– Grec2014 – Dansa – SUN/Hofesh Shechter Company (***) – Teatre Grec – 10/07/2014

Un altre espectacle molt esperat amb ganes i un altre mitja decepció, ja que no ha cobert ni de lluny les meves expectatives; haig de reconèixer però que en algun moment puntual si em va agradar, encara que malauradamen la irregularitat de l’espectacle és notable i en alguns moments es transforma en un espectacle que entra dins de la reiteració i el que és pitjor … cau en l’avorriment més absolut.

El món és un lloc meravellós… però també perillós, adverteix en aquesta peça l’autor.  Aquesta proposta, produïda amb el suport del Mercat de les Flors, és el darrer espectacle d’un artista nascut a Israel que va ballar amb la mundialment famosa Batsheva Dance Company i que s’ha consagrat a Europa com un dels grans noms de la dansa actual.

Ambientada a l’inici en un espai idíl·lic que evoluciona posteriorment cap a una visió minimalista d’un món “perfecte”, la coreografia de Shechter fusiona la disbauxa frenètica amb la complexitat subtil en un treball que confronta l’horror pastoral del colonialisme amb un toc d’humor incisiu. Una companyia ampliada de catorze intèrprets balla una banda sonora que inclou música original composta pel mateix Shechter.

SUN - Hofesh Shechter Company - fotos de Gabriela Zucca 1

Em van agradar els moviments perfeccionistes dels ballarins de la Hofesh Shechter Company, d’una rapidesa sorprenent i sobretot de la sincronia difícil de superar en els ballets de conjunt, encara que es va sacrificar el virtuosisme individual, que a mi tant m’agrada. Em va agradar també una il·luminació que va fer que la roca de la muntanya al Grec resultes quasi màgica amb una combinació de colors preciosista.

SUN - Hofesh Shechter Company - fotos de Gabriela Zucca 4No em va agradar la coreografia en el seu conjunt… masses ovelletes i massa vegades sortides del llop amb la conseguent ronda de crits d’una actriu (com a mínim soprano) que teníem a tocar….. masses aturades entre la dansa i els canvis d’escena, amb sortida i entrada reiterativa dels membres de la companyia i esclar … del cony de les ovelletes.

Però sobretot no em va agradar la banda sonora amb una barreja de composicions del mateix coreògraf, que no hi havia per on agafar-les, que sense to ni so les unia a trossets de música clàssica per tal de fer-ho més passable.

Denunciable el volum del so, que va fer fugir de les seves butaques a forces persones de les primeres fileres, per què perillava la salut personal del seu sistema d’audició…. i ho dic jo, que m’agrada la música a un volum molt alt, fins que vibrin els vidres de la sala d’estar de casa meva…. però al Grec, la nit de la nostra assistència es va superar de llarg els límits permesos per la integritat personal.

SUN - Hofesh Shechter Company - fotos de Gabriela Zucca 3

Tornarem a donar una nova oportunitat a la Hofesh Shechter Company, si algun dia torna a casa nostre; crec que ells, els ballarins, no tenen cap culpa d’aquest petit desastre comes pel seu director i coreògraf Hofesh Shechter.

COREOGRAFIA: Hofesh Shechter
MÚSICA: Hofesh Shechter i també musiques addicionals de Irving Berlin, Richard Wagner, Sveinsson / Birgisson / Holm / Dyrason
INTÈRPRETS: Hofesh Shechter Company – BALLARINS: Hofesh Shechter Company: Maeva Berthelot, Chien-Ming Chang, Sam Coren, Frederic Despierre, Neus Gil Cortes, Paula Alonso Gomez, Bruno Karim Guillore, Philip Hulford (Assistent d’assajos), Yeji Kim, Kim Kohlmann, Erion Kruja, Merel Lammers, Sita Ostheimer. Ballarins aprenents: Attila Ronai, Diogo Sousa
CONVIDAT ESPECIAL: Chloe Walshe // ESCENOGRAFIA: Merle Hensel // DISSENY D’IL·LUMINACIÓ: Lee Curran // VESTUARI: Christina Cunningham //TITELLES: James Ward, de Jimbobart , Rebecca Cusack , John I Gordon, Framestore. //IL·LUMINACIÓ: Alan Valentine // ENGINYER DE SO: Mike Bignell

SUN - Hofesh Shechter Company - Grec2014 -4-imp

_____________________________________________________________________________
– Teatre Grec   – Preu 30 € – (preu pagat: 24 € – abonament)
_____________________________________________________________________________

Cargol i ovella

 

Leave a Reply