– Grec2014 – Dansa – AHNSOOYOUNG COMPANY (*****) – Mercat de les Flors, sala Ovidi Montllor – 15/07/2014

AHNSOOYOUNG COMPANY - Grec2014 1-imp

Ahir vàrem sortir plenament satisfets de poder veure un gran espectacle de dansa, dins del Festival Grec2014. Un espectacle en el qual vaig vibrar des del primer minut a l’ultim i que hauria tornat a veure de nou al finalitzar la representació de les tres peces que ens va oferir la novíssima companya de dansa coreana AHNSOOYOUNG COMPANY, que ha estat capaç d’atreure l’atenció de tot tipus de public, en especial dels joves, amb una barreja de dansa contemporània i hip-hop.

No és casual la forta empremta del hip-hop en les coreografies d’aquesta formació, ja que el seu creador, Ahn Soo-young, va començar la seva carrera com a street dancer abans de crear la seva pròpia companyia i triomfar al seu país i a Europa amb El llac dels cignes. 

Vàrem poder gaudir de tres coreografies:


Time+Travel+7080_%C2%A9LEE+Jirak+%283%291 – Viatge en el temps 7080 (30 minuts)

…ens transporta als anys setanta i vuitanta mitjançant la dansa, les músiques i els costums d’una època en què Corea del Sud vivia freqüents disturbis i protestes. És potser el que mes variació de moviments té de les tres coreografies que veurem. Ens adonem ja aquí, que estem veient treballar uns ballarins dels quals sentirem a parlar molt, d’ara en endavant.

La barreja de músiques emprades de la música actual coreana amb la tradicional d’aquest país és realment bellíssima i jo no em sabia avenir d’entrada, ja que normalment la cultura musical asiàtica es força difícil per la meva/nostre cultura.

INTÈRPRETS: Kim Gyu-jin, Shin Chae-long, Lee Dae-ho, Shin Won-min, Yang Seung-kwan

___________________________

La sala Ovidi Montllor, ple a vessar com poques vegades he vist; la mitjana d’edat era molt, però que molt més baixa de l’habitual; l’entusiasme dels joves feia que no deixessin acabar de representar una coreografia sencera i arrancaven en aplaudiments quan mes els hi arribava l’espectacle.

The+Bucket+List

2 – Abans de morir – Segona història (10 minuts)

…es tracta d’una invitació als joves d’avui a pensar en el significat de la vida a partir de l’assumpció d’una mort imminent. Un solo de 10 minuts d’un ballarí que balla com sembla gairebé impossible que ho faci un esser humà, tota l’estona amb una mascara antigas enfundat al rostre. Impactant, alhora angoixant i bellíssim.

INTÈRPRET: Ahn Soo-young

AHNSOOYOUNG COMPANY - Grec2014 3-imp

 ___________________________

3 – El llac dels cignes (27 minuts)

…una peça en la qual s’introdueix un missatge mediambiental mostrant uns cignes que, entre asfalt i gratacels, busquen unes llars que els han estat arrabassades. Txaikovski i el break dance es donen la mà en una peça que és de les més conegudes de la companyia. Aquesta coreografia es va estrenar al festival Across Hip-Hop at SIDance 2011.

AHNSOOYOUNG COMPANY - Grec2014 2-imp

Sense cap mena de dubte, es tracta del bombonet tan ben guardat per ser el colofó d’un espectacle que es mereix la qualificació de excel·lent cum laude; la barreja de la música de Txaikovski del llac dels cignes, barrejada amb la música màquina…. la dansa clàssica amb el pas de deux i els moviments espasmòdics del break dance, hip hop, em va deixar impactat i al·lucinat. Realment no podia creure el que estava veient. Una autèntica meravella … un còctel explosiu de bellesa que és impossible descriure amb paraules. S’ha de veure…

INTÈRPRETS: Ahn Soo-young, Choi Byeong-hun, Jo Ju-yeong, Lee Dae-ho, Shin Won-min

El disseny d’il·luminació de les tres coreografies és un treball extraordinari de Choi Jae-ho; sense la perfecció absoluta d’aquesta precisió amb les llums, res serà el mateix i la considero una part importantíssima d’aquest espectacle.

El coreògraf Ahn Soo-young, és el responsable de les tres coreografies i director de la companyia de dansa, al que li ha posat el seu nom. No és d’estranyar l’èxit que està assolint arreu d’Europa on actua aquesta companyia, que està revolucionant per bé, el món de la dansa.

Molts aplaudiments, i un sol “Bravo”…. (el meu) que sembla no va quedar massa adequat entremig dels innumerables crits i xiulets d’aprovació amb el que avui en dia els joves agraeixen una molt bona actuació.

Absolutament recomanable. Avui 16 de juliol encara sou a temps de poder gaudir d’aquesta autèntica joia!!!

_____________________________________________________________________________
– Mercat de les Flors – Sala Ovidi Montllor   – Preu 18 € – (preu pagat: 14,40 € – abonament)
_____________________________________________________________________________

Cargol Break DanceCargols Break Dance 2

Deixa un comentari