– Exposició – COLITA, perquè sí! (**) – La Pedrera – 18/06/2014

Sorpresa i una certa decepció.

Sorpresa, perquè no ens havien assabentat de que la Fundació Caixa de Catalunya ha deixat d’existir, o al menys ja no depèn en absolut de la mencionada Caixa. Resulta que ara es una fundació privada i cobren entrada, de moment 3 euros.

La qualitat de les exposicions, veient aquesta primera de COLITA, perquè  sí !…. ha deixat enrere una època daurada en que primava  la qualitat extrema en les seves exposicions; d’ara endavant, molt en temo, que sense el recolzament econòmic d’una entitat financera, la Pedrera, serà un lloc mes de la ciutat amb exposicions dignes, però no gaire espectaculars. Estàvem mal acostumats !!! 

COLITA, sobrenom d’Isabel Steva Hernández (Barcelona, 1940), és un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana contemporània. Directa, intel·ligent, sensible, compromesa, crítica i sense prejudicis, la seva producció es pot definir, més enllà de l’estètica, per la seva implicació en el temps que li ha tocat viure.
La seva obra, s’allunya de l’artifici i de tota pretensió artística. La comisaria Laura Terré, ha recollit part de la seva obra que ens parla dels temes que a Colita li atreien mes, temes que van des del món del flamenc a la lluita feminista, el cinema, la Nova Cançó, la Gauche Divine, el món de l’espectacle o la vida a la seva ciutat, Barcelona

Segurament ens esperàvem mes d’aquesta exposició de la que havíem sentit tant a parlar, però amb tota sinceritat poques de les fotografies exposades ens van cridar massa l’atenció…. per tant vàrem sortir de la Pedrera amb un cert regust de decepció.

_____________________________________________________________________________
– La Pedrera –  Preu 3 €
_____________________________________________________________________________
Esposició COLITA27-imp

Cargol de pedra a la Pedrera – Barcelona

 

5 pensaments a “– Exposició – COLITA, perquè sí! (**) – La Pedrera – 18/06/2014

 1. Neus Mònico

  A nosaltres ens va agradar molt, fins hi tot hi vam tornar per poder acabar de veure bé totes les fotografies amb més detall.

  Però pels gustos els colors, d’això es tracta, sinó la vida seria molt avorrida.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   M’esperava una exposició millor que la que vaig veure. Forces fotografies em van agradar i per això les vaig fotografiar i publicar en aquest blog.

   Però fora d’aquestes, vaig trobar moltes que no em van interessar …i molt normaletes i gens artístiques, com per altra banda ella mateixa reconeix; fotografiar personatges famosos, no vol dir que tinguin l’interès suficient per una exposició.

   Com tu dius, per a gustos….. Colors; si tothom penséssim igual, mala guanyat. Una raó del poc public asistent a les sales de La Pedrera, pot ser els 3 euros que costa l’entrada, però la tarda que vàrem assistir érem l’Imma, jo i una parella d’estrangers en tota l’exposició. De fet, l’hostessa es va estranyar que entréssim quan ens va dir que teníem que pagar…. segons ella mateixa ens va dir, la majoria de gent fa mitja volta.

   Dues estrelles, en cap cas vol dir que l’exposició no tingui el seu interès: simplement vol expressar que per passar l’estona esta bé, però que no em va acabar d’agradar.

   Respon
 2. josep

  Sobre gustos realment no hi ha res escrit.
  Nosaltres hi vam anar ja fa un parell de mesos i realment ens va agradar molt. La manera de “mirar” i enquadrar de la Colita es excepcional i la nitidesa i sobrietat del B/N es magnífic.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   En alguns casos puc estar d’acord en el que dius, però en general, m’agraden molt mes les teves fotos, sense cap mena de dubte.

   Per quan una exposició?

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari