– Teatre – CAIGUDA LLIURE (****) – Àtic22 – 31/05/2014

Tornem de nou a aquest espai, per nosaltres gairebé màgic, que fa relativament poc temps hem descobert…. Àtic22, i tornem a gaudir de molt bon Teatre i a un preu molt i molt assequible per totes les butxaques, 9 €.

Cartell CAIGUDA LLIUREAquest cop hem vist la producció CAIGUDA LLIURE, que en realitat son tres peces de diferents autors, però lligats d’alguna manera per un fil conductor…. la caiguda d’un cadàver a traves del pati interior d’una escala de veïns;  es narra el què passa a l’interior de tres pisos d’aquest edifici abans, durant i després de la caiguda.   Els autors son Marta Soler, Jordi Centellas i Marc Guevara.

… i ens tornen a sorprendre amb una magnifica representació… i això que jo no soc gens partidari de relats curts, units per un sol títol; però sembla que estic canviant d’idea, perquè aquesta vegada em va agradar i molt.

Imagina’t que un dia ets al menjador o a la cuina o al lavabo o a qualsevol racó de casa teva i de cop sents que un cos ha caigut celobert avall. Què fas si un fet inesperat com aquest irromp en la teva quotidianitat d’una manera tan contundent?

Caiguda lliure a1-imp

‘Misèria i les altres’, tracta sobre la convivència d’uns ocupes, en un pis buit, cada un d’ells amb la seva personalitat i els seus plans de futur. En part depenen un de l’altre i no s’adonen que poc a poc es van convertint com son la resta de gent a la que no entenen, amb les mateixes necessitats d’afecte i  de supervivència… necessiten també afecte i un espai on viure tranquils. Ells son els que llencen el cadàver per el celobert… perquè se’l troben i no saben que fer amb ell.

Molt ben tractats els diàlegs i la personalitat dels tres personatges. Actuacions increïbles, de debó.

Caiguda lliure a2-imp

autoria i direcció: Marta Solé.
Intèrprets: Anna Bertran, Carmela Poch, Miquel Quer. Amb la col·laboració de Martí Torras.

_____________________________________________________________

‘No costa tant ser feliç’,… un retrobament de dues persones amb circumstàncies força estranyes; una dona casada, pre- menopàusica i necessitada d’afecte, recerca desesperadament sexe ràpid amb desconeguts…. ell un noi tímid, solter que un dia, ja fa temps es va enamorar platònicament de la seva professora. Dos personatges d’edats força distants i molt…molt diferents..

Molt ben estudiada la forma de ser de cada un dels dos personatges i la seva forma de vida absolutament diferent.  Molt creïble;  l’actuació dels dos actors molt aconseguida.

Caiguda lliure b1-imp

autoria i direcció: Jordi Centellas. Ajudant de direcció: Laia Alsina.
Intèrprets: Gemma Deusedas, Oriol Casals/Pau Sastre.

______________________________________________________________

‘Ple de tu’… potser la mes sorprenent de les tres històries, amb una trama molt ben elaborada, i amb un sobtat desenllaç; la obsessió gairebé malaltissa, d’una dona per voler ser mare,…. pot acabar amb una relació de parella ?

Molt ben construïda argumentalment i amb unes actuacions senzillament magnifiques.

Caiguda lliure c1-imp

autoria i direcció: Marc Guevara.
Intèrprets: Marta Bayarri/Berta Giraut, Oriol Ruiz  i Jose Pérez-Ocaña.

________________________________________________________

Es un goig enorme el poder comprovar que fora de la xarxa comercial dels grans teatres “oficials”, els nous autors també elaboren propostes, que poden superar fins i tot en qualitat a les de las grans produccions. Per altra banda actors força desconeguts pel públic majoritari poden exercir la professió que mes s’estimen, encara que sigui a base de treballar quasi per la cara.

Un goig també veure la sala plena a vessar…. i amb un potencial públic a la porta, sense poder accedir per falta d’aforament; teatre molt proper als espectadors, teatre contemporani que explica coses que ens afecten o que almenys vivim d’aprop.  

Una sala amb produccions “artesanals” i com ja he comentat altres vegades, absolutament recomanable.

This slideshow requires JavaScript.

__________________________________________________________

– L’Àtic22 – Preu 9 € – ( preu pagat 9 € )
_____________________________________________________________________________

Aplec del cargol 2014 zzg07-imp

 

2 pensaments a “– Teatre – CAIGUDA LLIURE (****) – Àtic22 – 31/05/2014

  1. Miquel Gascon

   Benvingut Jordi a “Voltar i Voltar”
   Gràcies a tu i a tots els teus companys per la feina ben feta. Es nota que estimeu de debò el Teatre.
   No se pas si la tornareu a representar en un altre lloc, però us mereixeu que aquesta producció tingui molt mes ressò del que ja ha tingut.

   Respon

Leave a Reply