– Teatre – PARTIDA (*** 1/2) – (Tesina d’interpretació Ailin Migliora) – Institut del Teatre – Espai Scanner – 10/07/2014

Institut del Teatre - Mercat de les Flors - Barcelona-imp

Vàrem rebre la invitació per anar a veure aquesta representació a través de Facebook el mateix matí que s’havia de representar; l’enviament ens ho va fer arribar el mateix actor Albert Riera que comparteix escena amb la protagonista d’aquesta tesina d’interpretació, a la que es presenta l’actriu Ailim Migliora. L’obra es tracta de PARTIDA escrita i dirigida per Bárbara Becker.

PARTIDA - tesina de Ailin Migliora02-imp

Som tan sols unes poques persones acudim a la cita al segon subterrani de l’institut del Teatre, en un espai anomenat “Scanner”, però l’expectació i les ganes de veure un bon espectacle crec que les compartim tots els presents. A l’escenari un munt de caixes de cartró de les que s’utilitzen per fer trasllats a un nou domicili.

Una noia recorda el moment en què, sent ella una nena, a l’Argentina, la seva mare prepara les maletes per un trasllat, no se sap ben bé a on van però el que si s’explica és que ella és la germana gran i ha de decidir quina de les dues nines s’emporta, si la “gordita” o la “rubia flaquita” … “he de decidirme no por la que me gusta mas, sinó la que voy a añorar menos” …..

…passa el temps i ella arriba sola a Barcelona i a l’estació de tren coneix l’Albert i comencen una relació fins que acaben vivint junts en el petit pis d’ella, on no acaba mai de desfer les capses del trasllat ….. recorda el moment en què el seu pare vol que ella marxi amb ell deixant la família enrere i com s’hi nega….

L’Albert també ens explica que vivia amb la seva mare i com desitjava que es moris per poder ser independent …. ella parla per Skype amb la seva mare i la seva tieta … pesa la distància física….. de cop, decideix anar-sen a viure a Canada buscant quelcom diferent i deixar tot enrere, fins i tot l’Albert a qui li nega la possibilitat de continuar la relació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’actuació de l’actriu principal, AILIN MIGLIORA, ens va convèncer des d’un  primer moment i a mesura que va anar passant l’estona ens va arribar a atrapar; tornem de nou a admirar una actriu d’arrel argentina per la seva manera natural d’actuar. Després ens adonarem que ja l’havíem vist treballar fa poc temps a Can Kabrota a Igualada, en l’obra…. ¿ QUE TE HABRAN HECHO SUS OJOS ? en un altre paper més secundari, juntament amb la nostra admirada Majo Cordonet.

L’actor que l’acompanya en aquesta prova a l’Institut de Teatre, es tracta de ALBERT RIERA i també hem parlat molt be d’ell en un altra crònica molt recent…. SPEAK LOW, on també ens va agradar i molt, la seva manera d’interpretar.

Per nosaltres, sense ser jurat de l’Institut del Teatre, aprovem amb nota molt alta a aquesta actriu AILIN MIGLIORA, que de ben segur tornarem a sentir parlar ben aviat a la xarxa de Teatres de Catalunya. Voldria remarcar aquí, que la nostra valoració supera a molts dels espectacles que hem vist fina sl dia d’avui dins del GREC2014. Enhorabona!!!

Direcció i dramatúrgia: Bárbara Becker
Ajudant de direcció: Melany Milito
Intèrprets: AILIN MIGLIORA i Albert Riera
Veus: Marina Valls, Albert Ventura, Alejandra Lorenzo, Patricia Albizu i Ona Grau // tutora: Gemma Sangerman //Espai sonor: Santi Neves de Seta i Bárbara Becker // Producció: Teatre Viu.cat

PARTIDA - tesina de Ailin Migliora14-imp

_____________________________________________________________________________
– Institut del Teatre – Espai Scanner   – Gratuït
_____________________________________________________________________________

Cargol emigrant

Un pensament a “– Teatre – PARTIDA (*** 1/2) – (Tesina d’interpretació Ailin Migliora) – Institut del Teatre – Espai Scanner – 10/07/2014

  1. Retroenllaç: kinètic presenta "Partida" cia Inventaria. | Sala sandaru

Deixa un comentari