– Concert PALAU100 (13/13) – MARÍA BAYO (***) – Palau de la Musica Catalana – 03/06/2014

Portada del rei al %22jueves%22

…. a “VOLTAR i VOLTAR” no hi ha censura !!!

Un altre cicle de música que finalitza la temporada; Palau100, però. ja fa un parell de temporades que tanquen una mica en fals, ja que no deixen passar ni un mes per començar la temporada següent, amb l’excusa d’aprofitar la gira d’estiu de determinades i reconegudes formacions; l’any passat l’excusa va ser la Berliner Philarmoniker, dirigida per Sir Simon Rattle; enguany es tracta d’en Daniel Barenboim dirigint la Staatskapelle de Berlin, el proper 7 de juliol, abans de que el públic comenci el seu període de vacances.  No te cap lògica.

Avui …..

María Bayo, soprano / Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano / David Alegret, tenor /Joan Martín-Royo, baríton

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana – (Josep Vila i Casañas, director)

Orquesta Sinfónica de Navarra – (Víctor Pablo Pérez, director)

El programa d’aquest ùltim concert va ser força desigual, amb una primera part que no ens va interessar gaire i una segona que ens va semblar una meravella.

Maria Bayo - Palau Musica4-imp

1 – Ramon Humet (1968)

El Palau de la Música Catalana ha dedicat una temporada a un dels compositors més actius i creatius de casa nostre, Ramon Huguet. La seva obra diuen que està marcant una tendència amb un estil coherent als temps que corren, en la recerca de noves dimensions sonores i amb la creació d’atmosferes inimitables que aconsegueixen activar la percepció d’aquells a qui la creació contemporània no els és sant de la seva devoció.

Sembla ser que jo soc un d’ells, ja que no entro gaire o gens en la seva musica i la veritat es que m’agradaria entendre-la.

–          Escenes d’ocells (*)

–          Cant d’amor a la vida  (**)

Maria Bayo - Palau Musica1-imp

2 – Joseph Canteloube (1879-1957)

–          Chants d’Auvergne (***)

És tracta d’un recull de cançons populars de la regió d’Alvèrnia de França arranjaments per a veu de soprano i orquestra de Joseph Canteloube , en llengua occitana. La més coneguda de les cançons és el “Bailero” que es senzillament preciosa.

La Pastoura als Camps / Baïlèro / Obal din lou limouzi / Lou Boussu / Brezairola / Lou Coucut

Ja a la segona part, el millor de la nit…

3 – Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

–          Vesperae Solennes de Confessore, KV 339 (****)

Dixit Dominus (Allegro vivace) / Confitebor (Allegro) / Beatus Vir (Allegro vivace) / Laudate Pueri (Alla breve) / Laudate Dominum (Andante ma un poco sostenuto) / Magnificat (Adagio – Allegro)

Va ser la cirereta que va tancar el concert i la temporada. Magnifiques interpretacions tant del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, com molt especialment dels solistes, la soprano María Bayo, la nostra estimada mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor David Alegret i el baríton Joan Martín-Royo.

Maria Bayo - Palau Musica6-imp

______________________________________________________________

– Palau de La Musica Catalana – Preus de 11€ a 80 €  

______________________________________________________________

Aplec del cargol 2014 zzg14-imp

 

Deixa un comentari