– Grec2014 – Teatre Musical – NIT DE MUSICALS (** 1/2) – Teatre Grec – 13/07/2014

Nit de Musicals - Grec201401-imp

Jardins del Teatre Grec – Barcelona

Una nit en la que tots els que ens agraden els Musicals, teníem les nostres esperances i la nostra il·lusió per veure que tal podria resultar un concert amb algunes de les mes conegudes peces dels Musicals del compositor català Albert Guinovart. A l’ambient del Teatre Grec, es respirava una sensació de expectació  i de veritables “ganes” de que tot sortís be, i encara mes, sabent que si era així, podria tenir continuïtat en propers concerts als anys vinents amb d’altres compositors.

NitMusicalls_Daniel+Escale

Al escenari també s’intuïa aquesta il·lusió, amb la Banda Municipal de Barcelona en ple, una bona pila de cantants de casa nostre, que han cantat en representacions als teatres de Catalunya, Musicals com Flor de nit, Mar i cel, Gaudí, La vampira del Raval i molts d’altres, tots ells Musicals del mestre Guinovart,  al que aquesta nit se li vol retre homenatge. Ell mateix va estar present al escenari, interpretant les seves peces al piano.

Nit de Musicals - Grec201404-imp

Malauradament a la poca estona ens vàrem adonar tots plegats que no es el mateix veure un Musical amb representació a un teatre,  que escoltar un concert amb una deficiència notable de so, amb un equip de “fireta” que transmetia a les grades del Grec les veus dels cantants  amb un so “brut” i clarament insuficient; Tant era així que a vegades, quant l’equip acústic fallava del tot, els que teníem la sort de estar a les primeres fileres, podíem escoltar molt millor les veus en directe, sense amplificació,  que el que vomitaven els altaveus “cutre-saltsixeros”.

El programa, recollit gràcies a l’Imma, va estar a la primera part el següent:

 1. Arrebato – Desconcerto Grosso (1993)
 2. Carrerons de Barcelona – La vampira del Raval (2011)
 3. Llatzer- Crim i Càstig (no estrenada)
 4. Dins les venes – La vampira del Raval
 5. Somnis de puresa – La vampira del Raval
 6. Estic confós – Flor de Nit (1992)
 7. Flor de nit – Flor de Nit
 8. La carta – Flor de Nit
 9. Charlestone de la Pastera – Flor de Nit
10.Cançó de la Remei – Flor de Nit
11.Ciutat d’ivori – Flor de Nit

La il·lusió es va anar esvaint poc a poc i jo crec que inclús  els cantants (Daniel Anglès, Xavier Fernández, Elena Gadel, Ivan Labanda, Mone i Toni Viñals), adonant-se d’aquestes deficiències força greus de so, que els afectava a ells mes que a ningú, es van contagiar d’un desànim que no va desaparèixer en gairebé tot l’espectacle. Únicament quant sortia el cor Deudeveu semblava que l’ambient s’animava una mica mes, però quant de debò vàrem creure que tot  s’animava, va ser quan va fer l’aparició la cantant NINA, que amb la seva empenta, alegria i força escènica, va semblar que tot seria molt millor a partir d’aquell moment.

Després d’un descans del tot innecessari,  que va tallar el rotllo a molts de nosaltres, es va interpretar:

12.Barcelona/Requiem – Gaudí (1993)
13.He somiat – Gaudí
14.Chercher l’amour – Gaudí
15.Borratxos de somnis – Gaudí
16.Sagrada Familia – Gaudí
17.Rosina – Paradís (2006)
18.Tu si que si – Paradís
19.Millor que aqui – Paradís
20.Cançó d’Osman – Mar i Cel (1988)
21.Perqué he plorat – Mar i Cel
22.Himme dels pirates – Mar i Cel
23.El Paralel

Nit de Musicals - Grec201408-impCom ja us podeu imaginar, els problemes tècnics no es van arreglar i encara que personalment em va agradar molt mes aquesta segona part, va arribar un moment que teníem verdaderes ganes de que el concert arribes a la seva fi. El públic present en la seva gran majoria semblava encantat, especialment les fans del cor Deudeveu que no van deixar de cridar durant tot l’espectacle intentant transmetre ànims als cantants, que realment van fer el que bonament van poder.

Es el primer concert que escolto en directe de la Banda Municipal de Barcelona i no em va desagradar pas, encara que haig de dir que en principi la part d’una orquestra que m’agrada menys es el “vent” …. i com sabreu, dins d’una Banda, el vent es el 95 per cent de la seva composició. Es per això que no hem assistit a cap dels concerts que interpreten al Auditori. Una de les coses bones que traurem d’aquest concert, es que m’he fet el propòsit de assistir a algun d’aquests concerts, per tal de comprovar, amb condicions acústiques prou bones, la qualitat,  que de ben segur tenen i que aquí en el Teatre Grec na vàrem poder apreciar.

Esperem, que si realment es vol apostar per la continuïtat d’aquest tipus de concert, es posin els mitjans necessaris per tal de que el públic pugui escoltar-los amb condicions… i si no es possible per la acústica del Grec, fer-los en un espai tancat amb bona capacitat de públic….  i a Barcelona en tenim uns quants.

Un altre desencís d’aquest Grec2014….  Jo crec que ja comencen a ser masses.

Musicals de ALBERT GUINOVARTBANDA MUNICIPAL DE BARCELONA
AUTORIA: Xavier Bru de Sala, Manuel Vázquez Montalbán, Joan Lluís Bozzo, Esteve Miralles, Josep Alias Velasco, Sergi Belbel (lletres)
DIRECCIÓ ESCÈNICA: David Pintó // DIRECCIÓ MUSICAL: Henrie Adams
PIANO: Albert Guinovart
INTERPRETACIÓ MUSICAL: Daniel Anglès, Deu de veu, Xavier Fernández, Elena Gadel, Ivan Labanda, Mone, Nina, Toni Viñals 
CARACTERITZACIÓ: Toni Santos // DISSENY DE VÍDEO: Pol Turrents // ARRANJAMENT DE LES CANÇONS I DIRECCIÓ VOCAL: Albert Guinovart // COORDINACIÓ INTERVENCIÓ SWING: Paca Portillo // DISSENY DE SO: Toni Vila

_____________________________________________________________________________
– Teatre Grec   – Preu 22 € – (preu pagat: 17,60 € – abonament)
_____________________________________________________________________________
Cargol vampira del Raval.jpg

Cargol vampira del Raval

2 pensaments a “– Grec2014 – Teatre Musical – NIT DE MUSICALS (** 1/2) – Teatre Grec – 13/07/2014

Leave a Reply