molt mes del que esperàvem, perquè Godoy no es conforma en fer riure, també vol fer pensar, i a mes a mes li vol donar una pàtina cultural, que és molt d’agrair.

La nostra valoració de tan sols de dues estrelles, únicament significa que és un tipus de Teatre que no ens acaba d’omplir, encara que reconeixem que Godoy es tracta d’un professional de cap a peus i es mereix molt l’èxit del tipus de públic que el segueix des de fa molts anys.

PUBLISHED by catsmob.com

Cargol catxondo

 

4 pensaments a “– Teatre – GODOY Y YO (**) – Club Capitol – 17/09/2014

 1. Nona

  Jo tampoc sóc gaire de monòlegs però aquest home m’encanta. L’he vist dos cops, la primera fa molts anys al Teatreneu, i després quan va estrenar “Verás que todo es mentira” al Club Capitol. Els dos cops vaig riure moltíssim i vaig sortir encantada de la manera de fer i de l’ humor intel•ligent d’aquest home. Jo dins d’aquest gènere li poso un 10 o 5 estrelles voltaires, tot i que aquesta última obra no l’he vista i la veritat és que la tenia en ment.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Sabíem prèviament que aquest home es un gran professional en aquest mon dels monòlegs i que te un munt de públic fidel que el segueixen des de fa molts anys; es per això que nosaltres estàvem encuriosits en veure’l en directe.

   Com ja hem expressat a la crònica, vàrem passar una estona agradable i fins i tot alguns dels seus acudits ens van provocar el riure. Així i tot, hem de reconèixer que no es el nostre tipus d’humor.

   Les nostres valoracions “estrellades”, en cap cas intenten jutjar un espectacle i únicament expressen el grau en el que el vàrem gaudir. No diem quasi be mai, si un espectacle es bo o dolent, sinó que en base a les sensacions viscudes, vol expressar el que per nosaltres ha representat. Únicament quan veiem que l’espectacle es realment un BUNYOL, així ho expressem i en aquest cas, crec que en quasi 4 anys de vida del Blog ”Voltar i Voltar” únicament un “espectacle” ha merescut aquesta qualificació.

   En el cas que ens ocupa, com veuràs a sota, expressem que per nosaltres ha estat un espectacle per passar tan sols una bona estona.

   Si mires l’apartat de “Valoracions” a la capçalera del Blog, veuràs el següent:

   “Bunyol” DOLENT de collons
   *(1) per oblidar-ho – No ens ha agradat pas
   **(2) unicament per passar l’estona
   ***(3) ens ha agradat
   ****(4) ens ha agradat moltíssim
   *****(5) per NO OBLIDAR – IRREPETIBLE

   Respon
 2. Nona

  Jejeje, no si ja us entenc i espero que el meu comentari no l’hagueu pres com una crítica davant la vostra opinió. Només volia dir que per mi ell com a artista si que és un 5 estrelles, un irrepetible dins del seu gènere que ha estat mestre de molts com Buenafuente o Berto Romero de sobra coneguts per tothom. També repeteixo que aquesta obra jo no l’he vista, i potser és molt més fluixeta que les anteriors que jo havia vist. Simplement això. Salutacions!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   De cap manera Nona !!!
   De totes maneres si fos una crítica a la nostra opinió, també seria ben rebuda, perquè precisament a nosaltres ens agrada rebre al blog, opinions diferents a la nostra, per tal de poder contrastar-les. D’aquesta manera els “voltaires” que ens llegeixen podran triar o millor encara, anar al Teatre i poder dir la seva.

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari