– Escapada a LLEIDA – XXXV Aplec del CARAGOL – Penya “Els Fillets” – 23 a 25/05/2014

L'aplecFeia forces anys que no trepitjaven Lleida en ocasió del Aplec del Caragol; l’últim cop va ser amb el club d’autocaravanes, quant ens varen reunir un munt d’elles a Les Basses d’Alpicat ( un indret ara ja abandonat); aquell any vàrem viure una mica l’Aplec i a les Basses vàrem fer un dinar de germanor a base de Cassola del tros i evidentment CARAGOLS.

Aplec del cargol 2014 a1També, llavors vàrem visitar l’últim dia, el recinte de l’Aplec, però al no pertànyer a cap Penya, la veritat es que ens vàrem quedar amb les ganes de participar de debò del esdeveniment.

L’any passat vàrem tenir la sort de conèixer, en una sortida “cargolaire”, al que ja hores d’ara son els nostres amics, en Agusti i la Magda; ells ens varen oferir l’oportunitat d’entrar a la Penya “Els Fillets” de la que formen part  fa 30 anys…. l’idea ens va encantar i enseguida varen acceptar.

Aplec del cargol 2014 j1-imp

Magda i Agusti

.

Ha estat una experiència que recomano a tothom… el poder viure la festa des de dins, i participar en els dinars i sopars de germanor… e intentar participar al màxim ajudant una mica en les tasques que voluntàriament pots fer.

 

Tota la Penya dels “Fillets” ens van rebre com si ens coneguéssim de tota la vida, com uns mes de la colla i no pas com uns passavolants “pixapins”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La majoria,…. potser el 90%, son joves d’entre 20 i 30 anys…. i el curiós del cas, es que no vàrem notar fronteres entre les dues generacions…. entre la gent jove i els que ja tenim ja una “experiència”; l’ambient no podia ser mes maco.

Aplec del cargol 2014 n1-imp

En Agustí, dissabte ens va fer de “cicerone” i amb la seva furgo vàrem voltar per tot Lleida e inclús ens va portar a casa seva per tal de què poguéssim veure la seva col·lecció de Caragols.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Evidentment també haig de dir, que vaig pagar la “novatada”, perquè vaig haver de fer de Papà Noel a finals del mes de maig… però ho vaig passar de conya.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El que crec que us pot donar una imatge mes encertada del que representa la festa del Aplec pels lleidatans, es sense cap mena de dubte, unes quantes imatges i algun que altre vídeo casolà.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aplec del cargol 2014 r2-impUn dels actes principals de l’Aplec es celebra l’últim dia i comença al camp de futbol puntualment a les 9 del mati…. i la majoria sense haver pogut dormir gaire…alguns gens; es tracta de la Cercavila en la que participen els 12.000 penyistes de les 100 Penyes existents… i es que de moment no poden haver mes penyes.  Varem baixar per tota la ciutat fent gresca i el màxim soroll possible amb un munt de “xarangues” entre mig, picant de mans, cantant i fent sonar els xiulets que portem penjats al coll.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Des de els balcons ens llancen poalades d’aigua … i demanem mes i mes. Arribem al pont i les autoritats pengen la cinta de l’any al estàndard de la cada penya. “Els Fillets” han participat en 32 ocasions dels 35 anys que fa que es celebra.  Tot acaba en un esmorzar a la parcel·la de cada penya… uns ous ferrats i quelcom mes reposaran les forces en espera de l’àpat final….. la gran cargolada…. i es que a la fi, es el pretext per celebrar tres dies intensos de festa a la ciutat de Lleida.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

D’on ve el nom de la penya “ELS FILLETS” ???

… fa uns quants anys…. molts, que a les tavernes de la ciutat de Lleida, quant entrava un home, saludava als seus amics col·loquialment amb la frase:

 “Com va tot ? fills de puta !!!

…val a dir, que era una manera molt amigable de saludar-se, encara que sembli estrany, vist des de ara. Amb el temps, la frase va semblar massa feridora als oïdes dels estranys…. i es va anant convertint en … hola FILLETS !!! 

L’any que be tornarem !!!    

Aplec del cargol 2014 zj1-imp

 

4 pensaments a “– Escapada a LLEIDA – XXXV Aplec del CARAGOL – Penya “Els Fillets” – 23 a 25/05/2014

 1. Agusti Magda

  Gràcies parella, per fer que la nostra penya “Els Fillets”, sigui coneguda arreu del mon, l’any que be us esperem, el Pare Noel no pot faltar a la seva cita anual, Gràcies, Gràcies

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies a vosaltres i a tots els membres de la Penya “Els Fillets” per la seva acollida, que ens van fer sentir lleidatans per uns dies. L’Aplec del Caragol és una festa que paga la pena viure-la des de dins i realment és alhora divertida i entranyable; a molts racons de Catalunya li agradaria posseir una festa amb la força i la tradició que ja té aquesta.

   Una abraçada

   Respon

Deixa un comentari