… i quant no voltem… Cinema a Can Voltaires – Maig 2014

De nou, el resum mensual del Cinema, que hem pogut veure al nostre “Cinema particular” a Can Voltaires….. tot aprofitant els dies que deixem de Voltar i Voltar. Aquest mes de Maig, la veritat es que no hem vist gaire cinema…. i tot el que hem pogut veure ha estat a traves del portal d’Internet FILMIN, que per nosaltres es una molt bona opció ja que la seva tarifa plana anual permet veure cinema fins que t’afartis.

– 01 – INSIDE MEN (****) – Serie de la cadena BBC -07/05/2014

Inside_Men_caratulaMinisèrie de TV (2012). Un emocionant drama dividit en quatre parts que narra la història de tres empleats d’un dipòsit de seguretat que planegen donar un cop multimilionari. John, Chris i Marcus són tres homes amb vides normals i corrents, i a més, tenen una cosa en comú: els tres treballen per a un dels llocs que més diners en efectiu rep al Regne Unit. Cada dia veuen, i compten, milions de lliures; més diners dels que mai tindran en una vida. Inside Men és un intens estudi de com ens comportem quan sortim de la nostra zona de confort. Què cal per creuar la línia de la moralitat? Què estàs disposat a sacrificar per la teva llibertat? Estan els protagonistes llestos per acceptar les conseqüències?

Una sèrie de força qualitat en format thriller, que des de primer moment atrapa al espectador. La trama molt ben estudiada i amb continus Flashback que no despiten als espectadors ja que sempre s’anuncia amb subtítols el mes de l’any en el que es trasllada la trama. Les interpretacions molt bones.

Títol original: Inside Men (sèrie TV – BBC) – Any: 2012 – Durada: 58 min. capitol – País: Regne Unit – Director: James Kent – Guió: Tony Basgallop – Música: Paul Englishby – Fotografia: Tim Fleming
Repartiment: Steven Mackintosh, Warren Brown, Nicola Walker, Ashley Walters, Hannah Merry, Leila Mimmack, Kierston Wareing, Rebekah Staton, Gregg Chillin, Tom Mannion, Ruth Gemmell, Irfan Hussein, Donna Alexander, John Maguire, Cornell John

Web oficial: http://www.bbc.co.uk/programmes/b01bpkk9

____________________________________________________________

– 02 – EYES WIDE OPEN (*****) – (Fire festival) – 16/05/2014

Eyes_Wide_Open-caratulaPel·lícula que va crear gran polèmica a Israel. Aborda el tema de l’homosexualitat masculina a la comunitat jueva de Jerusalem. Premiada al Festival de Cannes i inèdita a Espanya , filmin estrena en exclusiva en la seva col.lecció FIRE ! ! aquesta òpera prima de l’israelià Haim Tabakman , una obra de sorprenent qualitat i profund missatge .
Amb un llenguatge plàstic exquisit i un ritme narratiu ple de poesia , aquesta pel · lícula aconsegueix aixecar butllofes a la comunitat ultraortodoxa jueva precisament per la seva falta de radicalitat i una factura impecable dirigida a un públic global . Aaron és un carnisser respectat per la comunitat ortodoxa de Jerusalem , un home just , un bon pare de quatre fills i un ciutadà exemplar . Després de la mort del seu propi pare , contracta Ezri per ajudar en el negoci ; però, la seva joventut , la seva bellesa i la seva llibertat començaran a qüestionar la vida d’ Aaron de dalt a baix i el que en principi semblava un impuls espiritual acabarà per condemnar a l’ostracisme de la seva pròpia comunitat . El conflicte religiós i social que viuen els jueus a Israel es veu reflectit en aquesta pel·lícula amb una mirada diferent : la pluja , la foscor i el desig van conduint aquesta obra singular i lluminosa , des de l’encant a l’amargor , de la fe a l’ desesperació . A prop del pecat , a prop de Déu .

Gran pel·lícula que ningú es deuria de deixar perdre; plena de sensibilitat i valentia al tocar el tema de la homosexualitat en uns societat que viu 300 anys enrere a la nostra cultura en aquest tema. Imatges bellíssimes e interpretacions per recordar.  La màxima valoració de 5 estrelles per la feina d’aquest director, Haim Tabakman , fins ara desconegut per mi.

Títol original: Eyes Wide Open (Eynaim pekukhot) – Any: 2009 – Durada: 93 min. – País: Israel – Director: Haim Tabakman – Guió: Merav Doster – Música: Nathaniel Mechaly – Fotografia: Axel Schneppat
 Repartiment: Ran Danker, Tzahi Grad, Ravit Rozen, Zohar Strauss

______________________________________________________________

– 03 – NYMPHOMANIAC: VOL 1 (**) – 18/05/2014

Nymphomaniac_Volumen_1Versió de la pel·lícula que es va estrenar en cinemes. La boja i poètica història del recorregut d’una dona des del seu naixement fins als 50 anys explicada per Joe, la protagonista, que autodiagnostica com nimfòmana. Una freda nit d’hivern, Seligman, un vell i encantador solter, descobreix a Joe tirada en un carreró després que li hagin donat una pallissa. La porta a casa i la cura mentre ella li explica durant 8 capítols l’exuberant i multifacètica història de la seva vida.

Teniem curositat (malsana ?), de veure aquesta pel.licula que tan rebombori ha ocasionat a la seva estrena als cinemes de Barcelona.  Es tracta d’una història amb emvolcall de luxe i fotografia preciosista, pero reiterativa i aburrida… i sota el nostre punt de vista, de eròtica no te res.  No crec que veiem la segona part.

Títol original: Nymphomaniac. Volum 1 – Any: 2013 – Durada: 117 min. – País: Dinamarca – Director: Lars von Trier – Guió: Lars von Trier – Fotografia: Manuel Alberto Claro
Repartiment: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Connie Nielsen, Christian Slater, Nicolas Bro, Jesper Christensen, Uma Thurman, Caroline Goodall, Kate Ashfield, Saskia Reeves, Jens Albinus, Sophie Kennedy Clark, Mia Goth, Omar Shargawi , Severin von Hoensbroech

Web oficial: http://www.magpictures.com/nymphomaniac/

premis : 2014: Festival de Berlín: Secció oficial fora de concurs (versió estesa)

______________________________________________________________

– 04 – IT’S ALL SO QUIET (***) (Fire festival) – 19/05/2014

It_s_All_So_Quiet-caratulaUn obra del cinema contingut , emocional , en què els paisatges , els detalls i els silencis tenen tant protagonisme com els rostres i gestos dels dos actors principals . Un exemple d’austeritat narrativa i visual que ha convertit ” It ‘s all so quiet ” en una pel·lícula de culte . Basada en la novel.la de Gerbrand Bakker guanyadora del Premi Literari Internacional IMPAC
Helmer , un agricultor solitari als seus anys cinquanta , viu amb el seu pare ancià , postrat al llit al camp holandès . Els seus dies passen sense remei al mig del tedi i del treball dur del camp . No obstant això , les visites rutinàries del col·lector de llet Johan , un home de la seva mateixa edat amaga una fascinació secreta . Un dia Helmer decideix renovar la casa , comprant una nova llit de matrimoni i traslladar al seu pare a la planta de dalt . Un canvi insignificant en la vida d’ Helmer , però que propiciarà l’arribada a la seva vida de Henk , un adolescent peó que ve per ajudar-lo sense sospitar la revolució interior que provocarà en el seva tranquil·la i continguda vida.

Una pel·lícula que per molts està considerada una obra mestre en el seu gènere, però que a mi a pesar de que em va agradar, se’m va fer massa lenta. La vida rural i solitària està molt ben narrada i t’adones que es dura de veritat. El tema de la vellesa està durament tractat, amb escenes molt i molt dures.

Títol original: Boven is het stil – Any: 2013 – Durada: 93 min. – País: Països Baixos (Holanda) – Director: Nanouk Leopold – Guió: Nanouk Leopold (Novel·la: Gerbrand Bakker) – Música: Paul M. van Brugge – Fotografia: Frank van den Eeden
Repartiment: Jeroen Willems, Henri Garcin, Martijn Lakemeier, Wim Opbrouck, Lies Visschedijk

______________________________________________________________

– 05 –  UN CERDO EN GAZA (***) – 19/05/2014

Un_cerdo_en_Gaza-caratulaJafar, un pescador palestí de Gaza, troba un dia a les seves xarxes un porc, probablement caigut d’un vaixell de càrrega. Com a bon musulmà, es proposa alliberar-se ràpidament d’aquest animal impur i, donada la seva penosa situació econòmica, decideix vendre-ho. Aquesta operació posarà de manifest la indigència de la població de Gaza, atrapada entre el bloqueig d’Israel i dels islamistes que controlen la zona.

Pel·lícula que en clau d’humor tracta un tema que fereix la sensibilitat de dues cultures que es veuen obligats a conviure…. la jueva i la palestina. Als cinemes va tenir una bona acollida, però sota el meu punt de vista, li manca quelcom mes que unes simples rialles per arrodonir-la del tot.

Molt bona interpretació del seu protagonista Sasson Gabai.

Títol original: Le cochon de Gaza (When Pigs Have Wings) – Any: 2011 – Durada: 99 min. – País: França – Director i Guió: Sylvain Estibal –  Música: Aqualactica, Boogie Balagan – Fotografia: Romain Winding
Repartiment: Sasson Gabai, Baya Belal, Myriam Tekaïa, Ulrich Tukur
2011: Premis Cessar: Millor òpera prima

______________________________________________________________

Aplec del cargol 2014 zzg21-imp

 

 

Deixa un comentari