– Gastronomia – Restaurant DOS CIELOS (*****) – 08/07/2014

Com ja sabeu els que ens acostumeu a llegir, aprofitem les dates en les que celebren els nostres aniversaris o qualsevol data assenyalada, per tal d’anar a tastar bona cuina en algun “temple” de la gastronomia, al nostre abast. El passat dimarts 8 de juliol vaig complir 62 anys i l’Imma havia escollit d’amagatotis, un restaurant que jo tenia moltes ganes de tornar i que per casualitats de dates, feia alguns anys al que ens era impossible reservar.

Es tracta del restaurant DOS CIELOS dels germans bessons Javier i Sergio Torres, que esta situat a la planta 24 del gratacels del hotel ME (Meliá) del carrer Pere IV cantonada Diagonal de Barcelona. Com us podeu imaginar te unes vistes increïbles de Barcelona.

 Aquest restaurant que va ser inaugurat l’any 2008 i el vàrem descobrir l’any següent, també tot celebrant un aniversari.   Ja fa uns anys que te una estrella Michelin,  i nosaltres hores d’ara el considerem el millor restaurant gastronòmic de Barcelona ciutat, o almenys el nostre preferit, tot i sabent que a la nostre ciutat existeixen 4 restaurants que tenen dues estrelles.

Vàrem escollir el “Menú degustació” i no vàrem voler veure la seva composició prèviament, ja que volíem que cada plat fos una sorpresa.

Aperitius:

– Escerificació d’olives verdes

– Tomàtec de la terra

– Petita joia blanca

Plats  principals:

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 08-imp

– Consome granissat d’olives i fumats de riu

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 09-imp

– Amanida freda de cigrons verds, humus, cítrics i brots

– “El Calze” All negre de les Pedroñeras.

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 13-imp

– Espàrrec violeta, pernil ibèric i bolets d’estiu

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 15-imp

– Gambot de Huelva, algues, cogombre i estragó

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 19-imp

– Sant Pere meunière amb peles de xirivia

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 20-imp

– Cabrit lletó a la brasa, albercocs, anxoves, i molles de pa

Restaurant DOS CIELOS - 8 juliol 2014 - 14-imp

Postres:

– Capseta de fruits vermells i gelat

– “El Gin & Tonic – Ginebra, tònica, yuzu, cardomom, taronja i llima

– Bombó de xocolata blanca “Dos Cielos” – La Joia

No cal dir que la cuina d’aquest restaurant es excel·lent, però també haig de dir que en aquesta ultima visita hem detectat algunes mancances que considerem es deurien de corregir, si de veritat es vol assolir una segona estrella, que la seva cuina creiem es mereix.

A mode de exemples:  la web no la tenen actualitzada i el Menú no coincideix del tot amb el que després pots tastar, les reserves a traves de la web únicament es poden fer pels migdies i el mes greu es que nosaltres hem estat durant molt de temps, creient  que el restaurant ara no obria a les nits (cosa que ens estranyava i molt); després d’escollir un vi de la carta (un Penedès… res estrany), em van dir que no tenien existències;  no ens van oferir l’opció de maridatge de vins quan sabem que aquesta opció es possible;  al finalitzar vaig demanar una copa de licor Chartreuse i el cambrer va posar cara de no tenir ni idea del que demanava. El pàrquing ara es de pagament i solament si ho demanes et faciliten un val de descompte de 3 euros, fet que considero absolutament ridícul i hauria d’estar compres en el preu per defecte.

A pesar d’aquest detalls negatius, que haurien de ser corregits  en un restaurant d’aquesta categoria i preu,  continuem considerant que la seva cuina es mereix clarament la màxima puntuació del nostre Blog, es a dir 5 estrelles.

2 pensaments a “– Gastronomia – Restaurant DOS CIELOS (*****) – 08/07/2014

 1. bonavida/salydescubre

  Ja us ho hem dit en altres ocasions, però ho tornem a repetir: vosaltres si que sabeu com fer una bona celebració!
  Moltes felicitats, Miquel, encara que sigui una mica tard.
  I si dieu que considereu el Dos Cielos com el millor restaurant de Barcelona, és que deu ser la bomba!
  Com sempre, és un plaer llegir aquestes cròniques culinàries vostres. Sempre molt útils.
  Una abraçada.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies per la felicitació parella de dos !!!

   Si teniu oportunitat crec que paga la pena fer una escapada a aquest restaurant, que efectivament per nosaltres es el nostre preferit de la ciutat de Barcelona.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply